• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

De beste vijf manieren om gratis online muziek te luisteren

Wist je dat je gratis naar online muziek kunt luisteren zonder dat je van iemand steelt? Er zijn redelijk wat online bronnen beschikbaar die je de mogelijkheid bieden om geheel gratis naar je favoriete muziek te luisteren. Het wordt nog mooier als je een tablet of notebook hebt. Je kunt dan namelijk letterlijk overal waar een wifi-signaal beschikbaar is, muziek luisteren. Gebruik de Intel productzoeker om de computer te vinden die het beste aansluit bij jouw stijl en wensen. Ga vervolgens online en luister gratis naar uw favoriete muziek!

 

Hier volgt een overzicht van de top vijf online bronnen met gratis online muziek.

 

 • Spotify*: Spotify is beschikbaar in diverse landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en is een van de meestgebruikte platforms om gratis online muziek te luisteren. In tegenstelling tot veel andere muziekservices kun je met Spotify afzonderlijke nummers, albums en artiesten zoeken. De gratis versie bevat advertenties. Daarnaast moet er software worden gedownload.
 • Grooveshark*: Grooveshark is qua functionaliteit vergelijkbaar met Pandora, maar biedt enkele van de voordelen van Spotify. Grooveshark is een unieke site voor het streamen van muziek en biedt je de mogelijkheid om complete albums te luisteren zonder dat je software hoeft te downloaden. De muziek kan rechtstreeks via de website in je browser worden afgespeeld. Grooveshark is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.
 • Last.fm*: een gratis online service in voor het streamen van muziek die beschikbaar is in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Last.fm biedt ook iets van een sociaal netwerk voor een geheel andere ervaring. Naast muziek luisteren, kun je ook bevriend raken met andere luisteraars en berichten en aanbevelingen versturen naar personen in jouw lijst met contactpersonen. Last.fm onderscheidt zichzelf van andere online streamingservices door draaiende afbeeldingen weer te geven van de artiest die wordt afgespeeld. Last.fm is beperkt beschikbaar in Canada, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland en Brazilië.
 • Live365*: Live 365 biedt diverse niet-voorgeprogrammeerde radiozenders die worden gepresenteerd door echte dj's. Live365 is een fantastische bron voor gratis streams om naar je favoriete muziek te luisteren en tegelijkertijd vergelijkbare artiesten te ontdekken. Je kunt je luistervoorkeuren sorteren op zowel de muziekstijl als op afzonderlijke bands en artiesten. Live365 kan rechtstreeks vanuit je browser worden geopend, maar er is ook een speler met extra functies beschikbaar. Deze moet worden gedownload. De inkomsten voor deze service worden gehaald uit advertenties, zodat je geen abonnementskosten hoeft te betalen. Live365 is beschikbaar in meer dan 150 landen.

 

Door gebruik te maken van gratis online muziekbronnen, kun je aanzienlijk besparen op mp3-downloads en de aanschaf van cd's. Via deze bronnen kun je ook nieuwe artiesten ontdekken die je anders nooit zou hebben gevonden. Vergeet niet dat je voor de beste ervaring het beste een computer kunt gebruiken die voldoet aan de snelheidsvereisten die gepaard gaan met het continu online streamen van audio. Zoek vandaag nog een geschikte computer via de Intel productzoeker.

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.