• <Meer weten, ga naar intel.com

Server kostenbesparingen

Verlaag datacenter kosten. . Verhoog het gebruik van eigen middelen.

Bedrijfskosten verlagen door middel van oplossingen zoals virtualisatie helpen de IT-afdeling om de fysieke vereisten van een datacenter te verlagen. Directe voordelen zijn onder andere het verminderen van de server footprint, het verlagen van de energiekosten en de mogelijkheid voor de IT-afdeling om applicaties als een service aan te bieden, waardoor er een grotere bedrijfsefficientie kan ontstaan. Servers die werken op basis van de Intel® Xeon® processor 5600 serie bieden de IT-afdeling de prestaties die nodig zijn om dynamisch alle voordelen van virtuele omgevingen te kunnen faciliteren.

Dankzij de veelzijdigheid om de prestaties aan te kunnen passen aan de werkbelasting van de server,1 helpt de Intel Xeon processor 5600 serie de IT-kosten te verlagen door intelligent energie te leveren op basis van constant veranderende prestatievereisten, en energie te besparen tijdens inactiviteit. . Het upgraden van uw bestaande servers, helpt u om:

  • Tot 15:1 serverconsolidatie1 ratio's mogelijk te maken
  • De energiekosten tot 95% te verlagen
  • Een geschatte ROI te bereiken in slechts vijf maanden2
  • Ervaar tot 15x3 de prestaties per server via two-socket single-core servers

De Intel Xeon processor 5600 serie maakt gebruik van low-wattage processors die beschikken over geïntegreerde Intel Intelligent Power Technologie waarmee de CPU en het geheugen in de laagst beschikbare powerstate over kunnen schakelen, zonder dat dit invloed heeft op de prestaties.

Zoek een efficientere oplossing met behulp van onze Server Refresh Tool >

Gesprekken

Disclaimers en opmerkingen

open

1. De Intel consolidatie werd gebaseerd op het vervangen van 15 vier jaar oude servers met een single-core Intel® Xeon® processor van 3,8 GHz en 2M cache door één server met een nieuwe Intel® Xeon® processor X5600 bij het leveren van dezelfde prestaties als gemeten door SPEC*jbb2005 bops (zakelijke verwerkingen per seconde). Prestatietests en scores zijn gemeten bij gebruik van specifieke computersystemen en/of componenten en geven de prestaties van de Intel® producten, zoals gemeten tijdens deze tests, bij benadering weer. Verschillen in de systeemhardware, het softwareontwerp of de -configuratie kunnen de daadwerkelijke prestaties beïnvloeden. Potentiële kopers dienen andere informatiebronnen te raadplegen om de prestaties van systemen of componenten te evalueren, alvorens tot aanschaf over te gaan. Ga naar www.intel.com/performance/server/ voor meer informatie.

2. De geschatte ROI claim van 5 maanden werd gebaseerd op de vergelijking tussen een server met 2S single-core Intel® Xeon® processor 3,80 GHz met 2M L2 cache en een server met 2S Intel® Xeon® processor X5670. Berekeningen inclusief kosten gerelateerd aan prestaties, energie, koeling, elektriciteitskosten, jaarlijkse licentiekosten besturingssysteem en geschatte serverkosten. Er is uitgegaan van 8kW racks, 0,10 USD per kWh, koelingskosten die 2x de energieverbruikskosten van de server bedragen, een gemiddelde licentiekost van besturingssysteem die 900 USD/per jaar per server bedragen, kosten per server ter hoogte van 7200 USD gebaseerd op geschatte adviesprijzen en de geschatte server verbruikskosten. Alle dollarbedragen zijn geschat. De prestatie- en energievergelijkingen zijn gebaseerd op de resultaten van een server side Java benchmark (Intel Corporation januari 2010). De platformenergie werd gemeten gedurende het steady state moment tijdens de benchmark run en in idle-staat. Er werd een 15x prestatiewinst ten opzichte van de baseline opgetekend. – Baseline-platform: Intel® serverplatform met twee 64-bits Intel® Xeon® processors met 3,80 GHz en 2M L2 cache, 800 FSB, 8 x 1 GB DDR2-400 geheugen, 1 harde schijf, 1 voedingseenheid, Microsoft Windows* Server 2003 Ent. SP1, Oracle* JRockit* build P27.4.0-windows-x86_64 run met 2 JVM exemplaren. – Nieuw platform: Intel serverplatform met twee six-core Intel® Xeon® processors X5670, 2,93 GHz, 12 MB L3 cache, 6,4 QPI, 12 GB geheugen (6 x 2 GB DDR3-1333), 1 harde schijf, 1 voedingseenheid, Microsoft Windows Server 2008 64-bits SP2, Oracle* JRockit* build P28.0.0-29 run met 2 JVM exemplaren.

3. De vergelijkingen van de Intel processorprestaties zijn tot stand gekomen met behulp van SPECjbb2005* zakelijke toepassingen per seconde tussen servers met een vier jaar oude single-core Intel® Xeon® processor 3,8 GHz met 2M cache en een server met een nieuwe Intel Xeon processor X5570 of X5600. Prestatietests en scores zijn gemeten bij gebruik van specifieke computersystemen en/of componenten en geven de prestaties van de Intel® producten, zoals gemeten tijdens deze tests, bij benadering weer. Verschillen in de systeemhardware, het softwareontwerp of de -configuratie kunnen de daadwerkelijke prestaties beïnvloeden. Potentiële kopers dienen andere informatiebronnen te raadplegen om de prestaties van systemen of componenten te evalueren, alvorens tot aanschaf over te gaan. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/performance/server/.