• <Meer weten, ga naar intel.com
    • Gemarkeerd als

Efficiëntie van datacenters met Intel® technologieën

Maximaliseer de efficiëntie en betrouwbaarheid van datacenters met slimme Intel® technologieën en thermische oplossingen

Efficiënte van datacenters

Efficiëntie van datacenters met platforms en oplossingen van Intel

Bedrijven vragen om efficiëntie van IT-energie, maar ook om geoptimaliseerde functies, lagere energiekosten en ruimte voor groei.

De innovaties van Intel die zijn gericht op de efficiëntie van datacenters, zorgen voor de integratie van bewezen technologieën, betrouwbare meettools en oplossingen voor infrastructuren en faciliteiten om te helpen bij optimalisatie op elk platformniveau. De innovaties van Intel staan garant voor efficiënte prestaties en betrouwbaarheid, van processor en server tot omgevingstemperatuur van datacenters.

Moderniseren op basis van een Intel infrastructuur

Een efficiënte IT-infrastructuur begint met toonaangevende servers. Met een prestatie die 15 keer hoger is, vereisen Intel® Xeon® processors minder serverruimte, minder koelingskosten en minder energieverbruik. Vereenvoudig het netwerkontwerp en verminder de complexiteit van de infrastructuur en opslag met Intel® 10GbE Server Adapter Unified Networking voor een nog hogere prestatie per Watt.

Versnel de efficiëntie van infrastructuurcomponenten met gebruik van ontwerpen voor datacenters met hoge omgevingstemperaturen. Evaluaties van datacenters laten een trend zien in de branche die is gericht op het ontwerpen van optimale temperatuurinstelpunten om de kosten voor het gebruik van koeling en energie (PUE) aanzienlijk te verminderen. 

Bedrijfskritische informatie migreren naar de cloud?

Een efficiënte cloud-oplossing is op de eerste plaats een veilige. Op hardware gebaseerde beveiligingsfuncties zoals Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI) en Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT) zijn ingebouwd in servers met Intel Xeon processors, waardoor de encryptie-prestaties voor beveiliging van data spectaculair verbeteren en IT-infrastructuren veel beter worden beschermd tegen malware. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de implementatie van bewezen open cloud-automatiseringsoplossingen die de migratie naar Cloud 2015 Vision versnellen.

Meten en weten

Bewaak de efficiëntie van het datacenter en volg trends door dynamische metingen te implementeren om koeling, productiviteit en lager energieverbruik op elk niveau van het datacenter te meten, en dat allemaal op heel gemakkelijke wijze. Met slimme tools zoals Intel® Intelligent Power Node Manager kunnen IT-beheerders energiemetingen en thermische metingen nauwkeurig beheren voor individuele servers, racks of rijen. Intel® Intelligent Power Technology schaalt op dynamische wijze de energie om inactieve kernen tegen te gaan en energieverbruik te verminderen als energie niet direct nodig is.

Maximaliseer de operationele efficiëntie

Een optimaal efficiënt datacenter gebruikt alle apparatuur en componenten. IT-beheerders moeten over de mogelijkheid beschikken om energie- en koelingsbronnen onder controle te houden, onbenutte capaciteit aan te boren, of de individuele werklast van racks te optimaliseren zonder de prestatie nadelig te beïnvloeden. Met Intel® Intelligent Power Node Manager en Power Thermal Aware Scheduling kunnen de IT-besluitvormers conform het bedrijfsbeleid zorgen voor dynamisch beheermogelijkheden en voorzieningenniveaus in datacenters. Zorg ook voor betrouwbare optimalisatie en efficiënte oplossingen door met Intel® Data Center Manager (Intel® DCM) energie in real-time te bewaken en beheren.