• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Zo download je streamingvideo

Op streamingvideosites als YouTube* en Vimeo* kun je je favoriete video's als bladwijzer instellen, zodat je ze zo vaak als je wilt kunt bekijken. Maar als je iets wilt vastleggen voor persoonlijk gebruik of om later te bekijken, dan moet je de video naar je harde schijf downloaden. Voordat je dat doet, moet je wel controleren of je geen regels overtreedt. In de algemene voorwaarden van veel streamingvideosites staat dat je geen video's mag downloaden als je ze doorgeeft aan anderen. Als je dat hebt gedaan, is de volgende stap een computer uitzoeken waarop je al je favoriete films en tv-programma's kunt streamen, downloaden en bekijken. Met de Intel productzoeker kun je een keuze maken uit de beste computers.


Gratis films downloaden

Of je het gelooft of niet, je kunt online talloze films gratis downloaden en het is nog helemaal legaal ook. Er zijn duizenden films voorhanden in het publieke domein, variërend van onbekende juweeltjes tot alom gewaardeerde klassiekers. Je kunt je zoektocht beginnen door een bezoekje te brengen aan The Internet Archive. Daarna kun je het aanbod van Open Video Project bestuderen, waar je alles vindt van documentaires tot lezingen tot historische films.


Het neusje van de zalm in Thought Leadership downloaden

TED* (wat staat voor technologie, entertainment en design) is een online platform voor opnamen van internationale conferenties en presentaties door talloze sterren en thought leaders van de digitale wereld. Deze 'TED talks' kun je vanaf de website streamen of rechtstreeks naar je computer downloaden door op de downloadknop te klikken die je onder elke video op de website kunt vinden. Je kunt de video downloaden in lage, standaard of hoge resolutie. Er zijn wel bepaalde richtlijnen die je moet volgen als je een gedownloade video met 'TED talks' wilt reposten, maar zolang je de video downloadt voor persoonlijk gebruik, hoef je je daar niet mee bezig te houden.


Videopodcasts downloaden

Als je graag verschillende ideeën en visies hoort, is er online meer dan genoeg materiaal voorhanden, zoals videopodcasts (soms ook wel vlogs of vidcasts genoemd) van ondernemers en eigenaars van kleine bedrijven die je rechtstreeks naar je inbox kunt laten sturen of automatisch kunt downloaden zodra ze beschikbaar zijn. Als je een videopodcast hebt gevonden die je graag wilt zien, kun je je ervoor inschrijven, zodat je zeker weet dat de door jou gekozen methode wordt gebruikt.


Streamingvideo downloaden van Netflix*? Helaas pindakaas

Als je op zoek bent naar een softwareprogramma (gratis of niet) waarmee je streamingvideo's kunt downloaden van sites als Netflix* of Hulu*, dan heb je pech. De meeste van deze abonnementsites worden beschermd door antipiraterijprogramma's die elke vorm van downloaden verhinderen. Als je een film wilt zien die op een van deze online filmsites wordt aangeboden, kun je het beste een abonnement nemen of de film gewoon kopen.


Het klopt dat het succes van het downloaden van streamingvideo afhangt van de juiste benadering en het juiste softwareprogramma. Maar dat is bij lange na niet zo belangrijk als een computer die snel genoeg is om zonder vertraging te downloaden, of die je favoriete film of tv-programma in hoge resolutie kan weergeven. Als je wilt weten wat de keuzemogelijkheden zijn en de Ultrabook™, All-in-One pc of notebook wilt vinden die perfect bij je past, ga dan naar de Intel productzoeker. Als je eenmaal beschikt over de juiste technologie, kan niemand je meer stoppen!

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.