• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Muziek streamen: een Hoe-kan-ik-gids

Je digitale muziekverzameling vormt een weerspiegeling van wie je bent. Naarmate je steeds meer nummers en artiesten ontdekt en downloadt, wordt je audiobibliotheek steeds belangrijker om je even terug te trekken en te genieten. Als je weet hoe je muziek moet streamen, kun je onderweg altijd je muziekverzameling openen, waar je ook bent. De juiste computer met voldoende vermogen en geheugen is hierbij heel belangrijk. Daarom is de Intel productzoeker zo handig: hiermee kun je de nieuwste apparaten zoeken en vergelijken en genieten van optimale luister-, kijk- en creatieve ervaringen.

 

Voordat je muziek gaat streamen, moet je eerst bedenken of je je muziekbibliotheek gaat opslaan op je eigen pc of via een cloudgebaseerde service. Je kunt dan beter bepalen welke computer het beste voldoet aan je vereisten. Met de nieuwe Ultrabook™ met Intel combineer je de mobiliteit en het vermogen van een notebook met de veelzijdigheid van een tablettouchscreen. Als je liever een waar entertainmentcenter hebt met superslanke vormgeving, ingebouwde luidsprekers, draadloze verbinding en een webcam, overweeg dan de All-in-One pc met een scherm dat aan de wand kan worden bevestigd. Of je nu kiest voor een Ultrabook™ of een All-in-One pc, beide zijn voorzien van een Intel® Core™ processor met Wi-Fi, zodat je probleemloos muziek kunt streamen.

 

Muziek streamen, vanuit huis of waar je maar wilt

Of je nu je pc of een cloudgebaseerde service gebruikt als host, beide opties hebben hun voor- en nadelen. Je muzieksmaak is heel persoonlijk, en dat geldt ook voor de manier waarop je muziek wilt streamen. Hierna volgen de basisstappen van beide methoden en een lijst van services die momenteel beschikbaar zijn.

 

Thuis muziek hosten

Als je het uploaden van je muziekbibliotheek naar een cloudgebaseerde service te ver vindt gaan, zul je waarschijnlijk kiezen voor hosten vanuit huis. Er zijn vele services beschikbaar, maar met name Orb* is zeer gebruiksvriendelijk en heeft talloze nuttige functies. Met Orb* maak je van je pc een externe jukebox, maar de service kan je ook toegang bieden tot alle mediavormen, inclusief foto's, video's en documenten. En bovendien is de software gratis!

 

Installatiestappen:

 1. Download de software en voer deze uit.
 2. Maak een account en selecteer audio als het mediatype dat je wilt gebruiken.
 3. Verwijs in het programma naar je muziekmappen.
 4. Gebruik een pc of browser om de toepassing te openen en audio te selecteren.
 5. Geniet op afstand van je gestreamde muziek.

 

Muziek streamen via de cloud

Er is veel concurrentie op het gebied van cloudgebaseerde streamingservices en je hebt dus veel keuze. De meeste opties zijn gebruiksvriendelijk en gratis of heel goedkoop. De meeste services bieden eenvoudige instructies en uitstekende IT-support als je problemen mocht ondervinden.

 

 • Google Play Music* is zeer gebruiksvriendelijk en gratis, en je kunt er maar liefst 20.000 nummer mee uploaden.
 • Met Amazon Cloud Player* kun je 250 nummers gratis uploaden, maar voor slechts $ 25 per jaar kun je tot wel 250.000 nummers streamen! Bovendien worden al je MP3-aankopen bij Amazon automatisch opgeslagen.
 • Spotify* is een grote, internationale speler en heeft meer dan 20 miljoen gebruikers. Als je de genoemde services niet kunt vinden, is de kans groot dat Spotify wel beschikbaar is waar jij woont, of anders zeer binnenkort beschikbaar zal zijn.

 

Als muziek het voedsel van liefde is, stream dan verder! En vergeet niet Intel productzoeker te gebruiken om de beste computers te vinden voor jouw streamingwensen.

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.