Netwerkbeheer op afstand

Je netwerksystemen diagnosticeren, beheren en helpen beschermen

Van pc's en notebooks tot geldautomaten, kiosken en POS-terminals, IT-organisaties staan voor de uitdaging om een beveiligingsoplossing voor de hele onderneming in een steeds verder globaliserende omgeving. Intel® CoreTM vProTM processors en chipsets beschikken over Intel® vProTM technologie1 die functies voor beheer en beveiliging op afstand biedt die helpen om systemen te beheren, te bewaken en te beschermen.2

Intel® vProTM technologie: Intelligente, hardwaregebaseerde beveiliging

Intel® vProTM technologie: Intelligente, hardwaregebaseerde beveiliging

De Intel® CoreTM vProTM processorfamilie is voorzien van een robuuste reeks ingebouwde beveiligings- en beheerfuncties om belangrijke IT-problemen aan te pakken. Met Intel® CoreTM vProTM processors, kan een IT-afdeling snel en eenvoudig:

  • Gegevens in de cloud en op mobiele devices beschermen: Intel® Trusted Execution Technologie (Intel® TXT)3 en Intel® Virtualization Technologie (Intel® VT)4 bieden bescherming tegen binnendringende rootkits en malware.
  • Dreigingen op afstand beheren: nog voordat de beveiliging wordt geschonden, kunnen er beveiligingsupdates naar gebruikers worden gepusht. Daarnaast is het mogelijk om geïnfecteerde computers na een beveiligingsinbraak te diagnosticeren, te isoleren en te repareren5.
  • Verloren of gestolen notebooks en pc's uitschakelen: met Intel® Anti-Theft Technologie kan de toegang tot vermiste of gestolen devices op afstand worden worden vergrendeld. Zodra een device weer terecht is, kan de volledige functionaliteit worden hersteld.6
  • Voorzien in een snellere en productievere gebruikservaring: Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI) codeert gegevens tot vier keer sneller, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.78

Zie hoe Intel® vProTM technologie de IT-waarde verbetert >

Verbeter de retailervaring van klanten

Wanneer retaildevices als kiosken, POS-terminals en geldautomaten gebruikmaken van Intel® CoreTM vProTM technologie,1 kunnen ze meer dan allee transacties verwerken. Ze dragen bij aan een rijkere klantervaring dankzij hun intelligente prestaties, beveiliging en stabiliteit.

Zie hoe BMW profiteert van de Intel® vProTM technologie >

Zie wat Intel® vProTM technologie voor de detailhandel kan betekenen >

Gesprekken

Product- en prestatiegegevens

open

1. De Intel® vPro™ technologie is zeer geavanceerd en moet worden geconfigureerd en geactiveerd. De beschikbaarheid van de functies en resultaten is afhankelijk van de setup en configuratie van uw hardware, software en IT-omgeving. Ga voor meer informatie naar: www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/vpro/vpro-technology-general.html. 

2. Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder elke omstandigheid. Hiervoor heb je een geschikte chipset, BIOS, firmware en software met dataencryptie nodig, alsmede een abonnement bij een serviceprovider die deze dienst aanbiedt. Vraag je systeemfabrikant en serviceprovider naar de beschikbaarheid en functionaliteit. Diensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Intel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren of gestolen gegevens en/of systemen of schade die daaruit voortvloeien. Ga voor meer informatie naar www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/anti-theft/anti-theft-general-technology.html

3. Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder alle omstandigheden. Voor Intel® Trusted Execution Technologie dient u te beschikken over een computersysteem met Intel® Virtualization Technologie en een processor, chipset, BIOS, Authenticated Code Modules die Intel TXT ondersteunen en een measured launched environment (MLE) dat Intel TXT-compatibel is. De MLE kan bestaan uit een virtual machine monitor, een OS of een applicatie. Daarnaast vereist Intel TXT dat het systeem beschikt over een TPM v1.2, zoals beschreven is door de Trusted Computing Group en voor sommige toepassingen dient men specieke software te gebruiken. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/data-security/security-overview-general-technology.html.

4. Voor Intel® Virtualization Technologie (Intel® VT) is een computersysteem vereist met een daarvoor geschikte Intel® processor, BIOS en een virtual machine monitor (VMM). De functionaliteit, prestaties en andere voordelen kunnen afwijken en zijn afhankelijk van de hardware- en softwareconfiguraties. De software is mogelijk niet compatibel met alle besturingssystemen. Raadpleeg de fabrikant van de pc. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/virtualization/virtualization-technology/hardware-assist-virtualization-technology.html.

5. Beveiligingsmogelijkheden die mogelijk worden gemaakt dankzij Intel® Active Management Technologie (Intel® AMT) vereisen een chipset, netwerk hardware en software en een bedrijfsnetwerkverbinding die hiervoor geschikt zijn. Intel AMT kan mogelijk niet beschikbaar zijn of bepaalde eigenschappen kunnen beperkt zijn via een host OS-gebaseerd VPN of bij een draadloze verbinding, bij accuduur, bij slaapstand, standby mode of indien uitgeschakeld. De setup vereist configuratie en eventueel scripting met de beheerconsole of verdere integratie in het bestaande beveiligingsframewerk, en modificaties of implementatie van nieuwe bedrijfsprocessen. Voor meer informatie, zie http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/intel-active-management-technology.html.

6. Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden. Om deze technologieën te gebruiken zijn een geschikte Intel® processor, geschikte chipset en geoptimaliseerde firmware en software benodigd. Raadpleeg de computerfabrikant en/of softwareleverancier voor meer informatie.

7. De software en werkbelasting die in de prestatietests worden gebruikt, zijn mogelijk alleen geoptimaliseerd voor prestaties op Intel® microprocessors. Prestatietests, zoals SYSmark en MobileMark, worden gemeten met specifieke computersystemen, componenten, software, bewerkingen en functies. Wijziging van een van deze factoren kan ervoor zorgen dat de resultaten variëren. Het is raadzaam om andere informatie en prestatietests te raadplegen zodat u een weloverwogen aankoopbesluit kunt nemen op basis van uw evaluatie, inclusief de prestaties van het product in combinatie met andere producten. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/performance.

8. Voor Intel® AES-NI instructies (Intel® AES-NI) is een computersysteem met een processor die geschikt is voor AES-NI, tevens is niet-Intel software nodig om de instructies in de juiste volgorde uit te voeren. Intel® AES-NI is beschikbaar op bepaalde Intel® processors. Raadpleeg de wederverkoper of systeemfabrikant voor informatie over de beschikbaarheid. Voor meer informatie, surf naar software.intel.com/en-us/articles/intel-advanced-encryption-standard-instructions-aes-ni/.