• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Bestanden overzetten van
de ene naar de andere pc

Een nieuwe computer kopen lijkt veel op het opnieuw inrichten van je huis. Het gaat erom dat je je omgeving zo persoonlijk maakt, dat je huis een 'thuis' wordt. Hetzelfde geldt bij aankoop van een nieuwe computer, of het nu een All-in-One pc, een notebook of een Ultrabook is. Als je thuiskomt wil je natuurlijk meteen bestanden van je oude computer overzetten, zodat je alles wat je nodig hebt weer bij de hand hebt.

Als je niet precies weet waar je moet beginnen, kunnen we je de hulp bieden die je nodig hebt om bestanden en muziek over te zetten van pc naar pc, om bestanden te synchroniseren en om de harde schijf van je oude pc te wissen zodat je niet bang hoeft te zijn dat iemand je wachtwoorden, bankgegevens of privéboekhouding te pakken krijgt als je je pc wegdoet. Lees verder voor meer info.

Bestanden overzetten in Windows 7* of Windows 8*

Windows heeft een slim programma, Windows Easy Transfer*, waarmee je bestanden van je oude computer in een oogwenk kunt overzetten naar je nieuwe. Het enige wat je hoeft te doen is het juiste proces te vinden voor je besturingssysteem, dat is alles. Gebruikers van Windows 7 en Windows 8 zullen handige informatie in deze besturingssystemen vinden om het proces supergemakkelijk te maken.

Bestanden handmatig overzetten

Als je je bestanden het liefste handmatig overzet en je harde schijf groot genoeg is om al je MP3-, foto- en videobestanden te bevatten, kun je de meeste computerupgrades uitvoeren door eenvoudigweg je oude computer aan te sluiten op een externe schijf, je bestanden ernaar te verslepen en ze dan van de externe schijf op je nieuwe computer te zetten.

Bestanden overzetten van een Mac naar een pc of naar een Mac

Je gaat op dezelfde manier te werk als wanneer je bestanden handmatig overzet, zoals hierboven. Sluit een externe harde schijf met een USB-kabel aan op je nieuwe computer en zet de bestanden handmatig over. Als beide computers beschikken over Firewire, kun je bestanden ook overzetten zonder een externe harde schijf te gebruiken.

Programma's overzetten op een nieuwe computer

Soms wil je niet alleen bestanden overzetten van je oude computer. Misschien wil je ook een paar van je favoriete programma's en toepassingen overzetten. De enige complicatie is dat je die programma's en toepassingen misschien moet upgraden om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn met je nieuwe computer. Als je gebruik maakt van Windows Easy Transfer* om je gegevens van de ene naar de andere computer over te zetten, krijg je toepassingen en programma's aanbevolen die je wellicht op je nieuwe pc wilt installeren.

Veiligheid van gegevens waarborgen

Vergeet niet hoe belangrijk het is om reservekopieën te maken van je gegevens als je al je bestanden op je lokale computer opslaat. Als je gebruik maakt van persoonlijke opslag in de cloud, ben je de rest een stapje voor. Zonder goede back-up kun je alles kwijtraken en zijn je zondagmiddagen gegarandeerd een stuk minder leuk. Balen.

Als je een externe harde schijf hebt, kun je elke nacht een back-up van je gegevens laten maken. Dat gaat heel gemakkelijk met bestandssynchronisatie in het Windows Synchronisatiecentrum*. Om dit programma te vinden, klik je op Start en typ je 'synchronisatiecentrum' in het zoekveld voor programma's en bestanden. Volg de instructies van de wizard op om geplande synchronisaties in te stellen zodat er regelmatig een back-up wordt gemaakt van de gegevens op je computer.

Als je met een Mac werkt, heb je diverse keuzemogelijkheden en platforms om een back-up te maken van je gegevens, afhankelijk van welke versie van OS X* je gebruikt. De mogelijkheden variëren van de iCloud* tot programma's als Time Machine* en Time Capsule*.

Harde schijf wissen

Denk eraan dat als je bestanden van je oude computer haalt, je ze niet volledig verwijdert. Een van de beste manieren om je harde schijf leeg te maken is gebruik te maken van een softwareprogramma waarmee elk spoor van informatie op je harde schijf wordt verwijderd. Zo kun je je oude pc aan iemand anders geven zonder dat je je zorgen hoeft te maken over achtergebleven bankgegevens of wachtwoorden. Als je zoekt op 'data vernietigen', vind je vaak genoeg gratis programma's online.

Klaar voor een upgrade?

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >

Convertible Ultrabook™ - Egypte

Al het andere lijkt opeens ouderwets.

Nu bekijken >

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Gesprekken