• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Het verhaal achter je technologie zal je verbazen...

Nieuwsgierig?

Meer dan 8 miljard gebruikte lampen in de VS
Meer dan $201 miljard aan inkomsten uit consumentenelektronica in 2013
Meer dan 1 miljard auto's op de weg


Om ons dagelijkse leven te leiden zijn veel belangrijke mineralen nodig die afkomstig kunnen zijn uit de Democratische Republiek van Congo (DRC) en andere landen. Deze mineralen spelen een fundamentele rol in de technologie en andere zaken waar we elke dag gebruik van maken. Alles van notebooks, telefoons en tablets tot auto's, vliegtuigen, verlichting en juwelen bevat tin, tantaal, wolfraam en/of goud, waarnaar verwezen wordt als "conflictmineralen"1. Milities en rebellengroeperingen financieren hun gewelddadige conflicten soms met geld wat ze verkrijgen uit de verkoop van deze mineralen.

Op dit moment zit er een klein stukje van Congo in je broekzak...

Met 5,4 miljoen slachtoffers gaat het om het dodelijkste conflict sinds de Tweede Wereldoorlog. Sommige conflictmineralen uit Congo worden gebruikt om geweld en de schending van mensenrechten te financieren. Intel® producten spelen een centrale rol in vele devices die mineralen bevatten. Wij geloven erin dat we samen met onze partners2 een verschil kunnen maken, door conflictmineralen uit onze productieketen te elimineren.

Intels streven naar conflictvrij

Intels streven naar conflictvrij

Look Inside.™: Carolyn Duran en het streven naar conflictvrij3.

Conflictmineralen in jouw dagelijks leven

Conflictmineralen in jouw dagelijks leven

In alles wat we gebruiken — Bekijk conflictmineralen in het dagelijks leven.

De reis van conflictmineralen

De reis van conflictmineralen

Van de mijn naar jou — Volg de reis die conflictmineralen over de wereld maken.

Intels beleid en verslagen

Intels beleid en verslagen

Intels toewijding en acties met betrekking tot de kwestie van conflictmaterialen is in de volgende documenten vastgelegd.

Intels Verklaring van Conflictvrije Mineralen

Voor onze klanten: Intels Verklaring Conflictvrije Mineralen

Stuur een verzoek in om Intels Verklaring Conflictvrije Mineralen te ontvangen (verkrijgbaar in de EICC/GeSI Conflict Minerals Reporting Template).

Intels Verwachtingen van de Productieketen

Voor onze leveranciers: Intels Verwachting van de Productieketen

Bekijk Intels Verwachtingen van de Productieketen met betrekking tot conflictvrije mineralen.

Conflictmineralen: goed om te weten

Hulpbronnen voor de industrie en meer informatie

Intel werkt samen met partners om het Conflict-Free Smelter Program op te zetten, waaronder audits door derden en verificatiesystemen om smelterijen op te zetten die op basis van standaarden opereren. Zo weten we zeker dat er conflictvrije materialen worden gebruikt en kunnen we veiligere alternatieven voor plaatselijke arbeiders bieden.

Doe mee

Product- en prestatiegegevens

open

1. "Conflictmineralen", zoals gedefinieerd door de Securities and Exchange Commission van de VS (SEC), is een brede term die verwijst naar tin, tantaal, wolfraam en goud, of deze mineralen nu wel of niet conflict in de Democratische Republiek Congo (DRC) of aangrenzende landen financieren.

2. De opvattingen en meningen die door deze organisaties worden uitgedrukt behoren aan hen toe en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van Intel. De meeberekening van deze organisaties impliceert niet noodzakelijkerwijs dat Intel ze goedkeurt of ondersteunt.

3. "Conflictvrij" betekent "DRC conflictvrij", wat door SEC-regels wordt gedefinieerd als producten die geen conflictmineralen bevatten (tin, tantaal, wolfraam en/of goud) die direct of indirect bijdragen aan gewapende groeperingen in de DRC of aangrenzende landen. We passen de term "conflictvrij" ook toe in een bredere zin om te refereren aan leveranciers, productieketens, smelterijen en raffinaderijen en hun bronnen van conflictmaterialen die het conflict in de DRC of aangrenzende landen niet financieren.