Handleiding voor het verbinden van een Ultrabook™ met een tv dankzij Intel® WiDi technologie

Als je van tv en films houdt weet je al dat er meer geweldige content op het internet beschikbaar is dan je in je hele leven zou kunnen kijken.

Probleem is dat het meeste alleen via internet beschikbaar is en je wilt alles waarschijnlijk niet op je computerscherm bekijken, maar op je HDTV.

Op de Ultrabook™ videopagina zijn er bijvoorbeeld veel interessante video's, inclusief een coole video over Ultrabook 2 in 1. Wat prettig is is dat dezelfde oplossing ook werkt voor je favoriete tv shows of streaming video-sites zoals Netflix*, Amazon Video* of Hulu*.

 

Tijd voor Intel® WiDi technologie

Daarom is de Intel® WiDi—“draadloze display”—technologie zo cool. Gekoppeld aan een WiDi compatible tv of een eenvoudige WiDi ontvanger, wordt het mogelijk om draadloos de content van het scherm van je Ultrabook™ naar je tv te pushen.

WiDi is er niet alleen voor films of tv shows. Alles wat je maar op het scherm kunt hebben, inclusief fotogalerijen en zelfs een spreadsheet of internetbrowser kunnen op je tv worden weergegeven. Perfect om je moeder uit te leggen hoe je iets online doet, of om je vakantiefoto's met je vrienden te delen; het is een supermoderne diavoorstelling, en veel leuker—om het niet te hebben over alle toepassingen op kantoor.

Wil je iets nog moderners? Kijk dan eens naar de Intel® WiDi media share app waarmee je foto's en video's met één beweging van je vinger kunt delen.

Maar laten we ons voor nu op het WiDi systeem zelf concentreren.

Hardware voor je tv

Omdat de meeste tv's geen WiDi ingebouwd hebben, heb je een voor WiDi-geschikte ontvanger nodig. Eén mogelijkheid is ActionTec ScreenBeam Pro*, een klein, eenvoudig device die rechtstreeks in de HDMI* poort van je tv past. Inderdaad, je hebt toch een HDMI kabel nodig, maar die is inbegrepen bij het device. Dan ben je klaar om van start te gaan. De ScreenBeam Pro creeërt zelfs zijn eigen Wi-Fi* netwerk, dus je hebt niet eens een draadloos netwerk nodig om te kunnen beginnen!

Laten we nu even terug naar de computer gaan...

Voordat je het scherm op je tv kunt bekijken moet je eerst de WiDi verbinding instellen, en dan je Ultrabook™ met de WiDi ontvanger verbinden.

Koppel het device aan je computer

Begin door de Widi software zelf op te starten. De makkelijkste manier om dit te doen is door “w i d i” te typen in het Windows* 8 startscherm. Na het opstarten zie je het Detected Wireless Displays scherm (afbeelding boven).

Als je je WiDi device niet kunt vinden, controleer dan dat hij aanstaat en dat je computer het Wi-Fi netwerk ziet, en herhaal de scan. Of ga naar de Windows 8 charms bar en klik op “Devices”, dan op “Project”, dan op het device, en klik op "rescan" in het algemene scherm om de WiDi utility opnieuw te laten scannen.

Is het device zichtbaar, klik dan op “Connect” en de Intel® WiDi software gaat voor je aan de slag om protocollen in te stellen en de verbinding te creëren.

Het device toont een beveiligingscode op het scherm die je slechts eenmalig in de WiDI software op je Windows computer moet invullen. Maak die stap af en binnen enkele seconden is de verbinding gecreeërd.

Ga als je zover bent terug naar het “Projects” scherm in het “Devices” gedeelte van de charms bar of gebruik de handige Windows-P snelkoppeling om de opties voor beeldschermen delen te vinden:

  • Dupliceer of “kopieer” je computerscherm naar je tv
  • Breid je scherm uit zodat de tv als een uitbreiding dient (zodat je vensters van het ene naar het andere scherm kunt slepen en de muis naar het tv scherm kunt bewegen alsof het een tweede monitor is)
  • Stel de tv in in als enige actieve scherm, met charms bar, menu's en alles wat je gewend bent om in Windows 8 te zien.

Zo ja. Als WiDi correct is opgestart en ingesteld kun je “uitbreiden" kiezen om het video playback scherm naar het tweede scherm te verplaatsen terwijl je ondertussen je computer blijft gebruiken, de zogenaamde "tweede scherm”-manier, of je kunt eenvoudigweg voor “dupliceren” kiezen om beide schermen dezelfde content te laten tonen en je Ultrabook op tafel zetten om van je show, video of film te genieten.

Waar je ook voor kiest, WiDi is geweldig en zal veranderen hoe jij over video content op internet denkt. Ruimtebesparend. Slechts high-def die wordt gestreamd naar wat waarschijnlijk het mooiste scherm in je huis is.

Ontdek 2 in 1 devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel® productzoeker >

 

Begin met winkelen

Shoppen voor 2 in 1 devices >

Gerelateerde video's