• <Meer weten, ga naar intel.com

Intel® 64 Architectuur

Intel® 64 Architectuur

De Intel® 64 architectuur levert, indien gecombineerd met ondersteunende software, 64-bits computing in geïntegreerde ontwerpen.1 De Intel 64 architectuur verbetert de prestaties door ervoor te zorgen dat systemen meer dan 4 GB aan zowel virtueel als fysiek geheugen kunnen adresseren.

Intel® 64 ondersteunt:

  • 64-bits platte virtuele adresruimte
  • 64-bits aanwijzers
  • 64-bits brede general-purpose registers
  • 64-bits integerondersteuning
  • Tot één terabyte (TB) aan platformadresruimte

Producten die zijn ontworpen met de Intel® 64 architectuur

De Intel® Core™ vPro™ processorfamilie wordt gebruikt voor zakelijke pc's met hardwaregebaseerde beveiligingsfuncties, beheerfuncties en betere prestaties.

De Intel® Core™ processorfamilie levert de slimste en snelste Intel processors voor desktops. De technologie in de  derde generatie Intel® Core™ processorfamilie past zich aan aan de behoefte van de gebruiker door automatisch in te spelen op de verschillende prestatiebehoeften, terwijl tegelijkertijd het energieverbruik wordt gereduceerd.

Notebooks die zijn uitgerust met een processor uit de Intel® Core™ processorfamilie leveren een ongekende mobiele technologie voor intelligente prestaties, van digitale video tot zware games tot veeleisende bedrijfstaken.

Intel® Xeon® processors worden gebruikt voor verschillende multicore 64-bits servers en werkstations. De Intel® Xeon® processor E5 familie biedt veelzijdige one-way en two-way 64-bits multicore servers en werkstations voor verschillende infrastructuur-, cloud-, high-density, HPC-applicaties (high-performance computing). De Intel® Xeon® processor E7 familie levert uitzonderlijk schaalbare prestaties en een missioncritical betrouwbaarheid voor de meest gegevensintensieve applicaties en virtualisatieprojecten.

Ontdek de nieuwste

Ontdek de voordelen van de nieuwe Intel® microarchitectuur, voorheen Haswell genoemd, die ondersteuning biedt voor snellere en kleinere platforms, betere HD-graphics, een betere beveiliging, een snellere responstijd en een betere mobiliteit met automatische draadloze verbindingen. Meer informatie over de nieuwste Intel microarchitectuur >

Bronnen voor ontwikkelaars

Download deze handleiding voor meer informatie over 64-bits desktopcomputing.

Zoek blogberichten, nieuws en gebeurtenissen in de parallel programming community.

Leg contact met de ontwikkelaars en engineers van Intel in het Intel® Software Network.

Lees meer over Intel® 22nm technologie, 's werelds eerste 3-D transistor die klaar is om op grote schaal geproduceerd te worden.

Product- en prestatiegegevens

open

1. Voor het realiseren van 64-bit verwerking onder Intel® architectuur dient u te beschikken over een computersysteem dat is voorzien van een processor, chipset, BIOS, besturingssysteem, drivers voor randapparatuur en applicaties die geschikt zijn voor Intel® 64 architectuur. Processors (ook 32-bit verwerking) zullen niet functioneren zonder een BIOS die geschikt is voor de Intel® 64 architectuur. Prestaties zijn afhankelijk van uw hardware en sofware configuraties. Vraag uw PC verkoper om meer informatie.