• <Meer weten, ga naar intel.com

Cloudverhalen: Persoonlijke work-outs op maat

Athletes’ Performance biedt u persoonlijke training via de cloud

Door Jon Zerden, CIO, Athletes’ Performance

 

Athletes’ Performance maakt gebruik van een cloudapplicatie en een netwerk van geautomatiseerde fitnessapparatuur (zoals loopbanden of crosstrainers) om grootschalig persoonlijke trainingen en oefeningen op maat te kunnen aanbieden. Daardoor is het bijna net of ieder lid van de sportschool onbeperkte toegang heeft tot een personal trainer.

Zo werkt het: voor iedere gebruiker verzamelen we een groot aantal gegevens, bijv. of de gebruiker wil afvallen of krachttraining wil doen, hoe de gebruiker zich die dag voelt, de doeltreffendheid van zijn vorige work-out, de tijdsduur tussen de fitnesssessies, een vergelijking tussen de verstrekte work-out en de werkelijk geleverde prestaties, enzovoorts. Terwijl de gebruiker aan het trainen is, volgen we bovendien de doeltreffendheid van zijn work-out in real-time, inclusief hartslag, inspanningsniveau en de algehele prestaties. Vervolgens combineren we alle historische informatie met de meest recente work-outresultaten, waardoor we telkens wanneer de gebruiker de sportschool binnenstapt een optimale training kunnen aanbieden.

Dit unieke aspect van ons programma is onze intellectuele eigendom, maar onze cloud maakt het breed schaalbaar en betaalbaar voor sportschoolhouders. Dit betekent dat we het ontwerp van onze applicatie specifiek hebben gericht op werken in de cloud. Zo moesten we, omdat de applicatie real-time gegevensuitwisseling tussen node en cloud vereist, software schrijven die ervoor zorgt dat de cloud effectief kan omgaan met wachttijd en niet-beschikbaarheid van individuele nodes.

Onze Intel® Xeon® processorgebaseerde privé-cloud is ontworpen met het oog op stapsgewijze groei, naarmate meer fitnessapparaten worden toegevoegd. Hij kan duizenden machines op honderden locaties ondersteunen. Hoewel elke work-out van twee uur ongeveer 2 MB aan gegevens oplevert, kunnen we simultaan gegevens verzamelen van alle verbonden gebruikers, apparaten en locaties, terwijl onze applicatie die gegevens in real-time analyseert om iedere gebruiker direct bruikbare feedback te geven. We hebben deze uitwisseling met succes getest met een half miljoen werkende nodes tegelijk.

We kunnen ons automatiseringssysteem met de Intel® Core™ i5 processor installeren op alle reeds geautomatiseerde trainingsapparatuur. We vervangen gewoon het bestaande systeem door onze node en schakelen die in. Een nieuwe site is heel eenvoudig en snel operationeel te maken, zodat de bedrijfsonderbreking voor sportschoolhouders minimaal is en een soepele overstap naar het nieuwe programma is gewaarborgd.

Om de kosten van sportschoolhouders nog verder te beperken, ondersteunen we onze apparatuur op afstand, met behulp van de Intel Active Management Technology1, die in onze trainingscomputers is ingebouwd. Vanuit onze cloud kunnen we fouten opsporen in nodes die met problemen te kampen hebben en de apparatuur opnieuw opstarten, servicen en repareren. We kunnen deze beheerstechnologie op afstand ook gebruiken om de beveiliging van een site te controleren. Zo kan het aantal bezoeken op locatie voor onderhoud van de apparatuur beperkt worden, wat tot kostenbesparing leidt.

Vraag iedere willekeurige gebruiker, sportschoolhouder, wellnessmanager of andere beheerder van ons programma waarom het een verstandige keus is; dan zult u horen dat de mogelijkheid om het programma per deelnemer individueel te optimaliseren essentieel is. Maar de belangrijkste reden waarom het echt werkt, is dat dit mogelijk is zonder torenhoge investeringen. Zo gebruiken we onze cloud om bij te dragen aan gezonde fitnessgewoonten.

Jon Zerden

 

'Dit unieke aspect van ons programma is onze intellectuele eigendom, maar onze cloud maakt het breed schaalbaar en betaalbaar voor sportschoolhouders.'

 

Product- en prestatiegegevens

open

1. Beveiligingsmogelijkheden die mogelijk worden gemaakt dankzij Intel® Active Management Technologie (Intel® AMT) vereisen een chipset, netwerk hardware en software en een bedrijfsnetwerkverbinding die hiervoor geschikt zijn. Intel AMT kan mogelijk niet beschikbaar zijn of bepaalde eigenschappen kunnen beperkt zijn via een host OS-gebaseerd VPN of bij een draadloze verbinding, bij accuduur, bij slaapstand, standby mode of indien uitgeschakeld. De setup vereist configuratie en eventueel scripting met de beheerconsole of verdere integratie in het bestaande beveiligingsframewerk, en modificaties of implementatie van nieuwe bedrijfsprocessen. Voor meer informatie, zie http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/intel-active-management-technology.html.