• <Meer weten, ga naar intel.com

Muziek downloaden

Twijfel je over de aanschaf van een nieuwe computer, maar je weet niet hoe je er muziek op moet downloaden?

Maak je niet druk.

Er zijn allerlei manieren om nieuwe muziek op je computer of ander device te krijgen, zodat je altijd naar jouw favoriete muziek kunt luisteren wanneer je daar zin in hebt.

Je hebt twee mogelijkheden:

 1. je kunt muziek direct op je device downloaden, of;
 2. je kunt een streaming- of cloudservice gebruiken die zich als een op maat gemaakt radiostation gedraagt die alleen jouw favoriete liedjes draait.

Elke manier heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Muziek downloaden

Downloaden betekent dat het schijfruimte inneemt, maar het is wel altijd beschikbaar, of je nu online bent of niet. Deze oplossing is geschikt voor als je op reis bent of als je geen betrouwbare (of gratis) internetverbinding hebt. Zonder je zorgen te hoeven maken over de verbinding kun je ontstpannen en van de muziek genieten.


Eén van de mogelijkheden om muziek te downloaden is het gebruiken van Xbox Music*, de iTunes equivalent van de Windows 8 wereld. Het is een geweldige en gebruiksvriendelijke app.

Ga naar het startscherm en tik dan op de Muziektegel. Als Xbox Music gestart is kun je eroverheen vegen om alle opties te zien, net als in elke andere Metro Windows app. Zoek naar “Populairste muziek”, en tik erop. Standaard zie je de populairste artiesten, maar tik op "Artiesten" en je kunt ook voor "Liedjes" kiezen.

Je zou denken dat je op een liedje moet tikken om hem te kopen, maar dan wordt er een optie om te streamen weergegeven. Om het liedje te kopen zodat je ernaar kunt luisteren of je nu een internetverbinding hebt of niet, dien je de infobox naar rechts te vegen zodat een "koop lied" knop tevoorschijn komt.

Tik op “koop lied” en als je al een Xbox account hebt ingesteld kun je je aankoop gelijk bevestigen. Zo niet, kost het je maar een minuutje, je creditcard, je adres, en klaar ben je.

Tik, luister, geniet. Eenvoudig!

Muziek streamen

Streamen biedt toegang tot een oneindige playlist en enkele van de meest populaire sites om muziek van te streamen zijn Spotify* en Rdio*. Het is geweldig om te kunnen luisteren naar wat je ook wil, maar zonder een internetverbinding gaat het feest niet door.

Voor je Kindle* kun je de Pandora app gebruiken als je op een Wi-Fi netwerk zit. Op die manier kun je naar muziek luisteren terwijl je een ebook leest zonder je zorgen te hoeven maken over de relatief kleine opslagcapaciteit van de Amazon Kindle.

Op de iPad* zijn er een aantal opties: Je kan iTunes* gebruiken om naar aangeschafte muziek te luisteren, of stream je muziek direct van Pandora of Spotify. Er zijn ook een heleboel radiostations op het internet. Met een app als I Heart Radio* kun je zonder radio naar je favoriete radiostations luisteren, of het nou eilandmuziek uit Miami is, indierock uit Los Angeles of jazz uit New Orleans.

2 in 1 devices bieden zelfs nog meer opties. Als je een Ultrabook™ met Windows* 8 hebt, kun je ook de supermakkelijke app van TuneIn Radio* voor Windows 8 gebruiken.

TuneIn tegel op het Windows* 8 startscherm

Om radiostations op het internet te vinden met TuneIn tik je simpelweg op de tegel van de app op het startscherm:

Tunein radio jazzkanalen

Selecteer vervolgens je favoriete genre of soort muziek. Tik op jazz en je ziet een overvloed aan keuzes—allemaal gratis, allemaal live:

TuneIn radio KUVO Denver

Om naar jazz uit Denver RM KUVO te luisteren, tik je simpelweg op de bijbehorende tegel, en je kunt lekker jammen:

 

 

 


Een iPhone* werkt hetzelfde als een iPad, dus als je online bent of van het netwerk gebruik wilt maken kun je Pandora, Spotify, Rdio, of Internet radio gebruiken. Heb je gedownloade muziek? iTunes werkt goed, vooral in shufflemodus.

Als je een smartphone met Android* hebt is het bijna hetzelfde, behalve dat er geen iTunes is. In plaats daarvan kun je ook apps als Double Twist* of PowerAmp* gebruiken naast Pandora, Spotify, of Rdio. Het is net zo makkelijk, en je kan nog steeds de I Heart Radio app downloaden als je dat verkiest.

Downloaden of streamen: De keuze is aan jou

Als je muziek wilt luisteren zijn er een heleboel geweldige mogelijkheden, of je nu op een smartphone, tablet of de nieuwste Ultrabook 2 in 1 device werkt. Veel luisterplezier!

Meer informatie

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >

Winkel voor een Ultrabook™

 • ASUS TAICHI*

  Het biedt de prestaties van een notebook wanneer je het nodig hebt en het gemak van een tablet wanneer het kan, en is geschikt voor dual displays.

 • Dell XPS* 12

  Half notebook. Half tablet. Deze touch 12" convertible notebook combineert de fun van een Windows 8 touch tablet met de kracht en de productiviteit van een Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Werk in de notebook stand. Blijf op de hoogte in de tablet stand. Laat je concurrenten zien wat je in huis hebt in de tent stand. En je brengt het beste uit jezelf naar voren in de stand mode.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Het beste van twee werelden: een full HD notebook en een touchscreen tablet. Alles in een compact, mobiel design dat altijd voor je klaar staat.

 • Acer Aspire S7*

  Acer's slankste en lichtste touch Ultrabook. Deze computer helpt je kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.