• <Meer weten, ga naar intel.com
    • Gemarkeerd als

Intel® vPro™ Technologie

Gemaximaliseerde, hardware-ondersteunde beveiliging en beheereigenschappen

Een van de grootste uitdagingen van moderne bedrijven vormt de beheersbaarheid en beveiliging van desktops en notebooks en de beveiliging van gegevens. De tweede generatie Intel® Core™ vPro™ processorfamilie met de hardwaregebaseerde beveiliging- en beheereigenschappen van de Intel® vPro™ Technologie1 vereenvoudigen en versnellen deze essentiële IT-functies.

De pc virtueel beheren, overal en altijd

De Intel® vPro™ Technologie bestaat uit een reeks beveiligings- en beheerfuncties die zijn ingebouwd in de tweede generatie Intel® Core™ vPro™ processorfamilie, Intel® chipsets en netwerkadapters.

Dankzij de in de hardware ingebouwde beveiligings- en beheerfuncties zorgt de Intel® vPro™ Technologie voor het volgende:

  • Een snellere codering/decodering van gegevens met Intel® AES New Instructions2, waardoor de productiveit van de gebruiker toeneemt. In deze demo kun je zien hoe het werkt.
  • Met Intel® Anti-Theft Technologie wordt het risico van ongeoorloofde toegang tot gevoelige gegevens op een vermiste notebook aanzienlijk gereduceerd.3 In deze demo kun je zien hoe het werkt.
  • Biedt IT-beheerders de mogelijkheid om snel beveiligingspatches voor pc's te implementeren, gecodeerde apparaten extern te ontgrendelen en de beveiligingsinstellingen voor gegevens te beheren
  • Biedt de IT-helpdeskmedewerkers volledige controle over een pc met functies als KVM Remote Control4
  • Biedt IT-medewerkers de mogelijkheid om pc's op afstand te repareren en op afstand problemen op te lossen

Meld je aan voor de Intel® vPro™ Technology IT-community en bezoek het Intel® vPro™ Expert Centrum voor meer informatie.

Bekijk deze demo om te zien hoe de Intel® vPro™ Technologie werkt.

Intelligente beveiliging en beheereigenschappen op elke chip

De Intel® vPro™ technologiecapaciteiten zijn geïntegreerd in de hardware en kunnen los van de harde schijf, het besturingssysteem en de softwareapplicaties worden benaderd en beheerd in een pre-bootomgeving. Dit maakt het beheer minder vatbaar voor problemen die van invloed zijn op deze gebieden en biedt externe toegang tot de pc, ongeacht de energiestatus van het systeem of de toestand van het besturingssysteem. Belangrijke encryptiecomponenten worden bewaard in het beveiligde FLASH-geheugen, apart van de gegevens die hiermee worden beveiligd, wat de beveiliging van gevoelige informatie vereenvoudigt, terwijl het tegelijkertijd moeilijk wordt om dergelijke informatie te penetreren.

Meer informatie over de Intel® vPro™ Technologie kun je lezen in het desbetreffende white paper.

Reduceer de kosten verbeter de beveiliging en ROI

Een groot gedeelte van de tijd en het budget van een IT-afdeling gaat op aan het patchen van pc's, het oplossen van problemen, reparaties, software-inventarisaties en onderhoud, waardoor er geen tijd en geld beschikbaar is om belangrijke kwesties of initiatieven aan te pakken die bijdragen tot een beter efficiëntie en groei van het bedrijf. Intel® vPro™ Technologie biedt IT de volgende mogelijkheden:

  • Reductie van het aantal deskbezoeken met maximaal 56 procent5
  • Verbetering van de notebookinventory's tot maar liefst 47 procent5
  • Tot 56 procent snellere patch saturation5

De tweede generatie Intel® Core™ vPro™ processorfamilie met de Intel® Virtualization Technologie biedt de mogelijkheid tot een hardwaregebaseerde virtualisatie van pc's voor centraal imagebeheer en centrale administratie, beveiligde netwerkopslag en out-of-band-bescherming – alles achter de firewall.

Omdat er steeds meer mobiele apparaten worden gebruikt, is het belangrijker maar ook moeilijker dan ooit om aan de beveiligingsvoorschriften te voldoen. Intel vPro Technologie, alsmede de beheersoftware voor pc's, vereenvoudigt, helpt bij de automatisering van en verbetert de beveiliging van notebooks met in de hardware geïntegreerde technologieën en externe besturing en beheer.

Je solution stack voor Intel® vPro™ Technologie zoeken. Beschik je al over de Intel® vPro™ Technologie? Nu activeren.

Product- en prestatiegegevens

open

1. De Intel® vPro™ technologie is zeer geavanceerd en moet worden geconfigureerd en geactiveerd. De beschikbaarheid van de functies en resultaten is afhankelijk van de setup en configuratie van uw hardware, software en IT-omgeving. Ga voor meer informatie naar: www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/vpro/vpro-technology-general.html. 

2. Voor Intel® AES-NI instructies (Intel® AES-NI) is een computersysteem met een processor die geschikt is voor AES-NI, tevens is niet-Intel software nodig om de instructies in de juiste volgorde uit te voeren. Voor beschikbaarheid, vraag uw wederverkoper of systeemfabrikant. Voor meer informatie, surf naar software.intel.com/en-us/articles/intel-advanced-encryption-standard-instructions-aes-ni/.

3. Intel® Anti-Theft Technologie (Intel® AT). Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder elke omstandigheid. Hiervoor zijn een geschikte chipset, BIOS, firmware en software nodig, alsmede een abonnement bij een Service Provider die deze dienst aanbiedt. Vraag uw systeemfabrikant en Service Provider naar de beschikbaarheid en functionaliteit. Intel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren of gestolen gegevens en/of systemen of schade die daaruit voortvloeien. Ga voor meer informatie naar www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/anti-theft/anti-theft-general-technology.html

4. KVM Remote Control (Keyboard Video Mouse) is alleen beschikbaar voor Intel® Core™ i5 vPro™ processors en Intel® Core™ i7 vPro™ processors met actieve processor graphics. Losse grafische kaarten worden niet ondersteund.

5. De getoonde resultaten zijn afkomstig van het in 2007 uitgevoerde EDS Case Studies "An Analysis of Early Testing of Intel® vPro™ Technology in Large IT Departments," van LeGrand en Salamasick; een onderzoek in opdracht van Intel uitgevoerd door derden, over verschillende IT-bedrijfsomgevingen; en het uit 2007 daterende Benefits of Intel® vPro™ Technology in the Enterprise, Wipro Technologies study, uitgevoerd in opdracht van Intel. De EDS onderzoeken vergelijken testomgevingen van PC-omgevingen die gebaseerd zijn op Intel® vPro™ Technologie met PC-omgevingen die niet gebaseerd zijn op Intel® Core™ vPro™ processor technologie. De geteste PC's waren uitgevoerd met meerdere besturingssystemen en verschillende "energiestadia" om een natuurlijke werkomgeving zoveel mogelijk te benaderen. De onderzoeksmodellen van Wipro voorspelden een ROI die gebaseerd was op het inzetten van Intel® vPro™ Technologie De daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken en zijn mogelijk niet representatief voor de resultaten die behaald kunnen worden voor kleinere bedrijven. Het onderzoek is beschikbaar via www.intel.com/content/www/us/en/processors/vpro/core-processors-with-vpro-technology.html, www.eds.com en www.wipro.com.