• <Meer weten, ga naar intel.com

Intel® Smart Response technologie

Intel® Smart Response Technologie, combineert SSD-achtige prestaties met grote HD opslagcapaciteit, waardoor er sneller toegang is tot vaak gebruikte bestanden en toepassingen

Snel toegang tot de meestgebruikte bestanden en toepassingen

Intel® Smart Response Technologie1,2 is een eigenschap van Intel® Rapid Storage Technologie(Intel® RST)3 die automatisch de meest gebruikte applicaties en gegevens herkent en opslaat op een high performance solid state drive (SSD) terwijl het er tevens voor zorgt dat er volledige toegang is tot de grote opslagcapaciteit van een hard disk drive (HDD). Het zorgt voor de beste combinatie van een kosteneffectieve SSD en de hoge capaciteit van een hard disk drive. Intel Smart Response Technologie zorgt voor snellere prestaties vergeleken met een systeem met alleen een HDD.

  • 3x sneller toegang tot de favoriete applicaties en gegevens1,4
  • 40% snellere opstarttijd voor Windows 8*1,5

Sneller dan ooit werken, creëren en ontspannen zonder meer te hoeven betalen voor een grotere SSD om een volledige digitale bibliotheek op te slaan.

Intel Smart Response Technologie ondersteunt nu solid state hybrid drives (SSHD).6 Een SSHD is een nieuw type HDD met een geïntegreerde high performance SSD. Intel Smart Response Technologie beschikt over SSHD prestaties door de drive te informeren welke gegevens het meest gebruikt worden waardoor het opgeslagen kan worden op de geïntegreerde SSD.

Hoe het werkt

Intel® Smart Response Technologie cached data I/O blocks naar de SSD die het meeste baat hebben bij de versnelling—bijvoorbeeld, je meest gebruikte toepassingen, games en OS data. Deze eigenschap maakt onderscheid tussen multi-gebruik of belangrijke gegevens—zoals toepassings-, gebruikers-, of opstartgegevens—en laag geclasserde gegevens—zoals gegevens die gevraagd worden door achtergrondtaken. Laag geclasseerde gegevens halen niet het meeste voordeel uit een snel reactievermogen, en worden daarom dus niet in het cache geladen. Dit onderscheid zorgt ervoor dat er efficienter gebruik wordt gemaakt van de cache-capaciteiten en behoudt optimale steady-state prestaties zelfs wanneer het systeem uitgezet en opnieuw opgestart wordt.

Download de productsamenvatting: Intel® Smart Response Technologie >

Eenvoudig in te stellen. Eenvoudig te gebruiken.

Als je een computer hebt met alleen een HDD die gebruik maakt van Intel® Rapid Storage Technologie (Intel® RST), dan hoef je alleen maar een SSD aan te sluiten en je de drive versnelling aan te vinken.7 Het gebruikersvriendelijke interface maakt het eenvoudig te installeren en te beheren. Bovendien werkt de Intel® Smart Response Technologie met elke SSD—zelfs oudere versies—zolang ze maar minstens 20 GB groot zijn.

Product- en prestatiegegevens

open

1. De software en werkbelasting die in de prestatietests worden gebruikt, zijn mogelijk alleen geoptimaliseerd voor prestaties op Intel® microprocessors. Prestatietests, zoals PCmark*, zijn gemeten met behulp van specifieke computersystemen, componenten, software, bewerkingen en functies. Wijziging van een van deze factoren kan ervoor zorgen dat de resultaten variëren. Het is raadzaam om andere informatie en prestatietests te raadplegen zodat u een weloverwogen aankoopbesluit kunt nemen op basis van uw evaluatie, inclusief de prestaties van het product in combinatie met andere producten.

2. Hiervoor is een geselecteerde Intel® Core™ processor, een geschikte chipset, Intel® Rapid Storage Technologie software en een op de juiste manier geconfigureerd hybridestation (HDD + kleine SSD) nodig. Afhankelijk van je systeemconfiguratie kunnen de resultaten afwijken. Neem contact op met je systeemfabrikant voor meer informatie.

3. De Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST; snelle opslagtechnologie) vereist een computer die is voorzien van een Intel RST-ondersteunde Intel chipset en een geschikte RAID-controller in de BIOS. Daarnaast moet de Intel RST-softwaredriver zijn geïnstalleerd. Vraag uw systeemverkoper om meer informatie.

4. I/O prestatie werkbelasting: PCMark* Vantage HDD score; systeemconfiguratie: CPU: Intel® microarchitectuur, voorheen Ivy Bridge 1.8GHz dual core + Intel® Hyper-Threading Technologie; geheugen: 4GB 1333MHz DDR3; chipset: Intel® QM77 chipset; HDD: Western Digital Scorpio Black* 500GB SATA Gen2; SSD: Intel® SDD 320 serie 160GB SATA Gen2; cache device: Intel® SSD 313 serie, 24GB SATA Gen2; Windows 8 Professional* 64-bit.

5. Windows* ADK boottijd; CPU: Intel® microarchitectuur voorheen Ivy Bridge 1.8GHz dual core plus Intel® Hyper-Threading Technologie (Intel® HT Technology); geheugen: 4GB 1333MHz DDR3. Chipset Intel® QM77 Express Chipset; Intel® Rapid Storage Technologie (Intel® RST) 11.5 met de volgende opslagmogelijkheden: 1) HDD: Western Digital Scorpio Black* 500GB SATA Gen2; 2) Cache: Intel® SSD 313 serie 24GB; 3) SSD: Intel® SSD 520 -, 60GB SATA Gen2.

6. Voor Intel® Smart Response technologie is een Intel® Core™ processor vereist, een specifieke Intel® chipset, Intel® Rapid Storage technologie software versie 12.5 of hoger, een solid-state hybride drive met een minimale capaciteit van16 GB en ondersteuning voor SATA-I/O hybride informatie-eigenschappen. Afhankelijk van de systeemconfiguratie kunnen de resultaten afwijken. Neem contact op met de systeemfabrikant voor meer informatie.

7. De HDD dient geschikt te zijn voor power-up eigenschappen in standby modus (PUIS). Neem voor meer informatie contact op met de systeemfabrikant.