De browserversie die u gebruikt, wordt niet aangeraden voor deze site.
Overweeg up te graden naar de nieuwste versie van uw browser door op een van deze koppelingen te klikken.

De Intel® 64 architectuur levert, indien gecombineerd met ondersteunende software, 64-bits computing in geïntegreerde ontwerpen.1 De Intel 64 architectuur verbetert de prestaties door ervoor te zorgen dat systemen meer dan 4 GB aan zowel virtueel als fysiek geheugen kunnen adresseren.

Intel® 64 ondersteunt:

  • 64-bits platte virtuele adresruimte
  • 64-bits aanwijzers
  • 64-bits brede general-purpose registers
  • 64-bits integerondersteuning
  • Tot één terabyte (TB) aan platformadresruimte

Producten ontworpen met Intel® 64 architectuur2

De Intel® Core™ vPro™ processorfamilie wordt gebruikt voor zakelijke pc's met hardwaregebaseerde beveiligingsfuncties, beheerfuncties en betere prestaties.

De Intel® Core™ processorfamilie levert de slimste en snelste Intel processors voor desktops. De technologie in de laatste generatie Intel® Core™ processorfamilie past zich aan aan de behoefte van de gebruiker door automatisch in te spelen op de verschillende prestatiebehoeften, terwijl tegelijkertijd het energieverbruik wordt gereduceerd.

Notebooks die zijn uitgerust met een processor uit de Intel® Core™ processorfamilie leveren een ongekende mobiele technologie voor intelligente prestaties, van digitale video tot zware games tot veeleisende bedrijfstaken.

Intel® Xeon® processors worden gebruikt voor verschillende multicore 64-bits servers en werkstations. Voor een breed aanbod aan infrastructuur, cloud, high-density en high-performance computing (HPC) applicaties, biedt de Intel® Xeon® processor E5 familie veelzijdige one-way en two-way 64-bit multi-core servers en werkstations. Intel® Xeon® processor E7 familie biedt uitzonderlijke opschaalbare prestaties en de hoogste betrouwbaarheid voor de meest veeleisende applicaties en virtualisatieprojecten.

Ontdek de nieuwste technologieën

Ontdek de voordelen van de nieuwe Intel® microarchitectuur, voorheen Haswell genoemd, die ondersteuning biedt voor snellere en kleinere platforms, betere HD-graphics, een betere beveiliging, een snellere responstijd en een betere mobiliteit met automatische draadloze verbindingen. 

Meer informatie over de nieuwste Intel microarchitectuur

Bronnen voor ontwikkelaars

Zoek blogberichten, nieuws en gebeurtenissen in de parallel programming community.

Leg contact met de ontwikkelaars en engineers van Intel in het Intel® Software Network.

Lees meer over Intel® 22nm technologie, 's werelds eerste 3-D transistor die klaar is om op grote schaal geproduceerd te worden.

Product- en prestatiegegevens

1

Voor het realiseren van 64-bit verwerking onder Intel® architectuur dient u te beschikken over een computersysteem dat is voorzien van een processor, chipset, BIOS, besturingssysteem, drivers voor randapparatuur en applicaties die geschikt zijn voor Intel® 64 architectuur. Processors (ook 32-bit verwerking) zullen niet functioneren zonder een BIOS die geschikt is voor de Intel® 64 architectuur. Prestaties zijn afhankelijk van uw hardware en sofware configuraties. Vraag uw PC verkoper om meer informatie.

2

Inhoud van derden: de websites en materialen kunnen inhoud bevatten die afkomstig is van gebruikers of derden. Dergelijke inhoud, met inbegrip van bedrijfsprofielen en bedrijfsgeschiedenis, wordt niet beoordeeld, goedgekeurd of onderschreven door Intel en wordt uitsluitend beschikbaar gesteld ten bate van onze klanten en gebruikers. De vermelding van enig of alle systemen dient op geen enkele wijze te worden opgevat als een aanbeveling of promotie van het systeem. Enige implicatie dat het aanbieden van informatie over producten die voor de verkoop worden aangeboden door derden, betekent dat Intel de verkoop van deze producten aanbiedt, wordt expliciet door Intel Corporation afgewezen. De productafbeeldingen van de desktops, werkstations en servers kunnen een monitor bevatten die soms wel en soms niet in de productprijs is inbegrepen. Onder geen enkele omstandigheid en op geen enkele wijze is Intel aansprakelijk voor door derden ingediende of geleverde inhoud, inclusief maar niet beperkt tot fouten of weglatingen, of enige vorm van schade. Het downloaden of anderszins verkrijgen van materiaal via het gebruik van de materialen is uw keuze en doet u op eigen risico. U aanvaardt de volledige aansprakelijkheid voor eventuele schade aan uw computersysteem of een ander apparaat en het verlies van gegevens als gevolg van het downloaden van dergelijke materialen. Door gebruik te maken van de materialen, gaat u ermee akkoord dat u alle inhoud van derden zelf dient te beoordelen en dat u alle bijbehorende risico's draagt, inclusief het vertrouwen op de nauwkeurigheid, volledigheid of bruikbaarheid van dergelijke inhoud. Alle inhoud die u plaatst en het gebruik van de websites of materialen zijn onderhevig aan deze Gebruiksvoorwaarden en eventuele andere programma- of sitespecifieke voorwaarden.