De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

Altijd meer doen met minder

Ontwikkelingen in de microarchitectuur maken de productie van kleinere, beter presterende draagbare devices mogelijk. Ze vormen ook de drijvende kracht achter Intels bedrijfsmodel en succes. Dankzij de voortdurende toewijding aan het ontwikkelen van intelligente IT-technologie en het produceren daarvan, blijft Intel toonaangevend in het maken van steeds kleinere transistors die leiden tot energiezuinigere en krachtigere processor cores.

Wat is een microarchitectuur?

Een microarchitectuur is een blauwdruk van de chipelementen. Deze blauwdruk zorgt ervoor dat computerdevices in combinatie met geavanceerde nanotechnologie meer capaciteit bieden en energiezuiniger zijn. Intels microarchitectuur-team blijft enorme innovatieve stappen zetten en heeft onalngs de eerste 3D-transistors op 22nm geproduceerd.

Ontdek de nieuwste technologieën

Ontdek de voordelen van de nieuwe Intel® microarchitectuur, voorheen Haswell genoemd, die ondersteuning biedt voor snellere en kleinere platforms, betere HD-graphics, een betere beveiliging, een snellere responstijd en een betere mobiliteit met automatische draadloze verbindingen.

Meer informatie over de nieuwste Intel microarchitectuur

3D, 22-nanometer microarchitectuur ontwikkeling

Geïnspireerd door de Wet van Moore en het Tick Tock-model blijft Intel zijn historische prestaties op het gebied van microarchitectuur doorzetten met de succesvolle test van de eerste 3D 22nm transistor en de ontwikkeling van de volgende generatie 14nm-technologieën.

Intels® 3D, 22nm microarchitectuur is geïntroduceerd in de derde generatie Intel® Core™ processors en markeert een keerpunt in de fundamentele structuur van de computerchip. Tot nu toe, waren transistors (planaire) 2D-instrumenten. Intels® 3D tri-gate transistor heeft drie gates die in een 3D­structuur om de silicium heen zijn gevouwen waardoor ze een ongekende combinatie van krachtige prestaties en een ultralaag energieverbruik mogelijk maken.

Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat Intel nog krachtigere microprocessors kan maken met meer prestatiekracht, een langere accuduur tegen lagere kosten en dat in een kleiner device kan passen, zoals een Ultrabook™.

Maak kennis met de Intel® 22nm microarchitectuur

Intel® Atom™ processor microarchitectuur

De voortdurende innovaties in microarchitectuur worden onder andere toegepast in de Intel® Atom™ processor, de kleinste en meest veelzijdige processor in de Intel® familie. De Intel® Atom™ processor is geschikt voor een breed scala van apparaten, waaronder netbooks, tablets, handhelds, smartphones, smart tv's, Intelligent Systems en consumentenelektronica, en zorgt voor ongekende audio- en videoprestaties op kleinere apparaten.

Intel® Many Integrated Core architectuur

Intel® Many Integrated Core Architectuur (Intel® MIC Architectuur) is de meest recente stap voorwaarts op het gebied van supercomputingsnelheden, -prestaties en -compatibiliteit, met maximaal één teraflop aan peak floating point performance op één chip. De Intel MIC Architectuur maakt in hoge mate gebruik van parallelle bewerkingen en is bedoeld voor de HPC-markt (High Performance Computing) die vertrouwt op parallelle bewerkingen om bijvoorbeeld klimaatsimulaties, financiële modellen, genetische analyses en medische beelden te maken.

Ontdek Intel® MIC architectuur

Gerelateerde video's

Gerelateerd materiaal