• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Een notebook op een monitor aansluiten in Windows* 8

Notebooks zijn niet uitsluitend draadloze, draagbare desktopcomputers. Met de juiste setup kun je jouw notebook veranderen in een multitaskend werkpaard en je verwonderen over alle extra mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat je jouw notebook kunt aansluiten op een desktopmonitor en gebruik kunt maken van twee beeldschermen? Nog cooler is een upgrade naar een Ultrabook™ met Windows* 8. Dan kun je een afzonderlijke weergave instellen voor beide beeldschermen. Het enige dat je hoeft te doen is de eenvoudige instructies hieronder volgen om je notebook aan te sluiten op een monitor. Dan ben je er helemaal klaar voor.

 

De voordelen van je notebook aansluiten op een monitor

Een groter schermoppervlak is niet de enige reden om een monitor aan te sluiten op een notebook. Hieronder volgt een overzicht van de overige voordelen.

 

 • Multitasken – Sluit je notebook aan op een monitor om een gedeeld scherm te activeren. Je kunt zo een film kijken op je pc-monitor en er tegelijkertijd over tweeten op het scherm van je notebook. Je hebt zo een coole setup waarbij je niet steeds hoeft te wisselen tussen verschillende applicaties.
 • Groter schermoppervlak – Sluit je notebook aan op een monitor om het schermoppervlak letterlijk te verdubbelen. Je kunt functies van het ene scherm naar het andere verplaatsen, zodat je vensters niet hoeft te verkleinen of tussen twee programma's hoeft te wisselen. Deze setup is ideaal voor een aantal toepassingen. Denk aan videochatten terwijl je op Facebook* zit, of aan het bijwerken van een werkblad terwijl je gegevens controleert op het andere scherm.
 • Extra opties in Windows 8 – In Windows 8 kun je kiezen tussen de traditionele desktopweergave of de nieuwe 'Metro'-weergave. Maar als je jouw notebook aansluit op een tweede desktopscherm, kun je van de spreekwoordelijke twee walletjes eten en genieten van allebei de weergaven.

 

Drie dingen die je moet doen als je jouw notebook aansluit op een monitor

 

 1. Zorg dat je de juiste kabel hebt. Als je een externe monitor aansluit op een notebook, moeten de apparaten worden verbonden door een kabel. Zorg ervoor dat je een monitorkabel gebruikt die geschikt is voor de aansluitingen op zowel de notebook als de monitor.
 2. Geef in het besturingssysteem aan dat je een tweede beeldscherm gebruikt. In Windows 8 doe je dit door eenvoudig naar Apparaten te gaan in je Charms-balk en weergave op een tweede scherm in te stellen. Op Macs* wordt de aansluiting van een externe monitor automatisch herkend.
 3. Bepaal de weergave van de monitors. Bij zowel pc als Mac kun je aangeven of het scherm van je notebook een duplicaat moet vormen van je notebookscherm, of dat het een uitbreiding moet zijn van het eerste scherm. Ga naar het configuratiescherm op je pc of naar de systeemvoorkeuren op je Mac.

Leren hoe je jouw notebook aansluit op een monitor is vrij eenvoudig en kan je ervaringen verrijken of zelfs je productiviteit verhogen. Stel je toch eens voor dat je nooit meer hoeft te schakelen tussen open vensters en programma's op je notebook. Klinkt goed, hè? Jezelf deze eenvoudige klus leren kan je leven zo veel makkelijker en productiever maken.

Meer informatie

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.