Intel® Virtualization Technologie (Intel® VT)

Virtualisatie is al onderdeel van uw plannen, maar er is nog veel meer winst te behalen

Virtualisatie maakt hardware abstract waardoor meerdere werkbelastingen een gedeelde set van bronnen kunnen delen. Meerdere werkbelastingen kunnen gebruik maken van gedeelde gevirtualiseerde hardware en zijn daarbij geïsoleerd van elkaar, kunnen vrij over verschillende infrastructuren migreren en opschalen wanneer dat nodig is.

Bedrijven weten vaak aanzienlijke financiële en operationele winsten te behalen door gebruik te maken van virtualisatie, omdat het leidt tot verbeterde bezettingsgraad en consolidatie van servers, dynamische allocatie van bronnen, beheer, isolatie van werkbelastingen, beveiliging en automatisering. Virtualisatie maakt voorziening van diensten op aanvraag en software-defined orkestratie van bronnen mogelijk, door in een interne of externe hybride cloud op te schalen wanneer dat nodig is.

Intel® Virtualization Technologie (Intel® VT) vertegenwoordigt een groeiend portfolio aan technologieën en eigenschappen die virtualisatie gebruiksvriendelijker maken door prestatie-overhead te elimineren en de beveiliging te verbeteren. Intel® VT biedt hardware-ondersteuning aan de virtualisatiesoftware om format, kosten en complexiteit om te besparen. Daarnaast is het gericht op het beperken van de virtualisatie-overhead die ontstaat in het cache, I/O en geheugen. Gedurende de afgelopen tien jaar heeft een groot aantal hypervisoraanbieders, oplossingenontwikkelaars en gebruikers uit vele sectoren gebruik gemaakt van Intel® VT, waaronder, consumenten, zakelijk, cloud, communicatie en technical computing.

Intel® VT portfolio bestaat inmiddels uit (maar is niet beperkt tot):

Virtualisatie van CPU maakt het mogelijk om de volwaardige kracht van een Intel® CPU naar een virtual machine (VM) te abstraheren. Alle software in de VM functioneert zonder in te leveren op prestaties of compatibiliteit, alsof het native op een dedicated CPU wordt uitgevoerd. Live migratie van één Intel® CPU generatie naar een andere en geneste virtualisatie behoren tot de mogelijkheden.

Virtualisatie van geheugen kan de isolatie en beheer van het geheugen per virtual machine (VM) worden geabstraheerd. Deze eigenschappen maken de live migratie van VMs mogelijk, vergroten de fouttolerantie en verbeteren de beveiliging. Onder de voorbeelden vallen direct memory access (DMA) remapping en extended page tables  (EPT) , inclusief uitbreidingen: accessed en dirty bits en snel switchen van EPT contexts.

Virtualisatie van I/O maakt het mogelijk om multi-core packet processing naar netwerkadapters over te dragen en virtual machines direct toe te wijzen aan virtuele functies, inclusief disk I/O. Voorbeelden zijn Virtual Machine Device Queues (VMDQ),  Single Root I/O Virtualization (SR-IOV, ook een PCI-SIG standaard) en uitbreidingen van Intel® Data Direct I/O Technologie  (Intel® DDIO).

Dankzij Intel® Graphics Virtualization Technologie (Intel® GVT) kunnen VMs volledig en/of gedeeld worden toegewezen aan de graphics processing units (GPU) en aan de video transcode accelerator engines die in Intel system-on-chip producten zijn geïntegreerd. Daardoor kan op afstand gebruik worden gemaakt van werkstations, desktop-as-a-service, mediastreaming en online gaming.

De virtualisatie van beveiliging en netwerkfuncties maakt de transformatie van een traditioneel netwerk en beveiligingswerkbelastingen naar compute mogelijk. Virtuele functies kunnen worden toegepast op standaard grootschalige servers in het datacenter, netwerknodes of cloud, en op slimme wijze aan zakelijke werkbelastingen worden gekoppeld. Voorbeelden van Intel technologieën die waarde opleveren zijn: Data Plane Development Kit (DPDK), Intel® QuickAssist Technologie en Hyperscan.

Intel® Embedded Design Center (Intel® EDC)


Intel® EDC biedt bronnen, tools en ondersteuning voor ontwikkelaars van intelligente systemen.

Aanvullende hulpbronnen

Onderzoeksverslagen

Oplossingssamenvattingen

Whitepapers

Gerelateerde video's