• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Tips bij het kopen van je eerste
notebook

Vroeger kon je zonder computer. Nu niet meer. Tegenwoordig heb je een computer nodig voor eenvoudige dagelijkse functies: om contact te maken met familie en vrienden via sms, e-mail en videochats, om online inhoud van school te bekijken en leraren te e-mailen, of om films te bekijken, te gamen of naar muziek te luisteren. Maar voordat je een notebook gaat kopen, moet je eerst de keuzemogelijkheden overzichtelijk maken door een paar van de beste notebooks te bekijken die op de markt zijn. Met de Intel productzoeker kun je de notebook vinden die het beste bij je past. Er zijn een paar punten waaraan je moet denken als je een notebook kiest.


In de eerste plaats: kies de processor die bij je past

De processor is van cruciaal belang voor wat je met je computer kunt doen. Je zou toch ook nooit een auto kopen zonder te weten wat voor vermogen er onder de motorkap zit? Zo moet je natuurlijk ook geen computer (Ultrabook™ convertible, notebook, All-in-One pc of tablet) kopen zonder dat je zeker weet dat je een processor hebt die snel en krachtig genoeg is om te doen wat je van plan bent. Als je dat hebt geregeld, kun je wat van de volgende coole trucs uithalen, waarvan een mindere computer op tilt zou slaan.


Mogelijkheid tot onmiddellijke berichtgeving

Voor sommige mensen is hun notebook de vitale verbindingslijn met de buitenwereld. Op een notebook kun je meldingen krijgen van e-mail, direct messages, activiteiten op sociale media, herinneringen voor afspraken, belangrijke nieuws- en weerberichten, en zelfs van telefoontjes. Kijk dus of de notebook voortdurend wordt bijgewerkt, ook in de slaapstand, zodat je zeker weet dat je steeds volledig op de hoogte blijft. Dit is een functie die niet elke notebook heeft, dus let op de specificatie Intel® Smart Connect Technologie1.


Van nul naar 60 in minder dan geen tijd

Het is waarschijnlijk een van de grootste ergernissen van computerbezitters overal ter wereld: wachten totdat het systeem op gang komt vanuit stand-by of slaapstand. Sommige mensen beschouwen dit misschien als een klein ongemak, maar als je op je notebook vertrouwt om altijd op de hoogte te blijven, kan zelfs een minuut wachten nog te lang zijn. Zoek een notebook met Intel® Rapid Start Technologie2 en je hoeft je hierover geen zorgen meer te maken.


De vrijheid om zonder gedoe over te schakelen naar een groot scherm

Sommige van de beste notebooks hebben geweldige schermen die niets te wensen overlaten. Maar soms ben je gewoon in de stemming om je hoofdtelefoon op te zetten en een film te streamen in HD, of te gamen, en dan is een groter scherm toch stukken leuker. Let er dus op of een notebook draadloos kan worden verbonden met een tv met groot scherm. Met Intel® Wireless Display (Intel® WiDi)3 stap je over op een groot scherm zonder gedoe met kabels.


Nu we het toch hebben over films kijken…

Wie heeft filmservices via postorder of videotheken nodig als je films kunt kopen of huren zonder uit je luie stoel op te staan? Als je een computer koopt met de nieuwe Intel® Core™ processor, dan heb je toegang tot Intel® Insider™ waarmee je allerlei soorten HD-entertainment rechtstreeks op je scherm tovert. Zonder wachten, regelen of ander gedoe. In combinatie met Intel WiDi beschik je dan over je eigen All-in-One theater, gewoon thuis. En wie wil dat nu niet?


Klaar om je eerste notebook te kopen? Ga naar de Intel productzoeker en ontdek welk stukje technologie het beste past bij jouw wensen en jouw stijl.

Meer informatie

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Product- en prestatiegegevens

open

1. Voor Intel® Smart Connect Technologie heb je een specifieke Intel® Core™ processor, Intel® software, een BIOS update en een Intel® wireless adapter met een internetverbinding nodig. Solid-state memory of een vergelijkbare drive kan vereist zijn. Afhankelijk van je systeemconfiguratie kunnen de resultaten afwijken. Neem contact op met je systeemfabrikant voor meer informatie.

2. De Intel® Rapid Start Technologie vereist een specifieke Intel® processor, Intel® software met BIOS update en een Intel® Solid-State Drive (SSD). Afhankelijk van uw systeemconfiguratie kunnen de resultaten afwijken. Neem contact op met uw systeemfabrikant voor meer informatie.

3. Hiervoor is een systeem nodig dat geschikt is voor Intel® WiDi en een ontvangstdevice dat geschikt is om Intel® WiDi te ontvangen. Het afspelen van 1080p en Blu-ray* of andere beveiligde content is alleen beschikbaar op pc's met de derde of vierde generatie pc's met een Intel® Core™ processor met ingebouwde visuals, een compatibele adapter en mediaplayer, en waarop de Intel® WiDi software en graphics driver zijn geïnstalleerd. Raadpleeg de fabrikant van de pc. Voor meer informatie, zie www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/intel-wireless-display.html.