• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Hardware-ondersteunde virtualisatietechnologie

De fundamentele flexibiliteit en betrouwbaarheid van traditionele software-gebaseerde virtualisatie oplossingen verbeteren

Hardware-ondersteunde virtualisatie

Hardware-gebaseerde Intel® Virtualization Technologie (Intel® VT)1 verbetert de flexibiliteit en betrouwbaarheid van traditionele software-gebaseerde virtualisatie oplossingen door de belangrijkste functies van het gevirtualiseerde platform te versnellen. Van deze versnelling profiteert niet alleen de IT-afdeling, maar ook embedded developers, en intelligente systems communities, doordat:

  • De overdracht van platformcontrole tussen de guest operating systems (OS's) en de virtual machine manager (VMM)/hypervisor versneld wordt
  • De VMM uniek I/O devices aan guest OS's toewijst
  • Het netwerk geoptimaliseerd wordt voor virtualisatie dankzij adapter-gebaseerde acceleration

Vele embedded developers maken gebruik van virtualisatie om meerdere besturingssystemen op hun devices te gebruiken, waardoor ze:

  • Makkelijker bestaande applicaties naar nieuwe platforms kunnen overzetten
  • De focus van tijdkritische functies verhogen
  • De beveiliging en stabiliteit van veiligheidskritische codes verbeteren

Bekijk de video >

Hardware-ondersteunde virtualisatietechnologie notebooks

Hoe het werkt

Intel VT voert verschillende virtualisatie taken uit op de hardware, zoals de vertaling naar het geheugenadres, hetgeen de overhead en de footprint van de virtualisatie verlaagt, en de prestaties verbetert. Intel ontwikkelde zelfs drie verschillende, maar aanvullende virtualisatie technologieën die op meerdere platformcomponenten zijn geïntegreerd, waaronder de processor, chipset en de netwerk interface controllers (NIC's). Deze technologieën bestaan uit Intel® Trusted Execution Technologie (Intel® TXT), Intel® Active Management Technologie (Intel® AMT) en Intel® vPro™ technologie.

Servervirtualisatie

Kies voor verbeterde server virtualisatieprestaties in het datacenter met platforms die gebaseerd zijn op Intel® Xeon® processors met Intel VT en maak snellere VM boottijden mogelijk met Intel® Virtualization Technologie FlexPriority en andere flexibele migraties met Intel® Virtualization Technologie FlexMigration (Intel® VT FlexMigration).

De Intel® Xeon® processor E5 familie maakt optimale virtualisatieprestaties mogelijk en levert een flexibel, efficiënt en beveiligd datacenter dat volledig is uitgerust voor de cloud.

De Intel® Xeon® processor 6500 serie levert intelligente en schaalbare prestaties die geoptimaliseerd zijn voor efficiënte datacenter virtualisatie

De Intel® Xeon® processor E7 familie is voorzien van flexibele virtualisatie die zich automatisch aanpast aan de uiteenlopende wensen van een virtuele omgeving door middel van geïntegreerde hardware assists.

Desktopvirtualisatie

Intelligente desktopvirtualisatie, met pc's die zijn voorzien van de vierde generatie Intel® Core™ vPro™ processors met Intel VT, zorgt voor een betere IT-beveiliging, -beheer en -controle, terwijl tegelijkertijd de complexiteit wordt gereduceerd. Met intelligente desktopvirtualisatie kunnen ook de prestaties en het reactievermogen van toepassingen worden verbeterd en de efficiëntie van datacenters worden verhoogd.

Daarnaast bieden pc's met de vierde generatie Intel® Core™ vPro™ processors ondersteuning voor hardwaregebaseerde beveiligings- en beheerfuncties om het beheer en de beveiliging van remote desktops en notebooks te verbeteren.

Hardware-ondersteunde virtualisatie technologie voor intelligente systemen

Lezende man

Industriële systemen

Veel industriële systemen, zoals programmeerbare logic controlers en bewegingscontrollers, werken met een combinatie van low-latency, deterministiche respons en uitgebreide gebruikersinterfaces. Virtualisatie zorgt ervoor dat systemen tegelijkertijd met realtime en algemene besturingssystemen kunnen werken, elk op toegewezen processorcores van een Intel® multi-core processor. Deze configuratie kan de snelheid en verwerking van tijd-kritische applicaties verhogen, omdat ze ongehinderd door non-real-time taken, die CPU-ruimte in beslag nemen, kunnen werken. Bovendien zorgt virtualisatie ervoor dat fabrikanten functies die op meerdere borden werken, op één bord kunnen plaatsen, waardoor de platformkosten en de systeemgrootte afnemen. Bezoek het Intel® Embedded Design Center > voor meer informatie over industriële automatiseringsoplossingen en -resources.

dokter

Medische devices

Het beveiligen van toepassingen en patientgegevens is een essentieel onderdeel van medische diagnostische apparatuur. Applicaties die een hoger niveau beveiliging nodig hebben kunnen worden geïsoleerd worden met behulp van Intel VT, dat het hardwarematige geheugen beschermt en software-aanvallen voorkomt. Software dat in een beveiligde partitie is opgeslagen, heeft alleen maar toegang tot eigen data via een code, en is niet in staat om buiten het geheugengebied te treden omdat de hardware ongeautoriseerde toegang verbiedt. Medische apparaten met geïntegreerde Intel® Technologie >

 

Product- en prestatiegegevens

open

1. Om gebruik te kunnen maken van de Intel® Virtualization Technologie (Intel® VT) moet je beschikken over een computersysteem dat is voorzien van een Intel® processor, chipset, BIOS, virtual machine monitor (VMM) en voor sommige toepassingen, bepaalde platformapplicaties die geschikt zijn voor virtualisatietechnologie. De functionaliteit, prestaties en andere voordelen kunnen afwijken en zijn afhankelijk van de hardware- en softwareconfiguraties en kunnen een BIOS update vereisen. De software is mogelijk niet compatibel met alle besturingssystemen. Vraag uw applicatieleverancier om meer informatie.