• <Meer weten, ga naar intel.com

Een blog beginnen

Je hebt anderen erover horen praten en je hebt zelf met het idee gespeeld:  een blog starten en je eigen ideeën, gedachtes, verhalen en avonturen delen. Eraan beginnen is lang niet zo uitdagend als je denkt, en het is nog makkelijker als je je blog op Wordpress.com* maakt. Laten we de stappen doorlopen.

 

 

Begin bij Wordpress.com

Het gebruiken van Wordpress.com om je blog op te plaatsen maakt het proces makkelijker, omdat je je niet druk hoeft te maken over webhosting. Zij regelen alle moeilijke technische details voor je. Klaar? Klik op de grote “Get Started” knop.

Wordpress aanmeldformulier

Je moet nu het formulier invullen. Let vooral op het adres van je blog, omdat je die met vrienden kunt delen zodat ze jouw posts kunnen lezen.

Waar je misschien even over na moet denken is de naam van je nieuwe blog. Een naam als “Hillary.Wordpress.Com” is veel makkelijker met vrienden te delen dan bijvoorbeeld “Hillary452.Wordpress.Com”. Het kost misschien een aantal pogingen om een naam te vinden die nog niet in gebruik is. Wees geduldig; het is het waard.

Wordpress bloginstellingen

De volgende stap is de instellingsopties van het blog te bekijken. Er zijn twee invulvelden: titel en subtitel.

De titel van je blog is wat mensen bovenaan elke pagina zullen zien, en spaties zijn prima. Bedenk iets leuks—wees creatief!

In dit voorbeeld gebruiken we “Technische tips van Intel” als naam voor ons blog.

Een subtitel is een slogan van vier of vijf woorden waarin je je nieuwe blog beschrijft. Bijvoorbeeld: "Leer dansen als een ster" of "Alles wat er mis is met de politiek" of "Mijn leven, mijn meningen, mijn briljante ideeën". We gebruiken “Beter leven door technologie” als subtitel van dit blog.

Klik op “Next step" om verder te gaan.

Kies je thema

Hier wordt het leuk: Kies een thema waarmee je je blog erg cool kunt aankleden. Als je geen enkele van deze gratis thema's leuk vindt, kun je naar beneden scrollen voor een knop die meer thema's laat zien.

Je kunt thema's kiezen die geld kosten, of het bij een gratis exemplaar houden door op het voorbeeldminiatuurplaatje te klikken.

Vervolgens zie je mogelijkheden om je geselecteerde thema aan jouw persoonlijke wensen aan te passen. Sterker nog, persoonlijk kunnen aanpassen is een groot voordeel van het gebruiken van  Wordpress voor je blog—maar laten we daar later op terug komen zodat we nu verder kunnen gaan.

Klik op "Next Step", en je bent klaar om je eerste post te maken!

Wordpress creeër je eerste post

Creeër je eerste post

 

Je eerste post. Misschien is het nu een goed moment om even stil te staan bij wat een blog echt populair maakt. Goede schrijfkunsten zijn belangrijk, maar een andere factor is continuïteit.

Het is moeilijk om een fanbasis op te bouwen als je vier artikelen per dag schrijft en je blog vervolgens twee maanden negeert, dus denk alvast na over een schema voor je blog. Misschien één post per week, en meerdere als je een ingave krijgt of iets wonderbaarlijks meemaakt? Dat zou voldoende zijn.

Laten we teruggaan en een post over de Ultrabook™ schrijven.

Wordpress lege post inhoudelijk formulier

Voor deze voorbeeldpost gebruiken we een foto van de computer en schrijven we over onze eerste indrukken, wat je doet door op "Text" te klikken voor je eerste post. Dit is de meest voorkomende soort blogpost, dus hier ga je ongetwijfeld aan wennen als je ermee verder gaat.

Begin op de opstelpagina met het bedenken van een titel voor je post, iets dat kort en gevat is en hopelijk de nieuwsgierigheid van je lezer stimuleert, zodat ze doorklikken en daadwerkelijk lezen wat je hebt geschreven. Het centrale gedeelte van je post is de hoofdtekst, die meerdere alinea's lang kan zijn—zo lang als je zelf wil—en weblinks, vetgedrukte tekst, cursieve tekst en andere typografische elementen kan bevatten.

Klaar om een foto toe te voegen? Klik op "Insert Photo". De foto van de Ultrabook is opgeslagen in de “Foto's” map, dus we kunnen hem makkelijk vinden, de foto selecteren en op "Openen" klikken. Als je foto zich op je camera of smartphone bevindt, zul je hem eerst naar je computer moeten kopiëren voordat je hem kunt uploaden. Als je de foto op een website hebt gevonden kun je de URL invullen, maar het is aangeraden om eerst toestemming van de paginabeheerder te vragen. Veel foto's zijn beschermd door auteursrecht en mogen niet gekopiëerd worden, zelfs niet voor een simpele, persoonlijke blog. Neem het zekere voor het onzekere en voorkom problemen.

Als je dat allemaal geregeld hebt selecteer je het fotobestand, en hij wordt geüpload naar de Wordpress server. Een klein poosje later verschijnt hij in het bewerkscherm op volledige grootte, wat misschien even schrikken is, vooral als het een heel grote foto is. Klik op de foto en je hebt de mogelijkheid om hem kleiner te maken als hij te groot lijkt.

Klaar met schrijven en het toevoegen van foto's en andere afbeeldingen? Geweldig. Om een nieuwe blogpost te publiceren klik je op “Publish Post”, en na even wat werk achter de schermen is je post geüpload en zie je een bevestigingspagina. Het is gelukt. Je bent een blogger.

Blog gecreëerd, thema gekozen, en eerste post al gepubliceerd. Onthoud het nieuwe adres van je blog, en je bent klaar om je vrienden erover te vertellen!

Gefeliciteerd met je toetreding tot de club van bloggers. Er zijn miljoenen van ons. En schroom je niet om je werk met anderen te delen.

Als je een nieuwe computer nodig hebt om je nieuwe blog te creëeren is de Intel productzoeker de beste manier om allerlei nieuwe computers met Intel Inside® zoeken. De tool is zeer gebruiksvriendelijk en helpt je om te bepalen welke computer het beste bij jouw levensstijl past.

Meer informatie

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >

Begin met winkelen

Winkel 2 in 1 devices >

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.