De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

Hoge prestaties wanneer je die het meeste nodig hebt

Intel® Turbo Boost Technologie 2.01 versnelt de processor en grafische prestaties voor piekbelastingen, door automatisch toe te staan dat processorkernen sneller werken dan de basisfrequentie wanneer ze onder de grenzen van prestatie-, stroom en temperatuurlimieten werken. Of de processor Intel Turbo Boost Technologie 2.0 gebruikt en hoe lang is afhankelijk van de werkbelasting en de werkomgeving.

De maximale turbo frequentie geeft de hoogst haalbare frequentie weer, als de omstandigheden geschikt zijn om turbo modus te activeren. De prestaties van de Intel® Turbo Boost Technologie zijn afhankelijk van de werkbelasting, hardware, software en de totale systeemconfiguratie.

Vanwege variërende stroom-karakteristieken kunnen sommige onderdelen met Intel Turbo Boost Technologie 2.0 de maximale turbo frequenties niet bereiken wanneer er sprake is van zware werkbelasting en gelijktijdig gebruik van meerdere kernen.

De beschikbaarheid en maximale frequentie van Intel Turbo Boost Technologie 2.0 hangen af van een aantal factoren, waaronder onder andere:

  • Soort werkbelasting
  • Aantal actieve kernen
  • Geschat stroomverbruik
  • Geschat energieverbruik
  • Processortemperatuur

Wanneer de processor met lagere waarden werkt dan deze limieten en de werkbelasting van de gebruiker extra prestaties vereist, zal de processorfrequentie dynamisch worden verhoogd totdat de bovenlimiet van de frequentie is bereikt. Intel Turbo Boost Technologie 2.0 werkt met meerdere parallele algoritmes om het stroomverbruik, het vermogen en de temperatuur te beheren en zodoende de prestaties en de energiezuinigheid te maximaliseren. Let op: Intel Turbo Boost Technologie 2.0 zorgt ervoor dat de processor gedurende korte momenten op een hoger niveau werkt dan is gespecificeerd in de TDP configuratie en het informatieblad, om prestaties te maximaliseren.

Meer informatie over Intel® producten met Intel Turbo Boost Technologie >

Bij processors met hetzelfde modelnummer kunnen onder dezelfde omstandigheden verschillende frequenties worden waargenomen. Dit is een natuurlijke eigenschap van silicium als gevolg van verschillende voltages, stroom en lekkage tijdens het productieproces. Neem contact op met uw lokale Intel verkoper of aanbieder voor de nieuwste specificaties.

Product- en prestatiegegevens

1

Hiervoor is een systeem met Intel® Turbo Boost Technologie vereist. Intel® Turbo Boost Technologie en Intel® Turbo Boost Technologie 2.0 zijn alleen beschikbaar op geselecteerde Intel® processors. Raadpleeg de fabrikant van de pc. Prestaties kunnen afwijken en zijn afhankelijk van de hardware, software en systeemconfiguratie.