• <Meer weten, ga naar intel.com

Redactioneel: Intel neemt Fulcrum Microsystems over

Tech nieuws

Fulcrum Microsystems—tilt Intel's cloudambities naar nieuwe hoogtes

Fulcrum Microsystems—tilt Intel's cloudambities naar nieuwe hoogtes

Intel blijft investeren in cloud technologie door de overname van Fulcrum Microsystems, een weinig bekend privébedrijf dat ethernet halfgeleiders produceert en ontwikkelaar van geïntegreerde, normgebaseerde 10- en 40-gigabit (GbE) silicon ethernet switch die lage latentie levert, capaciteiten heeft op werkbelasting-evenwicht en snellere netwerken.

Fulcrum's silicon vormt een aanvulling op de Intel® processors en Ethernet besturingen voor verbeterde oplossingprestaties, energie-efficiëntie en service levering. De GbE netwerken zijn een van de snelst groeiende datacenter marktsegmenten uit de IT-sector en ze kunnen worden gebruikt om evoluerende cloud architectuur en converged bedrijfsnetwerken te ondersteunen.

Intel® Xeon® processor-gebaseerde CPU's spelen al een cruciale rol in de grote meerderheid van cloud en grootschalige computing infrastructuren en zijn van cruciaal belang voor cloud serviceproviders van diverse achtergronden. Deze overname stelt Intel in staat om een ruime portfolio van sterk geïntegreerde, geoptimaliseerde, end-to-end cloud silicon oplossingen te leveren die server, netwerk en opslag OEM- partners, maar ook cloudproviders, te voorzien van hoogperformante systeemcomponenten.

Lees het originele artikel van Charles King van 26 juli, 2011 >