• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Een nieuw platform voor een gamegigant

Firaxis wordt mobiel door Civilization V* te optimaliseren voor Ultrabook™ devices met touchscherm

Firaxis Games’ Civilization V*—het nieuwste aanbod in een serie van populaire titels van Firaxis gaming guru Sid Meier—heeft als turn-based strategy game een reputatie opgebouwd als oorlogsspel voor denkers. Spelers leiden om de beurt een beschaving van prehistorie tot in de toekomst door nederzettingen op te zetten, burgerlijke en militaire eenheden aan te sturen, een voedselvoorraad te beheren enzovoorts. Unaniem gelauwerd door critici en meer dan 9.000.000 keer verkocht; de Civilization serie is een fascinerende en meeslepende gigant in de markt.

Waarom dan iets veranderen wat al goed is?

Volgens Dennis Shirk, producent van Civilization V voor Firaxis bood de toewijding van de fans een mogelijkheid tot verbetering. Door de ongelofelijk gedetailleerde omgevingen en vereiste computerkracht waren vorige uitgaven van Civilization altijd verbonden met desktop gaming pc's. Maar nu niet meer.

“We wilden onze strategy games naar een meer casual publiek brengen,” zegt Marc Meyer, UI hoofd. “Civ V op de bank kunnen spelen is geweldig voor ons—niet meer achter een bureau hoeven zitten. Een groot deel van de tijd in Civ V spendeer je aan denken. Het is dus een groot voordeel om in een comfortabelere omgeving te kunnen spelen.”

Na samenwerking met het Ultrabook™ device team werd dat voordeel werkelijkheid. Uitgerust met Intel® HD Graphics ingebouwd in de derde generatie Intel® Core™ i5 processor en Intel® Core™ i7 processor heeft het Ultrabook device genoeg computerkracht om zelfs de meest gedetailleerde omgevingen in Civ V even helder en soepel te renderen als een desktop computer. En met Windows* 8 Ultrabooks met touchscherm heb je het spel helemaal zelf in de hand.

“Door touch is een directere verbinding et de gebruiker mogelijk,” zegt Meyer. “Het verandert hoe je door de kaart beweegt. De wereld over je scherm heen slepen is erg intuïtief met een Ultrabook device.”

Wanneer je je voor een lange gamesessie installeert is de bank of je favoriete stoel niet alleen een welkome verandering, maar een lange gamingervaring wordt zo beter beheersbaar. “Je kun een uur op je desktop pc spelen,” zegt Shirk. “En dan neem je je Ultrabook device mee op de trein om je sessie uit te breiden. Je kunt het spel opslaan en als je later thuiskomt op de bank of achter je desktop weer verder spelen.”

Dankzij de engineers van Intel heeft het Firaxis team grote stappen gezet in het optimaliseren van Civ V speciaal voor het nieuwe Ultrabook device.

Civilization V* gerelateerde materialen

“Het Ultrabook™ device wordt beschouwd als een unified platform en daar hebben we op geoptimaliseerd. Voeg daar touch aan toe en dan heb je een ongelofelijk aantrekkelijke oplossing – Civ V op een touch-screen Ultrabook™ device is echt waanzinnig.”

—Tim Kipp, Systems Lead, Firaxis

Winkel voor het perfecte systeem

Nu winkelen >