• <Meer weten, ga naar intel.com

Geïntegreerd eenmalig wachtwoord (OTP)

Geïntegreerd eenmalig wachtwoord (OTP)

Naadloze online gebruikersverificatie en beveiligde VPN-toegang

Traditioneel gebruikt een tweeledige verificatie een eenmalig wachtwoord (OTP), waarin iets wordt gecombineerd wat de gebruiker kent (een gebruikersnaam en wachtwoord) en iets dat de gebruiker heeft (doorgaans een token of sleutelfob die een zescijferig getal produceert, alleen geldig voor een korte periode en beschikbaar op aanvraag).

Als uw bedrijf reeds gebruikmaakt van tweeledgie verificatie, dan bent u ook bekend met de verschillende problemen omtrent bruikbaarheid van tokens en logistiek. Het vervangen van verloren geraakte of verbroken tokens en gebruikers die hun eenmalige wachtwoord verkeerd invoeren zijn slechts twee van de problemen waar helpdesks en IT-afdelingen mee te maken hebben. Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT)1 met OTP (eenmalig wachtwoord) is een ingebouwde hardwaretoken (van uw beveiligingsleverancier) waarmee geen apart fysiek token nodig is, zodat het tweeledige VPN-aanmeldingsproces wordt vereenvoudigd voor een naadloze ervaring met vrijwel geen vertragingen. Bovendien verzekert Intel IPT dat de pc's waarmee toegang wordt verkregen tot uw VPN de pc's zijn die aan uw medewerkers zijn toegewezen. Deze gebruiksvriendelijke, tweeledige verificatieoplossing is verkrijgbaar bij diverse OEM's en beveiligings-ISV's.

Algoritmen die worden ondersteund door onafhankelijke softwareleveranciers en partners van Intel, zoals Vasco, Symantec en McAfee, worden uitgevoerd in de chipset, voeren de bewerkingen uit die de computer koppelen aan een gevalideerde site en ondersteunen een sterke verificatie.1

Product- en prestatiegegevens

open

1. Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder elke omstandigheid. Hiervoor is een systeem met Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT) vereist, waaronder een tweede of hogere generatie Intel® Core™ processor, een daarvoor geschikte chipset, firmware en software en een deelnemende website. Vraag uw systeemfabrikant. Intel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren of gestolen gegevens en/of systemen of schade die daaruit voortvloeit. Surf voor meer informatie naar http://ipt.intel.com.