De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

Legaal en gratis online films bekijken

Als je in een willekeurige zoekmachine zoekt naar 'gratis film downloaden' krijg je waarschijnlijk miljoenen resultaten die je beloven dat je de nieuwste kaskrakers uit Hollywood snel kunt downloaden. Internet wordt overstelpt met websites waarop je via je computer wel al te gemakkelijk illegale films waarop copyright rust kunt laden, zelfs films die nog in de bioscoop draaien of nog niet eens zijn uitgebracht. Het is verleidelijk.

Wat deze sites je niet vertellen, is dat het niet alleen illegaal is om deze films te downloaden, te kijken en te delen, maar dat er ook overheidsinstellingen en particuliere instanties zijn die deze sites regelmatig controleren op zoek naar illegale downloaders. Het risico om gepakt te worden en een boete te krijgen, is reëel... en totaal zinloos gezien het aantal sites waarop je op elk gewenst moment gratis op een legale manier kunt genieten van volledige speelfilms en de nieuwste televisieafleveringen.

Publiek domein

Als je in de stemming bent voor een klassieke film, bieden veel websites gratis inhoud die tot het publieke domein behoort. Een film die deel uitmaakt van het publieke domein, is een film waarvan het copyright is verlopen of een film die door de eigenaar zonder kosten of royalty's voor het publiek beschikbaar is gemaakt. Deze films kunnen worden gedownload en afgespeeld op computers, MP3*-spelers, Androids*, iPods*, iPhones*, iPads*…en dat helemaal gratis.

Op publieke domeinsites kun je je hart ophalen aan 'gouwe ouwen' als His Girl Friday, Little Shop of Horrors, The Man Who Knew Too Much en zelfs Night of the Living Dead. Helemaal gratis, helemaal legaal. Sites als The Internet Archive*, Retrovision*, Uncle Earl’s Classic TV Channel* en Shocker Internet Drive-In* bieden meer dan 500.000 'bewegende beelden' uit het publieke domein, waaronder films, televisieprogramma's, tekenfilms, sport, documentaires en meer - een virtueel walhalla voor liefhebbers van klassieke films overal ter wereld.

Gratis, met een boodschap van onze sponsor…

Een andere manier om legaal films en televisieprogramma's online te kijken, is via videostreamingsites. Deze sites bieden meestal een indrukwekkende selectie aan gratis inhoud. Deze inhoud is 'gratis' omdat de films/programma's regelmatig worden onderbroken door reclames die hiervoor 'betalen'. Sites als Hulu*, YouTube*, Google Video* en Sony’s Crackle*bieden je de mogelijkheid om televisieprogramma's direct op je computer te streamen.

Je kunt er ook voor betalen

Amazon Prime*, Xfinity's Fancast*, Netflix* en Hulu Plus* bieden de nieuwst uitgebrachte films en televisieseries, maar je moet er wel een account voor instellen en maandelijks een bedrag betalen om naar hun beste programma's te kunnen kijken. Sommige services, zoals Netflix*, bieden verschillende maandabonnementen. Als je ze met elkaar vergelijkt, zul je zien dat er een aantal verschillen is in de prijzen van de abonnementen en wat ze precies bieden. De filmliefhebber in je zal echter blij zijn om te weten dat ze alle onbeperkt streamen bevatten.

Als je geen maandabonnement wilt betalen, kunnen sites als Vudu*, Blockbuster’s On-Demand* en Best Buy's CinemaNow* een alternatief bieden voor andere on-demand videoservices waarvoor abonnementsgeld moet worden betaald. Zodra je je hebt aangemeld, kun je eenvoudigweg betalen per film die of televisieprogramma dat je wilt huren of hebben.

Wat deze streaming- en downloadmogelijkheden nog aantrekkelijker maakt, is dat je al je entertainment overal me je mee kunt nemen. De minder dan 3 cm dikke Ultrabook®, met zijn ultraslanke, ultraresponsieve ontwerp, is het perfecte apparaat voor filmliefhebbers die onderweg zijn. Bovendien bevat de Ultrabook het programma Intel® Insider™, een nieuwe manier om te genieten van ononderbroken, draadloos afspelen in HD-kwaliteit, exclusief voor computers die zijn uitgerust met een Intel® processor. Je pc is nu je stoel op de eerste rij in de bioscoop.

Van wat voor films je ook houdt - actie, romantiek, horror, komedie - met de hierboven vermelde online filmsites, en talloze vergelijkbare sites, is er echt geen reden om jezelf bloot te stellen aan het risico om illegale films en films met copyright op je computer te downloaden. Je kunt altijd legaal een goede online film via je computer vinden, zonder dat je dit ook maar een cent kost.

Ontdek 2 in 1 devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel® productzoeker >

 

Gerelateerde video's