De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

Verbeterde zakelijke beveiliging voor uitdagingen op het gebied van infrastructuur en voorschriften

Hoewel beveiliging altijd al de hoogste prioriteit heeft gehad, is beveiliging van ondernemingen met name cruciaal in de huidige veranderende IT en cloudcomputertechnologie.

Gegevens worden tegenwoordig verzonden via onbekende cloudomgevingen en mobiele gebruikers roamen buiten de bedrijfsfirewall. Daarom bieden de Intel® Xeon® processor E5 familie en de Intel Xeon processor E7 familie nieuwe niveaus van hardware-gebaseerde beveiligingsfuncties voor bedrijven. Om cloud- en bedrijfsbeveiliging te kunnen bieden en veilige transacties te kunnen leveren vanuit het datacenter, beschikt de Intel®-processor over de volgende functies:

  • Verbeterde beveiliging van infrastructuur. Intel® Platform Protection Technologie met Trusted Execution Technologie (Intel® TXT) evalueert de softwareintegriteit en biedt een hardware-gebaseerde root of trust (vertrouwensbasis) voor verbeterde beveiliging tegen schadelijke softwareaanvallen die plaatsvinden voordat de virtual machine manager wordt opgestart. Met Intel TXT kan ook over de platformintegriteitstatus worden gerapporteerd in de beheersoftware, wat inzichten en een krachtig controlepunt bieden voor het beheren van de beveiliging van gevirtualiseerde werkbelastingen.
  • Doordringende versleuteling. Intel® Data Protection Technologie met Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI)1 verbetert de beveiliging van gegevens met geïntegreerde functies die de prestaties van uw systemen minder belasten. Intel AES-NI maakt snelle en veilige versleuteling en ontcijfering van gegevens mogelijk die tot 10 keer sneller is dan versleutelingstechnologie van de voorgaande generatie.23 Intel Data Protection Technologie met Intel® Secure Key1 biedt aanvullende gegevensbeveiliging door sleutels van hoge kwaliteit te genereren voor cryptografische protocollen.
  • Verbeterde beveiliging tegen kwaadaardige aanvallen. Aanvullende op hardware gebaseerde functies beschermen tegen malware, denial-of-service (DoS) aanvallen en surface plane aanvallen met Intel Platform Protection Technologie met BIOS Guard, Intel® OS Guard en Execute Disable Bit5.

De geavanceerde beveiligingsinnovatie die in Intel TXT en Intel AES-NI is geïntegreerd biedt op hardware gebaseerde functies om aan de eisen van bedrijven te voldoen en de cloudbeveiliging te verbeteren. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudiger op cloud overstappen met Intels oplossingen voor applicatiebeveiliging waaronder Intel® Expressway API Manager.

Product- en prestatiegegevens

1

Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder elke omstandigheid. Om deze technologieën te gebruiken zijn een geschikte Intel® processor, geschikte chipset en geoptimaliseerde firmware en software benodigd. Raadpleeg de computerfabrikant en/of softwareleverancier voor meer informatie.

2

Bron: uit tests met Oracle Database Enterprise Edition* 11.2.0.2 met Transparent Data Encryption (TDE) AES-256 blijkt dat wanneer er 30 keer één miljoen rijen in een lege tabel op de Intel® Xeon® processor X5680 (3,33 GHz, 36 MB RAM) worden ingevoegd via Intel® Integrated Performance Primitives (Intel® IPP) routines, dit maar liefst tot 10x sneller gaat in vergelijking met de Intel® Xeon® processor X5560 (2,93 GHz, 36 MB RAM) zonder Intel IPP.

3

Software en werkbelasting die in de prestatietests worden gebruikt, zijn mogelijk alleen geoptimaliseerd voor prestaties op Intel microprocessors. Prestatietests, zoals SYSmark en MobileMark, worden gemeten met specifieke computersystemen, componenten, software, bewerkingen en functies. Wijziging van een van deze factoren kan ervoor zorgen dat de resultaten variëren. Het is raadzaam om andere informatie en prestatietests te raadplegen zodat u een weloverwogen aankoopbesluit kunt nemen op basis van uw evaluatie, inclusief de prestaties van het product in combinatie met andere producten. Voor meer informatie, surf naar http://www.intel.com/performance.

Resultaten zijn gemeten op Intel gebaseerd materiaal op het gebied van software, benchmark of andere gegevens van derden en worden slechts ter informatie verstrekt.   Enig verschil in systeem hardware of software ontwerp of configuratie kan de daadwerkelijke prestaties beinvloeden.  Intel beheert of controleert het design of de implementatie van gegevens van derden waar in dit document aan gerefereerd wordt.   Intel raadt al haar klanten aan om de websites van derden of andere bronnen te controleren of de verstrekte gegevens correct zijn en of het de prestaties betreft van devices die beschikbaar zijn voor de verkoop.

4

Voor Intel® Virtualization Technologie is een computersysteem met een daarvoor geschikte Intel® processor, BIOS en een virtual machine monitor (VMM). De functionaliteit, prestaties en andere voordelen kunnen afwijken en zijn afhankelijk van de hardware- en softwareconfiguraties. De software is mogelijk niet compatibel met alle besturingssystemen. Raadpleeg de fabrikant van de pc. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/virtualization/virtualization-technology/hardware-assist-virtualization-technology.html.

5

Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden. Hiervoor zijn een geschikte Intel® processor, geschikte chipset, firmware en software nodig, alsmede een abonnement bij een serviceprovider die deze dienst aanbiedt (mogelijk niet in alle landen beschikbaar). Intel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren of gestolen gegevens en/of systemen of schade die daaruit voortvloeien. Raadpleeg de serviceprovider naar de beschikbaarheid en functionaliteit. Ga voor meer informatie naar http://www.intel.com/go/anti-theft. Raadpleeg de computerfabrikant en/of softwareleverancier voor meer informatie.