• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Windows* 8 versus Windows 7

Je moet het Microsoft nageven: met Windows* 8 hebben ze de status quo totaal weten te veranderen. Als je nog niet weet wat je van Windows 8 moet denken of benieuwd bent naar de voornaamste veranderingen ten opzichte van Windows 7, kijk dan eens naar de onderstaande voorbeelden. Deze geven je een goed beeld waarom Microsoft Windows 8 de nieuwe standaard in besturingssystemen wordt genoemd. Maar let op: Je zult waarschijnlijk zo sterk onder de indruk raken dat je meteen Windows 8 wilt downloaden of direct een Ultrabook™ met Windows 8 wilt gaan kopen. Niet dat we je ongelijk geven, overigens.

 

Windows 8: een tastbaar verschil in computerervaring

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Windows 8 is waarschijnlijk dat het besturingssysteem is gebaseerd op touchbediening. Daarmee combineert het gemak van een tablet met de hoge prestaties van een compleet uitgeruste notebook. In plaats van dubbel op pictogrammen te klikken, kun je het programma dat je wilt gebruiken openen door eenvoudig op het scherm te tikken1. Heb je een convertible Ultrabook, dan kun je omschakelen tussen de touchmodus en de meer traditionele manier van werken met toetsenbord en muis. Dat betekent overigens niet dat je een touchdevice moet hebben om Windows 8 te gebruiken. Je kunt ook je huidige besturingssysteem opwaarderen naar Windows 8 en er alles uit halen. Beter nog: je kunt gemakkelijk omschakelen tussen het “Metro”-scherm en het traditionele bureaublad.

 

Microsoft Windows 8 laadt supersnel

Niemand heeft zin om te zitten wachten tot zijn besturingssysteem opstart, maar veel mensen hebben zich daarbij neergelegd alsof het een normaal onderdeel van het leven is. Wanneer je Windows 8 download of een Windows 8 Ultrabook koopt, is verloren tijd niet langer een probleem, dankzij de veel kortere opstarttijd2 waarbij zelfs Windows 7 verbleekt.

 

Windows 8 biedt compatibiliteit met al je oudere apps en programma's

Een van de betere nieuwtjes over Windows 8 is dat het zeer waarschijnlijk compatibel is met de software en programma's die je in Windows 7 gebruikte. Dat betekent dat als je je computer van Windows 7 wilt opwaarderen, je waarschijnlijk geen problemen zult ontmoeten met het gebruik van je vertrouwde apps en programma's. Ook als je nooit Windows 7 hebt gebruikt en erover denkt om over te stappen nar Windows 8, is er een manier om te controleren of je programma's en apps compatibel zullen zijn. Er is zelfs een functie die je helpt om oudere programma's met het nieuwe besturingssysteem te gebruiken. Lees daar meer over in vertrouwde apps gebruiken in Windows 8.

 

Windows 8 wordt geleverd met IE10*, de veiligste browser tot op heden

Surfen op het web zonder een veilige browser is een gevaarlijke zaak, die kan leiden tot identiteitsdiefstal. Windows 8 wordt geleverd met Internet Explorer 10*, de meest recente versie van de klassieke webbrowser van Microsoft, die beschikt over een verbeterde beveiligingsmodus die een extra veiligheidslaag toevoegt en het SmartScreen*-filter, dat betere bescherming biedt tegen malware and phishing.

 

Windows 8 Media Center* biedt meer kijkplezier

Als je vindt dat tv kijken nogal achterhaald is, dan zul je waarschijnlijk wel enthousiast raken over de nieuwe functies van Windows 8 Media Center*, die je kunt downloaden wanneer je naar Windows 8 overstapt (kan extra in rekening worden gebracht). Met Windows 8 Media Center kun je de televisie op je pc aansluiten en materiaal vanaf je computer kijken of op je computer opnemen. Je kunt het programma ook gebruiken om al je mediabestanden — films, muziek en foto's — op een centrale plek te organiseren.

Meer informatie

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Product- en prestatiegegevens

open

1. Touch en converteerbaarheid zijn mogelijk niet beschikbaar op alle modellen. Raadpleeg de Ultrabook™ fabrikant. Voor meer informatie en details, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/sponsors-of-tomorrow/ultrabook.html.

2. De Intel® Rapid Start Technologie vereist een specifieke Intel® processor, Intel® software met BIOS update en een Intel® Solid-State Drive (SSD). Afhankelijk van uw systeemconfiguratie kunnen de resultaten afwijken. Neem contact op met uw systeemfabrikant voor meer informatie.