• <Meer weten, ga naar intel.com

Serverbeveiliging voor de onderneming

Verbeterde ondernemingsbeveiliging voor problemen met belangrijke infrastructuur en voorschriften

Hoewel beveiliging altijd al de hoogste prioriteit heeft gehad, is beveiliging van ondernemingen met name cruciaal in de huidige veranderende IT en cloudcomputertechnologie.

Gegevens worden tegenwoordig verzonden via onbekende cloudomgevingen en mobiele gebruikers roamen buiten de bedrijfsfirewall. Daarom bieden de Intel® Xeon® processor E5 family en de Intel® Xeon® processor E7 family nieuwe niveaus van hardware-gebaseerde beveiligingsfuncties voor ondernemingen. Om cloud- en ondernemingsbeveiliging te kunnen bieden en veilige transacties te kunnen leveren vanuit het datacenter, bevat de Intel®-processor de volgende functies:

  • Verbeterde bescherming: Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT) evalueert de softwareintegriteit en biedt een hardware-gebaseerde root of trust (vertrouwensbasis) voor verbeterde beveiliging tegen schadelijke softwareaanvallen die plaatsvinden voordat de virtual machine manager wordt opgestart. Met Intel TXT kan ook over de platformintegriteitstatus worden gerapporteerd in de beheersoftware, wat zichtbaarheid en een krachtig controlepunt biedt voor het beheren van de beveiliging van gevirtualiseerde werkbelastingen .1
  • Doordringende codering: Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI) versterkt de gegevensbescherming met ingebouwde functies die uw systemen aanzienlijk minder belasten. Met New instructions is snelle, beveiligde gegevensdecodering en -codering mogelijk die tien keer sneller zijn dan de vorige generatie softwarecoderingstechnologie.2, 3
  • Nog veiligere virtualisatie: Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) verbetert de beveiliging van de cloudinfrastructuur door hardware-gebaseerde isolatie van gevirtualiseerde werkbelastingen te leveren die een gezamenlijke reeks hardwareplatformmiddelen delen, zoals geheugen of I/O, wat de gewenste isolatie biedt voor gegevens en werkbelastingen.4
Uitgebreide beveiliging begint bij de processor

Gesprekken

Product- en prestatiegegevens

open

1. Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder alle omstandigheden. Voor Intel® Trusted Execution Technologie dient u te beschikken over een computersysteem met Intel® Virtualization Technologie, een Intel TXT-processor, een chipset, BIOS, Authenticated Code Modules en een measured launched environment (MLE) die Intel TXT-compatibel is. Voor Intel TXT dient het systeem ook te beschikken over een TPM v1,s. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/data-security/security-overview-general-technology.html. Intel TXT vereist tevens dat de OEM de TPM functionaliteit ondersteunt en levert, waarvoor een TPM-ondersteunde BIOS nodig is. De TPM functionaliteit moet geïnitialiseerd zijn en wordt misschien niet in alle landen voorzien.

2. Bron: uit tests met Oracle Database Enterprise Edition* 11.2.0.2 met Transparent Data Encryption (TDE) AES-256 blijkt dat wanneer er 30 keer één miljoen rijen in een lege tabel op de Intel® Xeon® processor X5680 (3,33 GHz, 36 MB RAM) worden ingevoegd via Intel® Integrated Performance Primitives (Intel® IPP) routines, dit maar liefst tot 10x sneller gaat in vergelijking met de Intel® Xeon® processor X5560 (2,93 GHz, 36 MB RAM) zonder Intel IPP.

3. Software en werkbelasting die in de prestatietests worden gebruikt, zijn mogelijk alleen geoptimaliseerd voor prestaties op Intel microprocessors. Prestatietests, zoals SYSmark en MobileMark, worden gemeten met specifieke computersystemen, componenten, software, bewerkingen en functies. Wijziging van een van deze factoren kan ervoor zorgen dat de resultaten variëren. Het is raadzaam om andere informatie en prestatietests te raadplegen zodat u een weloverwogen aankoopbesluit kunt nemen op basis van uw evaluatie, inclusief de prestaties van het product in combinatie met andere producten. Voor meer informatie, surf naar http://www.intel.com/performance. Resultaten zijn gemeten op Intel gebaseerd materiaal op het gebied van software, benchmark of andere gegevens van derden en worden slechts ter informatie verstrekt.   Enig verschil in systeem hardware of software ontwerp of configuratie kan de daadwerkelijke prestaties beinvloeden.  Intel beheert of controleert het design of de implementatie van gegevens van derden waar in dit document aan gerefereerd wordt.   Intel raadt al haar klanten aan om de websites van derden of andere bronnen te controleren of de verstrekte gegevens correct zijn en of het de prestaties betreft van devices die beschikbaar zijn voor de verkoop.

4. Voor Intel® Virtualization Technologie is een computersysteem met een daarvoor geschikte Intel® processor, BIOS en een virtual machine monitor (VMM). De functionaliteit, prestaties en andere voordelen kunnen afwijken en zijn afhankelijk van de hardware- en softwareconfiguraties. De software is mogelijk niet compatibel met alle besturingssystemen. Raadpleeg de fabrikant van de pc. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/virtualization/virtualization-technology/hardware-assist-virtualization-technology.html.