Biedt een snelle, betaalbare manier van gegevensbescherming en beveiliging

Wat is het?

Intel® AES New Instructions (Intel® AES NI) is een nieuwe set encryptie-instructies die het Advanced Encryption Standard-algoritme (AES) verbetert en zorgt voor een snellere codering van de gegevens in de Intel® Xeon® processorfamilie en de Intel® Core™ processorfamilie.

Intel® AES-NI bestaat uit zeven nieuwe instructies en biedt je IT-omgeving een snellere, betaalbaardere manier van gegevensbescherming en een grotere mate van veiligheid, waardoor krachtige versleuteling mogelijk wordt waar dat eerst niet zo is.

Gecombineerde waarde: Intel® Data Protection Technologie met AES-NI en Secure Key

Cryptografie legt de grondslag voor gegevensbeveiliging en is gebaseerd op: 

1. Goede algoritmen, d.w.z. AES, en 

2. Goede sleutels, d.w.z. goede willekeurige getallen.

Instructies voor Intel® AES-NI en Intel® Secure Key >

Intel® Digital Random Number Generator (DRNG) >

 

Waarom Intel® AES-NI belangrijk is

Encryptie wordt regelmatig aanbevolen als de beste manier om bedrijfskritieke gegevens te beveiligen en AES is de meestgebruikte standaard voor de beveiliging van netwerkverkeer, persoonlijke gegevens en IT-infrastructuren van bedrijven.

Door de recente verbeteringen op het gebied van cloud computing, waarbij persoonlijke en bedrijfskritieke gegevens de traditionele IT-omgeving verlaten, is het essentieel om een breed inzetbare en veilige encryptiestandaard als AES en een versnellingsmechanisme als Intel® AES-NI te gebruiken.

Gelukkig is AES een veelgebruikte encryptiestandaard voor de beveiliging van netwerkverkeer, persoonlijke gegevens en IT-infrastructuren van bedrijven en kan Intel® AES-NI worden gebruikt om de AES-encryptie te versnellen. Met dergelijke robuuste, betaalbare en flexibele opties kan Intel® AES-NI je bedrijf helpen om het groeiende aantal bedreigingen het hoofd te blijven bieden.

Door enkele intensieve substappen van het AES-algoritme in de hardware te implementeren, versterkt en versnelt Intel® AES-NI de uitvoering van de AES-applicatie.

De zeven nieuwe instructies waaruit Intel® AES-NI bestaat, versnellen de encryptie en decryptie en dragen bij aan een betere sleutelgeneratie en matrixmanipulatie, terwijl tegelijkertijd het encryptieniveau wordt verbeterd.

Zodoende worden de problemen met de applicatieprestaties die inherent zijn aan de traditionele cryptografische verwerking geminimaliseerd en kan er een betere beveiliging worden geboden door zich te concentreren op recentelijk ontdekte side-channel aanvallen op AES, die worden geassocieerd met de traditionele softwaremethoden voor zoekopdrachten in tabellen.

Meer informatie

Intel® AES-NI biedt nieuwe instructies die zakelijke versleuteling versnellen en zorgt voor betere prestaties, beveiliging en meer.

Bekijk de demo

Heeft betrekking op Intel® AES New Instructions, de gebruiksmodellen, prestatieverbeteringen en cryptografische bibliotheken.

Lees de whitepaper

Gerelateerde video's