• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Tv-programma's streamen: Kijk wat je wilt kijken

Het afgelopen jaar heeft er op grote schaal een verschuiving op het gebied van entertainmentconsumptie plaatsgevonden. Maar als je niets hebt meegekregen, had je het waarschijnlijk te druk met het streamen van tv-programma's. Dankzij de snel groeiende populariteit van streaming tv voorspellen media-analisten het einde van de schijfjes en kabelabonnementen, aangezien er een nieuw tijdperk is aangebroken waarin slimme internetgebruikers over de hele wereld programma's en films streamen.


Als je je favoriete tv-programma's, films en video's wilt weergeven in een fantastische grafische weergave, maar met het gemak van online streaming, gebruik je de Intel productzoeker om de nieuwste computers met Intel Inside® met elkaar te vergelijken. Hier kun je snel alle eigenschappen van een nieuwe notebook, all-in-one pc en de nieuwste op Intel geïnspireerde producten met elkaar vergelijken: de convertible Ultrabook™, die de touchscreentechnologie van een tablet en de prestaties van een notebook combineert in één ultraslank device.


Internationale online streaming boekt vooruitgang

Het is een interessant gegeven dat streaming tv het mensen over de hele wereld makkelijker maakt om van hun favoriete programma's te genieten, ongeacht waar ze worden gemaakt. Het was tot 10 jaar geleden vrijwel onmogelijk om in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Europa programma's uit Azië of Afrika te bekijken. Vaak moesten expatrianten, tweede generatie immigranten en andere fans het stellen zonder hun favoriete entertainment. Dankzij de ondernemende Amerikanen en Britten van onder andere Japanse, Koreaanse en Nigeriaanse afkomst, zijn er steeds meer programma's van over de hele wereld internationaal beschikbaar.


DramaFever, dat werd opgericht door Seung Bak en Suk Park uit Manhattan, is vanaf het begin in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste en meest prominente distributeuren van Koreaanse tv-programma's buiten Azië. Crunchyroll, dat mede is opgericht door Kun Gao uit Californië, streamt anime-inhoud naar gebruikers in de Verenigde Staten en andere landen. En iROKOtv.com*, de website van Jason Njoku, streamt gratis Nigeriaanse films naar kijkers in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en andere landen.


Het is duidelijk dat de internationale markten zich openstellen voor het streamen van digitale inhoud, aangezien de bedrijven die zich hier in hebben gespecialiseerd, hard aan de weg timmeren. En het zijn niet alleen relatief kleine nieuwe start-ups die zich hier mee bezighouden. Ook grote bedrijven beseffen dat er een enorme markt is voor internationale tv-programma's en films. Onlangs kondigde Hulu dat het bedrijf gaat uitbreiden naar Japan. En Netflix, de grote concurrent van Hulu, is nu ook beschikbaar in Canada en de VS.


De beste web sites om streams van tv-programma's te bekijken

Hoewel veel internationale kijkers nog steeds contact moeten opnemen met hun lokale kabelmaatschappij en tv-netwerken om uit te zoeken welke streamingopties beschikbaar zijn, vind je hieronder enkele van de populairste web sites die zich hebben toegelegd op het streamen van digitale inhoud.


 • All My Faves TV Online is voor veel tv-fanaten de eerste stop. Het is zeer gebruiksvriendelijk en beschikt over een startpagina met de allerbeste tv-programma's, die eenvoudig zijn te herkennen aan hun logo's.
 • Hulu wordt gezien als de leider op het gebied van gratis online tv. En als je een bepaald programma niet kunt vinden, is dit waarschijnlijk beschikbaar via Hulu Plus, de premium betaalversie van Hulu met talloze programma's in HD.
 • Netflix is zich steeds meer gaan richten op het streamen van inhoud in plaats van de verhuur van films. Het bedrijf biedt voor een relatief klein bedrag een enorme bibliotheek met films en tv-programma's.
 • Amazon Instant Video* is een snelle, veilige en betaalbare site om tv te kijken. Je betaalt hier alleen voor de programma's die je kijkt. Laten we wel zijn: Amazon weet hoe we winkelen. Is het dan verwonderlijk dat ze weten wat we kijken?


Als jij dus een computer wilt waarop je zowel kunt werken als films en tv-programma's kunt kijken, is het tijd om de Intel productzoeker te gebruiken. Dit wil je niet missen.

Meer informatie

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.