De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

Sommige grenzen zijn bedoeld om te overschrijden

Het Intel® Extreme Memory Profile

Intel® Extreme Memory Profile (Intel® XMP) maakt het mogelijk om DDR3/DDR4 compatibele geheugens te overklokken om beter te presteren dan de standaard specificaties toestaan. Het is ontworpen om de game-eigenschappen die ingebouwd zijn op pc's met Intel® technologie te verbeteren. Als je wil overklokken om de maximale prestatiekracht uit je pc te halen, biedt een geheugen op basis van Intel XMP de oplossing - zonder een centje pijn.1

Hoe Intel XMP werkt

Voorgeprogrammeerde en geteste Intel XMP profielen kunnen via het BIOS of een specifieke tuning applicatie via het besturingssysteem van een computer geladen worden. Vaak is een tuning hulpmiddel (utility) de eenvoudigste manier om Intel XMP profielen te laden. De beschikbaarheid daarvan is afhankelijk van de specifieke leverancier van het bord. Om te weten te komen of er een tuning hulpmiddel voor je systeem beschikbaar is, adviseren wij om contact op te nemen met de bord leverancier.

Shop voor gamingnotebooks met Intel® Core™ processors>

Unlocked en overgeklokt met de 6e generatie Intel® processors

Wil je het ultieme gamesysteem samenstellen? Wil je gamen en streamen tegelijk? Als prestaties alles voor je zijn, is de 6e generatie Intel® Core™ unlocked processor precies wat je zoekt. Je nieuwe systeem kan nu beschikken over een quad-core basisfrequentie van 4GHz, 8 MB cachegeheugen, ondersteuning voor maximaal 64 GB DDR4 RAM-geheugen en de mogelijkheid om twee videokaarten tegelijk te gebruiken dankzij de Gen 3 PCIe* in de Intel® Z170 chipset. Bovendien kun je overklokken, zodat je geniet van een scala aan BCLK-tuningopties die je eindeloze mogelijkheden geven om de prestaties te maximaliseren. Je game onder controle. Je tegenstander onder controle. Gamen op je pc op jouw manier.

Ervaar extreme gamingprestaties met Intel® technologie.

Intel® XMP geheugen voor Intel® Core™ processors

Intel heeft een certificatieprogramma voor geheugenverkopers ontwikkeld om de compatibiliteit van hun producten met Intel® Extreme Memory Profile (Intel® XMP) te testen. Om compatibele geheugen DIMM's van verschillende aanbieders te bekijken, klik je op Spreadsheet om het Excel* datasheet te downloaden, of klik op PDF om de datasheet te bekijken.

Download het Excel spreadsheet >

Bekijk de PDF >

Intel® Extreme Tuning Utility

Verleg je prestatiegrenzen met Intels nieuwste Windows* gebaseerde tool voor het overklokken van niet-vergrendelde Intel® Core™ processors. Deze eenvoudig-te-gebruiken interface geeft je snel toegang tot de eigenschappen en instellingen die nodig zijn om je systeem te overklokken naar het maximaal haalbare prestatieniveau.

Download >

Eigenschappen

Voordelen

Meerdere Serial Presence Detect (SPD) profielen

Maakt vooraf ingestelde of gebruiker-specifieke geheugenprofielen mogelijk die gekozen kunnen worden, afhankelijk van een gebruiksmodel. Een agressief, low-latency profiel kan bijvoorbeeld worden ingesteld tijdens het spelen van zwaardere games, terwijl de standaard geheugeninstelling gebruikt kan worden voor dagelijks thuisgebruik, zoals bij internetten of thuiswerken.

Fabrikant-specifieke geheugen SPD velden

Het zorgt ervoor dat leveranciers van geheugenmodules hun eigen eigenschappen kunnen programmeren waardoor zij een unieke meerwaarde leveren aan de eindgebruikers.

Eenvoudig overklokken (beginners)

Zorgt ervoor dat eindgebruikers eenvoudig hun platformen kunnen overklokken door een voor hen geschikt profiel te kiezen, in plaats van de individuele parameters in het BIOS aan te passen. Het platform kan weer eenvoudig teruggezet worden op de fabrieksinstellingen door het standaard profiel opnieuw te selecteren.

Geavanceerd overklokken (gevorderden/experts)

Gevorderde gebruikers kunnen handmatig de specifieke SPD parameters in het BIOS te wijzigen en deze profiele op te slaan (platform/BIOS specifiek).

Fail-safe default boot

"First boot" met de default JEDEC instelling op een platform dat DDR3/DDR4 standaard JEDEC specificaties ondersteund (je eigen standaard DDR3/DDR4 geheugen snelheden), zorgen voor de basis functionaliteit. De gebruiker heeft dan toegang tot het BIOS en kan handmatig de instellingen wijzigen of kan gebruik maken van de Windows*-gebaseerde Intel® Extreme Tuning Utility.

Product- en prestatiegegevens

1

Waarschuwing: Het wijzigen van de kloksnelheid en/of het voltage kan: (i) de stabiliteit en de levensduur van het systeem, de processor en andere systeemonderdelen verminderen; (ii) uitval van de processor en andere systeemcomponenten veroorzaken; (iii) vermindering in systeemprestaties veroorzaken; (iv) additionele warmteontwikkeling of andere schade veroorzaken; en (v) de betrouwbaarheid van de systeemgegevens beïnvloeden. Intel heeft de werking van de processor anders dan met de gegeven specificaties niet getest en biedt hier dan ook geen garanties op. Intel heeft geen tests uitgevoerd en geeft geen garantie op de werking van andere systeemonderdelen anders dan wat omschreven staat in de reguliere industriële standaardspecificaties. Intel waarborgt niet dat de processor en andere systeemonderdelen, bij gebruik met een gewijzigde kloksnelheid en/of voltage bijvoorbeeld, geschikt is voor enigerlei toepassing of gebruik.