• <Meer weten, ga naar intel.com

Intel® microarchitectuur op basis van 32nm

De volgende generatie Intel® microarchitectuur is gebaseerd op 32nm en vormt een ongelooflijke stap in de integratie en productie van processors. De nieuwe architectuur heeft zijn intrede gedaan met de tweede generatie Intel® Core™ processorfamilie en beschikt over de volgende belangrijke kenmerken:

  • De architectuur wordt volledig geproduceerd op basis van de Intel® 32nm procestechnologie en is na de vorige generatie procestechnologieën de volgende stap op het gebied van prestaties en energiezuinigheid.
  • Alle cores en graphics zijn geïntegreerd op één chip, wat resulteert in hele nieuwe visuele ervaringen op een pc.
  • Indien nodig een nog grotere prestatieboost met Intel® Turbo Boost 2.0.
  • Weer een stap in efficiëntie door de prestaties op intelligente wijze af te stemmen op de werkbelasting, terwijl tegelijkertijd de energiezuinigheid van de cores en graphics engine wordt geoptimaliseerd.

Volledig geïntegreerde microarchitectuur

De Intel® microarchitectuur die is gebaseerd op 32nm voegt processorcores, geheugencontrollers, last-level cache (LLC) en de grafische verwerking samen. Een dergelijke nauwe integratie biedt de mogelijkheid voor een keur aan prestatie- en effeciëntieverbeteringen, zoals:

  • Een snelle toegang via cores en graphics tot gedeelde gegevens in de last-level cache versnelt de grafische verwerking.
  • Omdat de gegevens en signalen minder bussen hoeven te passeren, resulteert dit in een snellere verwerking.
  • De grotere geheugenbreedte voor cores leiden tot betere systeemprestaties.

De Intel® microarchitectuur met de codenaam Sandy Bridge

 

Intelligente prestatieboosts voor de verwerking van graphics en media

Tweede generatie Intel® Core™ processors met ingebouwde visuals1 zijn geoptimaliseerd voor de volgende generatie mediawerkbelastingen. Nieuwe technologieën:

  • Een veel krachtigere graphics engine dan vorige Intel microarchitecturen versnelt de verwerking van 3D- en videobeelden.
  • Nieuwe hardwarematige mediaversnellers en graphics execution units leveren superieure prestaties voor games, HD-videocontent, 3D-beelden.
  • Nieuwe technologieën waarmee je optimaal van al je HD-content en webervaringen kunt genieten.

Dynamische prestaties voor zowel de processor als de graphics

Intelligent energiebeheer met Intel® Turbo Boost 2.02 bepaalt op dynamische wijze de prestaties en het vermogen, zowel voor de cores als de graphics, zodat er extra prestaties worden geleverd wanneer dat nodig is en er energie wordt bespaard wanneer dat mogelijk is.

Het ontwerp kan voor verschillende markten geschaald

De tweede generatie Intel® Core™ processors zijn geschikt voor servers, werkstations, notebooks en desktop met ondersteuning voor twee tot acht of meer cores en tot zestien of meer threads met de Intel® Hyper-Threading Technologie (Intel® HT Technologie)3. Deze nieuwe architectuur biedt de mogelijkheid om dunnere apparaten te maken, de levensduur van accu te verlengen en voor energiezuinigere mobiele computerapplicaties.

Het dubbele aantal FLOPS, en meer

Resource-intensieve applicaties krijgen een boost met Intel® Advanced Vector Extensions (Intel® AVX), een nieuwe, 256-bits instructiesetuitbreiding voor Intel® SSE. Intel AVX, de nieuwe Advanced Encryption Standard (AES) en verbeteringen voor het besturingssysteem en virtual machine manager (VMM) breiden de architectuur uit voor belangrijke nieuwe applicaties.

Product- en prestatiegegevens

open

1. Beschikbaar op de tweede generatie Intel® Core™ processorfamilie. Voorzien van Intel® HD Graphics, Intel® Quick Sync Video, Intel® Clear Video HD Technologie  (Intel® CVT HD), Intel InTru™ 3D Technologie en Intel® Advanced Vector Extensions (Intel® AVX). Beschikt optioneel over Intel® Wireless Display, afhankelijk van het ingeschakeld zijn op een systeem of niet. Of u beschikking heeft over de voordelen van ingebouwde visuals, is afhankelijk van het specifieke computermodel dat u kiest. Vraag uw PC fabrikant of uw systeem geschikt is voor ingebouwde visuals. Voor meer informatie over built-in visuals, surf naar: www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/visual-technology/intel-visual-technology-consumer.html.

2. Voor Intel® Turbo Boost Technologie is een syteem met Intel Turbo Boost Technologie vereist. Raadpleeg de fabrikant van de pc. Prestaties kunnen afwijken en zijn afhankelijk van de hardware, software en systeemconfiguratie. Voor meer informatie, zie www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/turbo-boost/turbo-boost-technology.html.

3. Hiervoor is een systeem nodig dat geschikt is voor Intel® Hyper-Threading Technologie (Intel® HT Technologie). Raadpleeg de fabrikant van je de pc. De prestaties zijn afhankelijk van de gebruikte hardware- en softwareconfiguratie. Niet beschikbaar op de vorige generatie Intel® Core™ i5-750. Voor meer informatie zoals welke processors HT Technologie ondersteunen, surf naar www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/hyper-threading/hyper-threading-technology.html.