De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

Intel® Xeon Phi™ coprocessors

Verbeterde prestaties voor parallelle werkbelastingen

Wat is de Intel® Xeon Phi™ coprocessor?

Intel® Xeon Phi™ coprocessors zijn insteekkaarten volgens de PCI Express* standaard, die samenwerken met Intel® Xeon® processors om een enorme toename in prestaties te leveren voor parallelle code—tot 1,2 keer dubbele precisie teraFLOPS (floating point operations per second) per coprocessor.

Elke coprocessor is gefabriceerd op basis van Intels toonaangevende 22nm technologie met 3D Tri-Gate transistors, en heeft meer kernen, meer threads en vector execution units dan een Intel Xeon processor. De hogere mate van parallelle toepassing compenseert de lagere snelheid van elke kern, om betere samengestelde prestaties te leveren voor parallelle werkbelastingen.

Welke toepassingen kunnen profiteren van een Intel Xeon Phi coprocessor?

Hoewel de meeste toepassingen (80 tot 90 procent) hun maximale prestaties behalen op Intel Xeon processors, zullen bepaalde parallelle toepassingen enorm kunnen profiteren van het gebruik van Intel Xeon Phi coprocessors. Om de Intel Xeon Phi coprocessors volledig te benutten moet een toepassing probleemloos tot meer dan 100 software threads opschalen en uitgebreid gebruik maken van vectoren of op een efficiënte manier meer lokaal geheugenbandbreedte gebruiken dan beschikbaar is op een Intel Xeon processor. Voorbeelden van segmenten met veel parallelle toepassingen zijn onder andere: animatie, energie, financiën, gezondheidszorg, productie, geneeskunde, de publieke sector, het weer en meer. Meer weten over de ontwikkeling van Intel® Many Integrated Core architectuur (Intel® MIC Architecture) >

Wanneer kies ik voor Intel Xeon processors en Intel Xeon Phi coprocessors?

Denk in termen van “hergebruiken” in plaats van “hercoderen"

Omdat de talen, tools en applicaties compatibel zijn met zowel Intel Xeon processors als Intel Xeon Phi coprocessors, kunt u nu “hergebruiken” in plaats van “hercoderen”.

Een enkel programmeermodel voor al uw coderingen De Intel Xeon Phi coprocessor biedt ontwikkelaars een hardware ontwerppunt dat geoptimaliseerd is voor extreme parallelle toepassingen, zonder dat het nodig is om de architectuur aan te passen of de code te herschrijven. Het is niet noodzakelijk om het hele probleem te herdefinieren of om een nieuw programmeermodel te leren; het is voldoende om bestaande code te hercompileren en te optimaliseren met bekende tools, bibliotheken en runtimes.

Vermenigvuldig de prestaties. Door gebruik te maken van een enkele broncode voor Intel Xeon processors en Intel Xeon Phi coprocessors hoeven ontwikkelaars slechts één keer te optimaliseren voor parallelle toepassingen om de prestaties op zowel de processor als de coprocessor te maximaliseren..

Flexibele uitvoering. Van de grond af ontworpen voor high-performance computing (HPC). In tegenstelling tot een GPU kan een coprocessor een besturingssysteem hosten, een eigen IP-adres hebben en standaarden zoals Message Passing Interface (MPI) ondersteunen. Daarnaast kan het in verschillende uitvoerings-modi opereren:

  • "Symmetrische" modus: De werkbelasting wordt gedeeld tussen de host processor en coprocessor
  • "Native" modus: De werkbelasting ligt volledig bij de coprocessor, die zich gedraagt als een onafhankelijke compute node
  • "Offload" modus: De werkbelasting ligt bij de host processor, en delen van de werkbelasting worden wanneer nodig naar de coprocessor gestuurd. LET OP: GPU's kunnen ALLEEN in modus werken, en staan vaak ongebruikt in standby.

Gerelateerde video's