• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Wat doe je met oude computers

Iedereen weet dat het een slimme stap is om een oude benzineslurper te vervangen door een glanzende nieuwe auto die sneller, zuiniger en veiliger is. Maar hoe zit het met een computerupgrade die een schijntje kost in vergelijking met de prijs van je bolide? Volgens de New York Times heeft het gebruik van de computer het luisteren naar de radio verdreven van de tweede plaats op de lijst van populairste media-activiteiten. Tv-kijken staat op de eerste plaats.

 

Steeds meer Amerikanen hebben genoeg van verouderde computers die traag zijn en gevoelig voor kwaadwillige aanvallen. Ze kopen een nieuwer model met betere prestaties en meer gebruiksmogelijkheden. Als je de afgelopen tijd naar een Ultrabook, notebook of All-in-One pc met Intel hebt gekeken, weet je dat de complete computerbeleving, van bestandsbeheer tot vermaak spectaculair is verbeterd. Ontdek wat je kunt doen met oude computers als je hebt besloten te upgraden en te genieten van betere prestaties en meer plezier met digitaal entertainment.

 

Je oude computer doneren

Je kunt je oude pc natuurlijk naar een recyclingcentrum brengen, maar een andere populaire mogelijkheid is om de pc te doneren. Veel plaatselijke educatieve centra, vooral de centra die werken met speciale belangengroepen zoals senioren, kunnen je verouderde pc goed gebruiken. Je steunt niet alleen de goede zaak, maar je komt soms ook in aanmerking voor belastingaftrek. Breng een bezoekje aan het U.S. Environmental Protection Agency als je meer wilt weten over programma's waar computerdonaties worden geaccepteerd.

 

Een leerplatform opzetten voor je kinderen

Als je kinderen hebt, kun je je oude computer als leerplatform gebruiken voor tekstverwerking en andere computervaardigheden. Schakel de internetverbinding uit en laat je kinderen oefenen met documenten, tabellen en spreadsheets. Als ze hun vaardigheden mogen verbeteren op een echte computer - niet op een of ander speelgoedding - nemen ze de oefening serieuzer. En wie weet, tegen de tijd dat je overstapt op je volgende computer, laten ze je waarschijnlijk zien hoe je het best kunt profiteren van je toekomstige Intel processor!

 

Je oude computer verkopen

Als je wel een beetje extra contanten kunt gebruiken, kun je overwegen om je oude computer te verkopen via Marktplaats of eBay. Onderzoek even wat een vergelijkbare tweedehands computer opbrengt. Hang er een redelijk prijskaartje aan en vergeet niet: alles wat je ervoor krijgt, is beter dan dat het ding onder in de kast stof staat te verzamelen.

 

Leef je uit en maak een kunstwerk

Als je creatief bent, kun je allerlei artistieke mogelijkheden bedenken voor je oude pc. Een snelle zoekactie op internet met de term 'computeraquarium' of 'computersculptuur' laat zien dat monitoren voor van alles kunnen worden gebruikt, van vissenkom tot terrarium. En die oude muis en dat toetsenbord smeken om een nieuw leven als modern beeldhouwwerk.

 

De harde schijf wissen

Ongeacht wat je doet met je oude computer, zorg ervoor dat je eerst alle gevoelige informatie verwijdert door je bestanden over te zetten op een externe harde schijf of een ander opslagmedium. Meer informatie over deze belangrijke stap vind je in het gedeelte Hoe kun je bestanden overdragen naar een nieuwe computer.

Klaar voor een upgrade?

Bekijk Ultrabook™ devices

Vergelijk processors, notebooks en 2 in 1 devices, inclusief Ultrabook™. Vind vandaag nog je volgende pc.

Intel productzoeker >