• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT)

Verhoog het beveiligingsniveau en voorkom ongeoorloofde toegang

Een extra hardware-gebaseerde beveiligingslaag

Het beschermen van bedrijfsgegevens en identiteitsgegevens die opgeslagen zijn in de cloud vraagt om authenticatie die het best functioneert wanneer deze in de hardwareroot zit. Hardware-gebaseerde authenticatie wordt door beveiligingsexperts wereldwijd aanbevolen als een effectievere manier om te beveiligen dan alleen software-gebaseerde authenticatie.

Een select aantal pc's en andere devices zijn voorzien van een tegen tampering beschermde, tweevoudige authenticatie die rechtstreeks is geïntegreerd op de nieuwe Intel® Core™ vPro™ processors. Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT)1 helpt te voorkomen dat iemand zich ongeoorloofd toegang verschaft tot uw belangrijke persoonlijke en zakelijke accounts en tegelijkertijd de kosten van de traditionele hardwarematige oplossingen te verlagen. Het is tevens een eenvoudige manier waarmee websites en bedrijven kunnen valideren dat een gebruiker vanaf een herkende pc inlogt.

Hoe werkt Intel® Identity Protection Technologie?

Intel IPT met geïntegreerd eenmalig wachtwoord (OTP)

Intel IPT beschermt netwerk- en website accesspoints door bedrijven een meervoudige validering te bieden alvorens een erkende gebruiker- en geen malware - toegang krijgt vanaf een erkend platform. Een optie maakt gebruik van een One-Time Password (OTP), een uniek, eenmalig, zes-cijferig getal dat elke 30 seconden gegenereerd wordt vanaf een geïntegreerde processor. Deze tegen inbreuk-beschermde oplossing functioneert geheel geisoleerd van het besturingssysteem.1 Daarnaast, omdat de identificatie beschermd wordt vanuit de chipset, is het onmogelijk dat het aangetast wordt door malware of van de pc wordt verwijderd.

Meer informatie over Intel IPT met OTP >

Intel IPT met openbare-sleutelinfrastructuur (PKI)

De tweede manier waarop Intel IPT accesspoint bescherming levert, heeft te maken met Public Key Infrastructure (PKI). Bedrijven die al gebruik maken van PKI om hun accesspoints te beschermen, kunnen extra profiteren met behulp van Intel IPT met PKI. Deze technologie heeft een PKI certificering embedded in de chipset die vergelijkbaar is met de OTP identificatie. Intel IPT met PKI levert beveiliging op hardwareniveau, waardoor bedrijven kunnen besparen op de additionele kosten voor het ondersteunen van traditionele smartcards of token storage opties.

Lees hoe IPT met PKI beveiliging tegen malware bevordert >

Transactie-beveiligde display

Naast het beschermen van website en accespoints, beschikt Intel IPT over een gecodeerde I/O technologie, genaamd protected transaction display. Deze technologie zorgt ervoor dat op een beveiligde manier input gegeven kan worden, waardoor gebruikers gegevens door middel van muiskliks inplaats van toetsaanslagen kunnen invoeren. Deze technologie werkt samen met Intel IPT voor OTP of PKI om de user presence en transacties te verifiëren en om een computerdisplay tegen malware scraping te beschermen door eerst een beveiligde PIN input te bieden voordat de credentials worden vrijgegeven.

Ontdek Intel IPT met protected transaction display >

Intel IPT met near field communicatie (NFC)

Intel IPT met NFC technologie is beschikbaar op een beperkt aantal door Intel-geïnspireerde Ultrabook™ devices en zorgt voor een tweevoudige authenticatie tussen een Ultrabook™ en een NFC-geschikte credit of identiteitskaart. De credit of ID-kaart is geïntegreerd op een chip die een kaart met de persoonlijke gegevens van de gebruikers bevat en kan gelinked worden aan de Ultrabook van de gebruiker. Hierdoor kan een veilige en eenvoudige communicatie uitwisseling van informatie plaatsvinden.  

Bekijk hoe NFC werkt >

Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT)

Tik-en-betaal beveiliging

video icon

Jeff Kataoka demonstreert hoe je met near field communicatie sneller en veiliger kunt betalen.

Bekijk de technologieën in actie >

Product- en prestatiegegevens

open

1. Geen enkel computersysteem kan absolute beveiliging bieden onder elke omstandigheid. Hiervoor is een systeem met Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT) vereist, waaronder een tweede of hogere generatie Intel® Core™ processor, een daarvoor geschikte chipset, firmware en software en een deelnemende website. Vraag uw systeemfabrikant. Intel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren of gestolen gegevens en/of systemen of schade die daaruit voortvloeit. Surf voor meer informatie naar http://ipt.intel.com.