Snel toegang tot de meestgebruikte bestanden en toepassingen

Intel® Smart Response technologie is een eigenschap van Intel® Rapid Storage technologie (Intel® RST) waardoor een dubbele schijf—een SSD met lage capaciteit in combinatie met een harde schijf (HDD) met hoge capaciteit—of een solid state hybride drive (SSHD) voor een krachtige en betaalbare opslagoplossing.

Voor opslagoplossingen met een dubbele schijf herkent Intel Smart Response Technologie de meest gebruikte applicaties en gegevens en slaat deze op op de SSD, terwijl u beschikt over de grote opslagcapaciteit van een HDD. Sneller dan ooit werken, creëren en ontspannen zonder meer te hoeven betalen voor een grotere SSD om een volledige digitale bibliotheek op te slaan.

SSHDs zijn een nieuw soort HDD met een krachtige geïntegreerde SSD. Intel Smart Response Technologie beschikt over SSHD prestaties door de drive te informeren welke gegevens het meest gebruikt worden waardoor het opgeslagen kan worden op de geïntegreerde SSD.

Hoe het werkt

Intel Smart Response Technologie cached data I/O blocks naar de SSD die het meeste baat hebben bij de versnelling—bijvoorbeeld, je meest gebruikte toepassingen, games en OS data. Deze eigenschap maakt onderscheid tussen multi-gebruik of belangrijke gegevens—zoals toepassings-, gebruikers-, of opstartgegevens—en laag geclasserde gegevens—zoals gegevens die gevraagd worden door achtergrondtaken. Laag geclasseerde gegevens halen niet het meeste voordeel uit een snel reactievermogen, en worden daarom dus niet in het cache geladen. Dit onderscheid zorgt ervoor dat er efficiënter gebruik wordt gemaakt van de cache-capaciteiten en behoudt optimale steady-state prestaties zelfs wanneer het systeem uitgezet en opnieuw opgestart wordt.

Eenvoudig in te stellen. Eenvoudig te gebruiken

Als u en computer heeft met alleen een HDD die Intel Rapid Storage Technologie gebruikt hoeft u alleen een SSD te verbinden of de HDD te vervangen door een SSHD en schijfversnelling in te schakelen. De gebruiksvriendelijke interface is eenvoudig te installeren en beheren. Intel Smart Response Technologie werkt met elke SSD—zelfs oudere versies—zolang ze maar minstens 16 GB groot zijn. Intel Smart Response Technologie werkt met de meeste SSHDs die een minimale flash capaciteit van 8 GB hebben.

 

Meer informatie

Gerelateerde video's