De Britse avonturier Ben Saunders is de eerste persoon die te voet van de kust van Antarctica naar de Zuidpool en weer terug is gereisd. Een totale afstand van 2900 kilometer. En dankzij de nieuwste technologie kunnen we hem bij elke stap in real-time volgen.
Bekijks Ben’s expeditie

Op de grens van het menselijk kunnen

Zelfs 10 jaar voorbereiding en al zijn ervaring hebben Ben niet kunnen voorbereiden op wat hij op Antarctica heeft moeten trotseren. Ontdek het verhaal achter deze ongelofelijke reis in onze interactieve documentaire.

SONY VAIO PRO 11

ZOALS GEBRUIKT DOOR BEN

Ben staat erom bekend dat hij zelfs zijn tandenborstels doorzaagt om extra gewicht te besparen. Hij was dus maar wat blij met een Ultrabook™ die de extreme temperaturen kan doorstaan en toch maar 870g weegt.

ZOEK DE ULTRABOOK DIE BIJ JE PAST >

BENS REIS NAAR DE POOL: MIJN VERHAAL

Ben ging tot het uiterste tijdens deze recordbrekende poolreis die hem door het guurste landschap op aarde voerde. Mis zijn verhaal over deze succesvolle tocht niet.

next

HET AFTELLEN IS BEGONNEN VOOR BEN

Waarom niet je eigen reis een vliegende start geven, nu Ben Saunders zijn zuidpoolexpeditie heeft afgerond?

Stel je doel, mijlpalen en einddatum op – en Ben moedigt je aan tot succes.

previous

VASTGELEGD VOOR JOU

Het delen van zijn Antarctische expeditie met de wereld is net zo belangrijk voor Ben Saunders als voor kapitein Scott tijdens zijn oorspronkelijke reis. Maar met honderd jaar modernere opnameapparatuur kan Ben je nog dichter bij de actie brengen.

next
previous

HET MENSELIJK CONTACT

Hoe voorkom je dat je je verstand verliest als je dagen, weken en maandenlang een volgepakte slee voorttrekt door het gure, grimmige Antarctische landschap? Ontdek hoe Ben Saunders in contact blijft met de menselijke samenleving – en met zichzelf.

next

WAAR HET OOIT ALLEMAAL BEGONNEN IS

De tijd is meer dan een eeuw bevroren geweest in de hut van kapitein Scott, en was dus een bijzonder startpunt voor Bens reis. En dankzij moderne technologie kun jij ook binnen komen kijken, vanaf waar dan ook ter wereld.

previous

FYSIEKE INSPANNING

Om te trainen voor hun poolexpeditie zonder externe hulp moesten Ben en Tarka nog voor de eerste stappen op het ijs al de grenzen van hun lichamen opzoeken.

next

PAK DE SLEE

Om een expeditie naar de Zuidpool te overleven moet je de juiste verdeling van uitrusting weten in te pakken.

previous

VERGELIJKINGEN MET SCOTT

Hoeveel verschil maakt 100 jaar in een poolexpeditie? Ben Saunders bezoekt het Scott museum om meer te weten te komen over de geschiedenis achter de reis die hij gaat ondernemen en gaat op zoek naar de overeenkomsten.

next
previous

De grenzen van wat mogelijk is

Niemand is ooit van de Antarctische kust naar de Zuidpool en weer terug gelopen. En niemand heeft tegelijkertijd zijn foto's, verhalen en ervaringen geblogd. Kijk mee terwijl Ben zich voorbereid om op het Antarctische ijs (en in de geschiedenisboeken) te stappen.

next
previous

De avonturier

Wat heb je nodig om de langste niet-ondersteunde poolreis in de geschiedenis succesvol af te ronden? Volg Ben als hij de uitrusting voorbereidt die hij nodig heeft om een tocht van 1800 mijl te volbrengen onder omstandigheden waarbij het kwik onder de -50°C zakt.

 • DE BROWNLEES

  OLYMPISCHE TRIATLETEN

  Om te ontdekken wat sport en technologie samen kunnen bereiken, is Intel een partnerschap aangegaan met de huidige wereld- en Olympische kampioenen triatlon ( en fervente gamers ) Alistair en Jonny Brownlee.

  BEKIJK HUN VERHAAL >
 • Imogen
  Heap

  SINGER SONGWRITER

  Met vier albums en een Grammy Award op haar naam heeft Imogen Heap, een echte vernieuwer in de muziek, samen met Intel de interactie tussen mens en muziek helpen veranderen.

  BEKIJK HAAR VERHAAL >
 • Christian
  Joy

  MODE-ONTWERPER

  Christians bereidheid om nieuwe technologie te gebruiken, plus haar praktische doe-het-zelf-benadering van mode leiden tot onverwachte, eigentijdse creaties. Dus wat voor wonderen schept ze met behulp van Intel?

  BEKIJK HAAR VERHAAL >