Smart CityBeacons, binnenkort misschien wel in jouw woonplaats te vinden

Onder andere Intel®, Ruckus/Brocade en Eurofiber hebben deze IoT-oplossing tot leven gewekt

Hoofdpunten

 1. 1

  De introductie van CityBeacon in Europa vindt plaats in Eindhoven

 2. 2

  In totaal zullen 30 kiosken de stad verbinden, door de gemeente en bedrijven in contact te brengen met bewoners en toeristen

 3. 3

  De online kiosken draaien op het Windows 10 IoT besturingssysteem en ontwikkelaars kunnen een SDK gebruiken om er apps voor te creëren

 4. 4

  De nieuwste zesde generatie Intel® Core™ i5 processors en Intel SSDs bieden de processorkracht om deze technologie tot leven te wekken

 5. 5

  CityBeacons kunnen op verschillende manieren nieuwe inkomsten genereren, door leasing, advertenties en 4G-integratie

Eén van de meest fascinerende IoT-projecten van Europa vindt plaats in Eindhoven. De stad met meer dan 200.000 inwoners is op het moment druk bezig om de intelligente en verbonden CityBeacon* kiosken te plaatsen.

Het project werd in oktober 2016 gestart en is het resultaat van drie jaar samenwerking tussen meerdere partners, waaronder CityBeacon*, Eurofiber*, Intel, Brocade/Ruckus* en de stad zelf.

CityBeacons maken gebruik van het Windows 10 IoT-besturingssysteem en zijn voorzien van de nieuwste zesde generatie Intel® Core™ i5 processors en Intel SSDs. Deze kiosken van de 21e eeuw maken gebruik van het Microsoft* Azure cloudplatform om informatie te analyseren en laten zien hoe online technologie het makkelijker maakt voor zowel inwoners als toeristen om door steden te navigeren en verbinding te maken. 

De CityBeacons gaan vier specifieke functis vervullen:

Informatiebank

CityBeacons zijn een informatiebank voor zowel toeristen als inwoners. De digitale kiosken worden op verschillende plaatsen in Eindhoven geplaatst en beschikken over twee 55 inch HD displays en een 32 inch touchscreen, waarmee allerlei informatie over bezienswaardigheden en evenementen in de buurt op kan worden gevraagd.

Gebruikers kunnen ook een plattegrond van de stad, informatie over het openbaar vervoer, het weerbericht, lokaal nieuws, evenementen, te koop staande huizen en zelfs vacatures bekijken.

Gratis snelle verbinding

CityBeacons bieden gratis Gigabit+ WiFi. Dat is vooral handig voor toeristen, die nu veilig online kunnen en de geïntegreerde camera en microfoons kunnen gebruiken om VoIP-gesprekken te voeren zonder hoge kosten.

De CityBeacons beschikken over nog meer draadloze technologie, waaronder 4G, NFC en RFID, waarmee parkeerkosten, kaartjes of online aankopen van lokale bedrijven kunnen worden betaald.

“De volgende stap is uitbreiding, zodat er op elke straathoek ter wereld een CityBeacons staat"

Verbeterde openbare veiligheid

Een andere belangrijke functie van CityBeacons is dat het de overheid helpt om de openbare veiligheid te verbeteren. Geïntegreerde camera’s houden de omgeving in de gaten en omstanders kunnen de microfoons gebruiken om de hulpdiensten in te schakelen. Het 55 inch display kan in combinatie met het CityAura™ toplight en sensoren worden gebruikt om openbare aankondigingen uit te zenden, per individuele beacon of in de hele stad tegelijk, afhankelijk van de situatie.

Daarnaast verzamelen sensoren informatie over de luchtkwaliteit, UV-straling en drukte op straat, die de gemeente kan gebruiken om beslissingen te nemen.

Nieuwe mogelijkheden om inkomsten te genereren

Volgens Dion Ubert, Strategic Business Development Manager van Intel, biedt de CityBeacon verschillende mogelijkheden om inkomsten te genereren,: "In eerste instantie worden de kiosken voor tien jaar aan de gemeente Eindhoven geleaset. Telecomaanbieders kunnen de kiosken gebruiken om hun zendapparatuur in te plaatsen, zodat ze het milieu minder belasten en gebruik kunnen maken van de bedrade verbindingen. Ten slotte is er de mogelijkheid om de digitale schermen te gebruiken voor advertenties en citymarketing."

Een lokale bioscoop kan bijvoorbeeld een trailer voor de nieuwste actiefilm afspelen op het 55 inch scherm en kaartjes met korting aanbieden; deze kaartjes kunnen dan direct bij de kiosk worden gekocht met NFC en naar de smartphone van de klant worden verzonden. De klant kan vervolgens zijn smartphone gebruiken om de bioscoop te vinden.

De verwachtingen van CityBeacon zijn hoog: "CityBeacon is een fantastisch project. De vier meter hoge kiosken zijn erg indrukwekkend en trekken meteen de aandacht van iedereen die ze passeert. Voorbijgangers komen uit nieuwsgierigheid allemaal even kijken en zijn blij verrast als ze zien wat ze er allemaal mee kunnen," vervolgde Ubert.

"Er zijn veel steden over de hele wereld die graag ‘smart city’ willen worden. Ze willen hun inwoners gebruiksvriendelijke oplossingen bieden die met één platform kunnen worden beheerd, en op dat gebied springt CityBeacon eruit. De volgende stap is uitbreiding, zodat we het platform wereldwijd kunnen inzetten. We zijn al in gesprek met grote steden in België, Spanje, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en zelfs buiten Europa," voegde hij toe.

*Handelsmerken zijn eigendom van hun eigenaren

Meer informatie:

 

Ontvang onze meest populaire handleidingen en inzichten in je inbox.

Nu aanmelden

Gerelateerde artikelen

Nu het stof is gaan leggen van IoT World 2016, onthullen we in het eerste deel van onze serie hoe en waarom bedrijven de beveiliging van hun verkoop in orde moeten houden.

Verder lezen

Nu de technologische industrie deze week haar ogen op de Hannover Messe richt, onderzoeken we hoe Duitse steden een nieuwe en slimme manier van leven mogelijk maken.

Verder lezen

Een verbonden fabriek maakt een revolutionair productieproces mogelijk.

Verder lezen

Gerelateerd materiaal

Hieronder vindt u links naar nuttige documentaten, trainingvideo’s, tips en adviezen die u helpen uw oplossing te ontwikkelen met Intel IoT Gateway Technologie.

Verder lezen

Hoe technologische innovatie de toekomst van transport verandert

Verder lezen

Intel Chief Executive Officer Brian Krzanich bespreekt hoe schaalbare IoT-platforms op basis van Intel® bijzonder innovatieve oplossingen mogelijk maken in verschillende bedrijfstakken, van de gezondheidszorg tot energie, landbouw en retail.

Verder lezen