• <Meer weten, ga naar intel.com

Verwijderde bestanden herstellen

Als je ooit per ongeluk een bestand of de inhoud van een bestand gewist heeft weet je als geen ander hoe frustrerend dat kan zijn, en het is alleen maar nóg frustrerender als het iets is waar je dagen, weken of zelfs maanden aan gewerkt heeft.

Stel je eens voor dat je een bestand kwijtraakt waar je maanden aan gewerkt hebt. Oei!

Gelukkig betekent het verwijderen van een bestand niet het einde van de wereld. Sterker nog, vaak blijkt het bestand zich in de prullenbak te verstoppen en kan het makkelijk hersteld worden.

Kijk in de prullenbak

Dubbelklik simpelweg op de prullenbak om te zien wat er in zit.

Heb je gevonden wat je verwijderd dacht te hebben?

Sleep het simpelweg terug naar het bureaublad, en klaar is Kees.

Als het niet in de prullenbak ligt kun je nog een aantal andere mogelijkheden proberen om een verwijderd bestand te herstellen voordat je in paniek raakt.

Hopelijk maak je regelmatig backups. In dat geval kun je een eerdere versie van je bestand vinden met de herstelservice in backup. Hij is misschien van gisteren, maar het is beter dan een dag werk te verliezen dan alles te verliezen, toch?

Verwijderde bestanden herstellen met Bestandsgeschiedenis

Als je geen backups maakt heb je hopelijk wel bestandsgeschiedenis backup aangezet in Windows* 8, want dan worden er automatisch backups van je bestanden gemaakt. Dat zou een goede oplossing kunnen zijn en het is zeker de moeite waard die service te gebruiken voordat je met verloren of overgeschreven bestanden te maken krijgt.

Om met bestandsgeschiedenis te werken ga je eerst naar "Instellingen” op uw Windows 8 system en dan naar “Configuratiescherm". Zoek naar "Sla backups op van uw bestanden met bestandsgeschiedenis" onder "Systeem en beveiliging".

Herstel persoonlijke bestanden screenshot

Om een bestand met Bestandsgeschiedenis te herstellen klik je op "herstel persoonlijke bestanden" aan de linkerzijde van het scherm, zoals hier links is weergegeven:

Bestandsgeschiedenis screenshot

Dit toont alle folders die worden bijgehouden met Bestandsgeschiedenis. Om een specifieke folder zoals "Bureaublad" te controleren, kun je dubbeltikken (of dubbelklikken) om te zien wat er is opgeslagen:

 

 

Er is een map, een afbeelding en zelfs een bestand genaamd "Mijn roman". Om de meest recente versie van het bestand te herstellen, hoef je hem alleen maar te selecteren door erop te drukken en vervolgens op de ronde groene herstelknop onderaan het scherm te drukken. Eén ogenblik later staat het bestand weer veilig op uw bureaublad.

Geen backups?

Als je geen backups hebt en je bestand ligt niet in de prullenbak, kun je één van de beschikbare herstelprogramma's gebruiken, zoals gratis programma's of commerciële apps zoals Easy Undelete*, Undelete 360*, of Pandora Recovery*.

Andere mogelijkheden om rekening mee te houden: heb je het bestand naar iemand gemaild? Heb je een kopie opgeslagen op een cloudservice zoals DropBox*, iCloud*, of SkyDrive*? Als dat zo is kun je daar misschien een kopie terugvinden, en zelfs als je de meest recente veranderingen dan verliest is het nog altijd beter dan niets.

Welke aanpak je ook kiest, er zijn vele mogelijkheden te proberen als je erachter komt dat je per ongeluk een foto, document, spreadsheet, rapport of ander bestand hebt verwijderd. En maak regelmatig backups, zodat je daarop terug kunt vallen mocht je ooit weer een verwijderd bestand willen herstellen.

Ga voor een nieuwe computer naar de Intel productzoeker. Met de Intel productzoeker kun je allerlei nieuwe computers met Intel Inside® zoeken. De tool is zeer gebruiksvriendelijk en helpt je kiezen welke computer het beste bij jouw levensstijl past.

Meer informatie

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.