De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

Het stimuleren van de innovatie waar we op vertrouwen

In 1965 deed Gordon Moore een voorspelling die het tempo van onze moderne digitale revolutie heeft bepaald. Door een opkomende trend nauwkeurig in de gaten te houden wist Moore te extrapoleren dat de prestaties van computers op exponentieel tempo zouden toenemen, terwijl de relatieve kosten exponentieel dalen.

Dit inzicht, dat bekend staat als de wet van Moore, werd de gouden regel voor de elektronica-industrie en vormde een springplank voor innovatie. Als medeoprichter heeft Gordon de weg gelegd voor Intel om de steeds snellere, kleinere en goedkopere transistors te produceren die onze moderne devices en speeltjes aandrijven. Zelfs 50 jaar later zijn de impact en voordelen op vele verschillende manieren te merken.

De toekomst

De laatste 50 jaar heeft Gordons voorspelling het tempo bepaald van innovatie en ontwikkeling als een metronoom van de moderne wereld. Dit vooruitzicht biedt de basis voor alle moderne technologie, waaronder de opkomst van digitalisering en persoonlijke elektronica.

In de toekomst verschuift de wet van Moore en gerelateerde innovaties naar de naadloze integratie van computergebruik in onze dagelijkse levens. Deze visie van een verbonden toekomst met eindeloze mogelijkheden biedt zijn eigen voordelen en uitdagingen. Privacy en beveiliging zijn doordringende en groeiende zorgen. Maar de voordelen van steeds slimmere en steeds breder aanwezige computertechnologie die zich aan onze wensen aanpast, zorgt er op de lange termijn voor dat we gezonder, veiliger en productiever zijn.

Video's