Masthead Light

Intel® Turbo Boost Technologie 2.0

Overzicht

Intel® Turbo Boost Technologie 2.01 zorgt ervoor dat de basisfrequentie van de processorkernen automatisch wordt verhoogd wanneer ze onder de gespecificeerde vermogens-, stroom- en temperatuurwaarden functioneren.

Intel Turbo Boost Technologie 2.0 wordt geactiveerd als het besturingssysteem een hogere frequentie vraagt dan de basisfrequentie van de processor. Of en hoe lang Intel Turbo Boost Technologie 2.0 geactiveerd wordt hangt af van de werkbelasting en besturingsomgeving.

De maximale turbo frequentie geeft de hoogst haalbare frequentie weer, als de omstandigheden geschikt zijn om turbo modus te activeren. De prestaties van de Intel® Turbo Boost Technologie zijn afhankelijk van de werkbelasting, hardware, software en de totale systeemconfiguratie.

Vanwege variërende stroom-karakteristieken kunnen sommige onderdelen met Intel Turbo Boost Technologie 2.0 de maximale turbo frequenties niet bereiken wanneer er sprake is van zware werkbelasting en gelijktijdig gebruik van meerdere kernen.

De beschikbaarheid en maximale frequentie van Intel Turbo Boost Technologie 2.0 hangen af van een aantal factoren, waaronder onder andere:

  • Soort werkbelasting
  • Aantal actieve kernen
  • Geschat stroomverbruik
  • Geschat energieverbruik
  • Processortemperatuur

Wanneer de processor met lagere waarden werkt dan deze limieten en de werkbelasting van de gebruiker extra prestaties vereist, zal de processorfrequentie dynamisch worden verhoogd totdat de bovenlimiet van de frequentie is bereikt. Intel Turbo Boost Technologie 2.0 werkt met meerdere parallele algoritmes om het stroomverbruik, het vermogen en de temperatuur te beheren en zodoende de prestaties en de energiezuinigheid te maximaliseren. Let op: Intel Turbo Boost Technologie 2.0 zorgt ervoor dat de processor gedurende korte momenten op een hoger niveau werkt dan is gespecificeerd in de TDP configuratie en het informatieblad, om prestaties te maximaliseren.

Product- en prestatiegegevens

open

1. Hiervoor is een systeem met Intel® Turbo Boost Technologie vereist. Intel® Turbo Boost Technologie en Intel® Turbo Boost Technologie 2.0 zijn alleen beschikbaar op geselecteerde Intel® processors. Raadpleeg de fabrikant van de pc. Prestaties kunnen afwijken en zijn afhankelijk van de hardware, software en systeemconfiguratie. Voor meer informatie, zie www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/turbo-boost/turbo-boost-technology.html.