• <Meer weten, ga naar intel.com
  • Gemarkeerd als

Intel® vPro™ Technologie in geïntegreerde apparaten gebruiken

Voorzie je geïntegreerde oplossingen en communicatieoplossingen van baanbrekende beheermogelijkheden, een proactieve beveiliging en virtualisatieondersteuning met Intel® vPro™ Technologie. Veel geïntegreerde Intel® processors en chipsets zijn voorzien van de Intel® vPro™ Technologie. Hiermee beschik je over externe onderhouds- en beheermogelijkheden, robuustere beveiligingsfuncties op platformniveau en hardwaregebaseerde virtualisatieondersteuning voor systeemconsolidatie.

Dankzij de geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties die zijn ingebouwd in de Intel® vPro™ Technologie, bieden je geïntegreerde oplossingen je de volgende mogelijkheden:

 • Een snellere codering/decodering van gegevens met Intel® AES New Instructions1, waardoor de productiviteit van de gebruiker toeneemt
 • Een aanzienlijk betere bescherming van gevoelige gegevens op vermiste geïntegreerde apparaten met gebruik van Intel® Anti-Theft Technologie2
 • IT-beheerders beschikken over de mogelijkheid om snel beveiligingspatches voor apparaten te implementeren, gecodeerde apparaten extern te ontgrendelen en de beveiligingsinstellingen voor gegevens te beheren
 • Volledige externe controle over geïntegreerde apparaten3

Samen leveren de volgende Intel® vPro™ technologiecapaciteiten een ongekende hardwareondersteuning voor beveiligings- en beheerfuncties voor betrouwbare, vertrouwde en kosteneffectieve oplossingen.

 • Dankzij de externe beheer- en onderhoudsfuncties van de Intel® vPro™ Technologie kunnen IT-professionals de netwerkapparaten controleren, repareren en beschermen, zelfs wanneer ze zijn uitgeschakeld, niet reageren of softwareproblemen hebben.
 • De Intel® Virtualization Technologie maakt deel uit van de Intel® vPro™ Technologie en versnelt de overdracht van de platformcontrole en de overdracht van gegevens tussen de virtual machine monitor (VMM) en andere platformagenten, waardoor de de VMM minder zwaar wordt belast.
 • Intel® vPro™ Technologie met Intel® Trusted Execution Technologie beschermt geïntegreerde apparaten en virtuele omgevingen tegen rootkitaanvallen en andere aanvallen op systeemniveau. Door gebruik te maken van de industriestandaard TPM 1.2 voor het opslaan van sleutels en andere beveiligde gegevens, start de Intel® vPro™ Technologie het BIOS, het besturingssysteem en de software op in een 'vertrouwde' uitvoeringsstatus, waarbij de integriteit van de virtuele machine wordt geverifieerd en het platform wordt beveiligd tegen ongeoorloofde toegang.
 • Voor de tweede generatie Intel® vPro™ processorfamilie met Intel® Anti-Theft Technologie, integreert Intel® vPro™ Technologie een geavanceerde bescherming voor geïntegreerde apparaten die vermist raken. IT-professionals kunnen op afstand de toegang tot het apparaat en de gegevens op het apparaat blokkeren en het apparaat zelfs volledig vergrendelen.
 • Dankzij de Intel® vPro™ Technologie in de tweede generatie Intel® vPro™ processorfamilie is Intel® AES New Instructions in staat om de codering/decodering van de gegevens te versnellen, zodat alle gegevens worden beschermd zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Intel® vPro™ Technologie zorgt er tevens voor dat het netwerkverkeer beter wordt gefilterd en dat de clients die worden aangevallen, worden geïsoleerd. De preventieve beveiligingsinspanningen worden uitgebreid met een automatische verificatie en beveiligingsagenten die de gegevens onmiddellijk op afstand kunnen herstellen. En dankzij de betrouwbare externe in- en uitschakelfunctie kunnen systemen ook buiten kantooruren worden onderhouden.

Product- en prestatiegegevens

open

1. Voor Intel® AES-NI instructies (Intel® AES-NI) is een computersysteem met een processor die geschikt is voor AES-NI, tevens is niet-Intel software nodig om de instructies in de juiste volgorde uit te voeren. Voor beschikbaarheid, vraag uw wederverkoper of systeemfabrikant. Voor meer informatie, surf naar software.intel.com/en-us/articles/intel-advanced-encryption-standard-instructions-aes-ni/.

2. Intel® Anti-Theft Technologie (Intel® AT). Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder elke omstandigheid. Hiervoor zijn een geschikte chipset, BIOS, firmware en software nodig, alsmede een abonnement bij een Service Provider die deze dienst aanbiedt. Vraag uw systeemfabrikant en Service Provider naar de beschikbaarheid en functionaliteit. Intel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren of gestolen gegevens en/of systemen of schade die daaruit voortvloeien. Ga voor meer informatie naar www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/anti-theft/anti-theft-general-technology.html

3. KVM Remote Control (Keyboard Video Mouse) is alleen beschikbaar voor Intel® Core™ i5 vPro™ processors en Intel® Core™ i7 vPro™ processors met actieve processor graphics. Losse grafische kaarten worden niet ondersteund.

4. De getoonde resultaten zijn afkomstig van het in 2007 uitgevoerde EDS Case Studies "An Analysis of Early Testing of Intel® vPro™ Technology in Large IT Departments," van LeGrand en Salamasick; een onderzoek in opdracht van Intel uitgevoerd door derden, over verschillende IT-bedrijfsomgevingen; en het uit 2007 daterende Benefits of Intel® vPro™ Technology in the Enterprise, Wipro Technologies study, uitgevoerd in opdracht van Intel. De EDS onderzoeken vergelijken testomgevingen van PC-omgevingen die gebaseerd zijn op Intel® vPro™ Technologie met PC-omgevingen die niet gebaseerd zijn op Intel® Core™ vPro™ processor technologie. De geteste PC's waren uitgevoerd met meerdere besturingssystemen en verschillende "energiestadia" om een natuurlijke werkomgeving zoveel mogelijk te benaderen. De onderzoeksmodellen van Wipro voorspelden een ROI die gebaseerd was op het inzetten van Intel® vPro™ Technologie De daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken en zijn mogelijk niet representatief voor de resultaten die behaald kunnen worden voor kleinere bedrijven. Het onderzoek is beschikbaar via www.intel.com/content/www/us/en/processors/vpro/core-processors-with-vpro-technology.html, www.eds.com en www.wipro.com.