• <Meer weten, ga naar intel.com

iPod* synchroniseren - Meerdere iPods* synchroniseren op één computer

iPods synchroniseren

Heb je thuis meerdere iPods*? Als dat zo is, ben je wellicht een van de vele mensen die moeite heeft om meerdere iPods te synchroniseren op één computer. Volg deze stappen om twee of meer iPods of iPhones* via iTunes* te synchroniseren op één computer.

Stap één: Maak voor elke iPod een hoofdafspeellijst.

Alle iPods en iPhones moeten een eigen hoofdafspeellijst hebben. Dit kun je in iTunes doen door naar het menu Bestand te gaan en Nieuwe afspeellijst te selecteren

Stap twee: Geef elke afspeellijst een unieke naam.

Geef een unieke en beschrijvende naam op voor elke hoofdafspeellijst die je maakt. Selecteer een naam die duidelijk aangeeft bij welke iPod of iPhone de afspeellijst hoort.

Stap drie: Inventariseer en sorteer je iTunes-bibliotheek.

Selecteer in iTunes het menu-item Muziek om alle nummers in iTunes weer te geven. Klik op de kolomkoppen om de muziek te sorteren. Als je bijvoorbeeld op de kolomkop Artiest klikt, wordt je muziek gesorteerd op de namen van de artiesten.

Stap vier: Sleep nummers naar iedere hoofdafspeellijst.

In deze stap beslis je welke nummers op welke iPod komen. Zoek de muziek op in je iTunes-muziekbibliotheek en sleep de gewenste nummers naar de afspeellijst die je eerder hebt gemaakt en een naam hebt gegeven.

Je kunt meerdere nummers tegelijkertijd in een rij selecteren door op het eerste nummer te klikken, de Shift-toets van je toetsenbord ingedrukt te houden en vervolgens op het laatste nummer te klikken. Als je meerdere nummers wilt selecteren die niet in een rij staan, houd je de Ctrl-toets van je toetsenbord ingedrukt en klik je op de gewenste nummers.

Zodra je de nummers hebt geselecteerd, sleep je deze naar de gewenste hoofdafspeellijst aan de linkerzijde.

Stap vijf: Controleer de beschikbare ruimte op je iPods.

Houd de onderkant van iTunes in de gaten wanneer je synchronisatie met je iPod voorbereidt. iTunes laat daar zien hoeveel ruimte ieder nummer in beslag neemt. Het aantal nummers dat je kunt toevoegen aan een iPod, hangt af van de capaciteit.

Stap zes: Selecteer de iPod in iTunes.

Sluit je iPod of iPhone aan op de computer. Zoek het apparaat in de navigatiebalk van iTunes en selecteer het.

Stap zeven: Configureer elke iPod voor synchronisatie met de bijbehorende hoofdafspeellijst.

Klik in iTunes op het tabblad Muziek, schakel het selectievakje Synchroniseer muziek in en selecteer de hoofdafspeellijst voor de desbetreffende iPod. Klik op de knop Pas toe en wacht tot de nummers in de hoofdafspeellijst zijn gesynchroniseerd met de iPod.

Stap acht: Ontkoppel de iPod en luister.

Klik op de ontkoppelknop van iTunes en ontkoppel vervolgens de iPod. Je iPod is nu gesynchroniseerd. Je kunt nu genieten van de muziek die je voor dat apparaat hebt geselecteerd. Als je nog een iPod of iPhone wilt synchroniseren met deze computer, herhaal je de bovenstaande stappen.

Gesprekken