• <Meer weten, ga naar intel.com

Cloudverhalen: Cloudservicesinfrastructuur

Expedient bouwt volgende generatie clouds op servers met processoren uit de Intel® Xeon® processor E5-familie

door Alex Rodriguez, vice president, Systems Engineering and Product Development, Expedient Communications

 

Mijn bedrijf, Expedient Communications, levert cloud computing, beheerde services en netwerkconnectiviteit. Dit betekent dat mijn team het merendeel van de tijd bezig is om voor veel van onze klanten de technische fundering te leveren of uit te breiden. De lessen die we leren kunnen uw team helpen bij het bouwen van private clouds en het evalueren van externe cloudservices.

Dankzij onze nauwe samenwerking met Intel kregen wij, voorafgaand aan de lancering van de nieuwe Intel® Xeon® processor E5-familie, de kans om deze producten te evalueren. Op basis van onze evaluatie-ervaring—toen we de kans kregen om de eigenschappen van de nieuwe processor te testen—zijn we van plan om servers met Intel Xeon processor E5 in te zetten als hart van de volgende generatie cloudinfrastructuur. 

Interessant voor ons waren de aanzienlijke prestatieverbeteringen, de ingebouwde beveiliging op hardwareniveau en de geïntegreerde ondersteuning voor unified networking via 10 gigabit Ethernet (GbE). Deze capaciteiten helpen ons om drie belangrijke doelen te bereiken:

  • Ten eerste kunnen we een betere beveiliging met onze services leveren zonder een merkbare impact op de prestaties als gevolg van de codering en kunnen we het platform beschermen door vertrouwen tussen de servers en de omgevingen te bewerkstelligen. 
  • Ten tweede kunnen we de bandbreedte verhogen voor een hogere netwerkdoorvoersnelheid ter ondersteuning groeiende behoefte aan toegang tot gegevens.
  • Ten derde kunnen we het stroomverbruik in het datacenter verlagen om de energiekosten te reduceren.

Dankzij de Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI), die zijn ingebouwd in de Intel Xeon processor E5-familie van producten, kan er sneller worden gecodeerde en gedecodeerd. Voorheen maakten we gebruik van hardwarematige coderingsversnellers, maar nu met Intel AES-NI, leveren we een betere codering tegen veel lagere kosten.1

Een van de belangrijkste lessen die we hebben geleerd, is dat de beveiligingskwesties gelijk breed, voor de gehele solution stack, moeten worden aangepakt. Daarom evalueren we nog een andere technologie die in de Intel Xeon processor E5-familie van producten is ingebouwd, de Intel® Trusted Execution Technologie of Intel® TXT.2 Intel TXT is een hardwarematige beveiligingsoplossing die ons kan helpen een 'vertrouwensketen' op te bouwen tussen onze omgeving en de omgeving van onze klant.

Door gebruik te maken van 10 GbE kunnen we de doorvoersnelheid van het netwerk verhogen. Dit wordt steeds belangrijker aangezien de datasets steeds groter worden. Wij denken dat 10 GbE de efficiëntste technologie voor onze cloudgebaseerde platforms is en Intel Xeon processor E5-gebaseerde servers zijn de eerste servers die geïntegreerde 10 GbE voor mainstreamservers ondersteunen. We gebruiken Intel® Ethernet 10GBASE-T als de backbone voor onze volgende generatie cloudinfrastructuur.

Tot slot zijn we ervan overtuigd dat de Intel Xeon processor E5-gebaseerde servers ons helpen bij het beheren van het stroomverbruik in het datacenter. De processor is voorzien van ingebouwde energietechnologie en sensoren die ons zullen helpen het stroomverbruik van onze cloudinfrastructuur te reduceren.

Het is de bedoeling om de Intel Xeon processor E5-gebaseerde servers te gebruiken als de bouwstenen voor onze volgende cloud-POD's. POD is de term die we gebruiken voor zelfstandige computerunits waarmee we onze cloudinfrastructuur op en zeer modulaire, redundante en veilige manier kunnen inrichten. Deze op zichzelf staande POD's beschikken over computer-, opslag- en I/O-functies. Vervolgens worden deze POD's over de gehele organisatie gerepliceerd om zodoende een solide basis te bieden voor een hoge beschikbaarheid. Een van de belangrijkste lessen die we hebben geleerd bij het bouwen van cloudinfrastructuren, is dat er moet worden begonnen met een modulaire architectuur.

Meer informatie over de transparante cloud van Expedient >

Meer informatie over hoe Expedient hun netwerk heeft beveiligd met Intel® Ethernet Controller X540 >

Meer cloudverhalen >

Alex Rodriguez

 

"Op basis van onze evaluatie-ervaring—toen we de kans kregen om de eigenschappen van de nieuwe processor te testen—zijn we van plan om servers met Intel® Xeon® processor E5 in te zetten als hart van de volgende generatie cloudinfrastructuur."

 

Product- en prestatiegegevens

open

1. Voor Intel® AES-NI instructies (Intel® AES-NI) is een computersysteem met een processor die geschikt is voor AES-NI, tevens is niet-Intel software nodig om de instructies in de juiste volgorde uit te voeren. Voor beschikbaarheid, vraag uw wederverkoper of systeemfabrikant. Voor meer informatie, surf naar software.intel.com/en-us/articles/intel-advanced-encryption-standard-instructions-aes-ni/.

2. Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder alle omstandigheden. Voor Intel® Trusted Execution Technologie dient u te beschikken over een computersysteem met Intel® Virtualization Technologie en een processor, chipset, BIOS, Authenticated Code Modules die Intel TXT ondersteunen en een measured launched environment (MLE) dat Intel TXT-compatibel is. De MLE kan bestaan uit een virtual machine monitor, een OS of een applicatie. Daarnaast vereist Intel TXT dat het systeem beschikt over een TPM v1.2, zoals beschreven is door de Trusted Computing Group en voor sommige toepassingen dient men specieke software te gebruiken. Voor meer informatie, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/data-security/security-overview-general-technology.html.