Gegevens beveiligen door innovatie

Vanwege deze explosieve afhankelijkheid van computerdevices groeit tevens de vraag naar beveiligde software- en hardwareproducten waardoor bedrijven en consumenten minder vatbaar zijn voor kwaadwillende code, virussen, cyberspionage, malware en gegevensdiefstal. Dit is daarnaast de drijvende kracht achter de snelle groei van cloudcomputing-architecturen voor zowel bedrijven als consumenten.

Het overwinnen van datacenter beveilingsuitdagingen

Het hosten en schalen van datacenters in cloudinfrastructuren biedt nieuwe beveiligingsuitdagingen en risico's voor bedrijven en consumenten. Hoewel cloudtechnologieën datacenter-bewerkingen automatiseren en flexibeler maken, bieden ze ook een uitdaging voor de onderliggende traditionele beveiligingstools en fysieke controle zoals ooit uitgeoefend door IT. Nieuwe tools zijn nodig om groeiende beveiligingsuitdagingen het hoofd te bieden, zoals het creëren van zichtbaarheid naar de staat van de servers en het behandelen van vertrouwelijke informatie in de cloud en gevirtualiseerde datacenters—in het bijzonder voor missie-specifieke of gevoelige informatie of werkbelasting.

Intels aanpak van beveiliging

Intel blijft systemen verbeteren waardoor ze veiliger kunnen functioneren. Een belangrijke stap hierin is het ontwikkelen van robuuste, minder kwetsbare platforms. Beveiligingseigenschappen zijn ingebouwd in de hardware van Intel® processors, bijvoorbeeld bij drie van Intel's nieuwste serverprocessors— de Intel® Xeon® processor E3 v3 familie, de Intel® Xeon® processor E5 familie en de Intel® Xeon® processor E7 familie, en ook bij de derde generatie Intel® Core™ vPro™ processors.

Meer informatie over Intel® vPro™ technologie1 >

Intel® producten zijn echter slechts een onderdeel van een groter geheel bij het veiliger maken van werken met computers. We beseffen dat we voor een betere beveiliging het gehele technologische ecosysteem erbij moeten betrekken. Vanuit deze gedachte is Intel er constant mee bezig om zowel software- als hardwarefabrikanten te betrekken bij het zoeken naar totaaloplossingen. Intel werkt ook samen met fabrikanten die traditionele software leveren voor algemeen gebruik om een hoger niveau van beveiliging te bereiken.

Product- en prestatiegegevens

1

De Intel® vPro™ technologie is zeer geavanceerd en moet worden geconfigureerd en geactiveerd. De beschikbaarheid van de functies en resultaten is afhankelijk van de setup en configuratie van uw hardware, software en IT-omgeving. Ga voor meer informatie naar: http://www.intel.nl/content/www/nl/nl/architecture-and-technology/vpro/vpro-technology-general.html.