• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

De beste gratis online cursussen en de beste computers voor dit doeleinde

De wereld is nog nauwelijks gewend aan het concept van online cursussen waarmee je een academische graad kunt halen, of er zijn alweer nieuwe ontwikkelingen die de onderwijswereld op zijn kop kunnen zetten - op een goede manier. Een snel groeiend aantal hogescholen en universiteiten met prestigieuze namen als Harvard en Yale biedt gratis online cursussen aan in een poging de wereld te verbeteren door onderwijs en kennis voor iedereen toegankelijk te maken. Het kan zijn dat je een nieuwe computer nodig hebt om alles uit een dergelijke cursus te halen. Om er een te vinden die bij je past, kun je de Intel Product Finder gebruiken. Vervolgens kun je online de interessante cursussen bekijken die hieronder worden vermeld.

                     

Op de wetenschappelijke toer met gratis online cursussen

Het MIT Open Courseware-initiatief biedt een breed scala aan onderwerpen, van biologie tot scheikunde en natuurkunde, maar ook meer dan tien volledig gratis online cursussen op het vlak van de aardwetenschappen, met specialisaties zoals duurzaamheid, geofysica, planetaire wetenschap, milieuwetenschap en atmosfeerwetenschap. Als je meer van natuurkunde houdt, kun je ook een aantal cursussen op dit gebied vinden, van astrofysica tot fysica van de gecondenseerde materie en van thermodynamica tot deeltjesfysica.

 

Wiskundeonderwijs is belangrijk, maar gratis online wiskundecursussen zijn nog beter

Toekomstige online studenten met een passie voor wiskunde hoeven niet lang te zoeken om een overvloed aan gratis cursussen te vinden van 's werelds meest gerespecteerde onderwijsinstellingen. Het MIT biedt een cursus aan met de titel 2.01x: Elements of Structures, die de basisbeginselen van de continuümmechanica behandelt. Voor cursussen die iets minder geavanceerd zijn, biedt Udacity* een gratis cursus universitaire algebra aan, waar alleen enige basiskennis van rekenkunde voor vereist is. Dus of je nou net begint of al gevorderd bent, er is heel veel keuze.

 

Meertalige online cursussen? Daar bestaat een app voor!

Echt waar. Stanford University heeft de inzet op het gebied van gratis online cursussen verder verhoogd door het via Apple beschikbare iTunes U* te ontwikkelen. Met deze app heb je gratis toegang tot cursussen van toonaangevende universiteiten in heel de wereld. Deze baanbrekende educatieve app is de ultieme, meertalige oplossing voor online onderwijs en beschikbaar in meer dan 24 talen: Engels, Arabisch, Catalaans, Chinees, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Maleisisch, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slovaaks, Spaans, Zweeds, Thais, Turks, Oekraïens en Vietnamees.

 

Met de computer die je gebruikt voor je online cursussen overbrug je de fysieke afstand, download je lesmateriaal, bekijk je presentaties, videochat je met anderen die dezelfde cursus volgen en houd je tegelijkertijd contact met je vrienden. Je wilt dus een computer waarvan je zeker weet dat deze aan je behoeften voldoet. Raadpleeg de Intel Product Finder om de computer te zoeken die je helpt te slagen voor je cursus.

Meer informatie

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.