• <Meer weten, ga naar intel.com
Masthead Light

Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT)

Beveiliging op vele vlakken om de toegang tot online gebruikersgegevens te beschermen

Een extra hardware-gebaseerde beveiligingslaag

Het beschermen van bedrijfsgegevens en identiteitsgegevens die opgeslagen zijn in de cloud vraagt om authenticatie die het best functioneert wanneer deze in de hardware is geïntegreerd. Hardware-gebaseerde authenticatie wordt door beveiligingsexperts wereldwijd aanbevolen als een effectievere manier om te beveiligen dan alleen software-gebaseerde authenticatie.

Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT) is een pakket aan technologieën voor authenticatie en online toegang, dat ontworpen is om bedrijven en online eigendommen betere op hardware-gebaseerde beveiliging met meer gebruiksgemak te bieden, tegen lagere kosten in vergelijking met traditionele hardware of SMS authenticatie. Intel IPT bevat twee-factor authenticatie met dynamische eenmalige wachtwoorden (OTP) tokens, displaybeveiliging met beschermde transactie-weergave (PTD), certificaten met openbare sleutel-infrastructuur (PKI) en beschermde contactloze transacties met near field communicatie (NFC) technologie.

Hoe werkt Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT)?

Intel IPT met eenmalig wachtwoord (OTP)

Intel IPT beveiligt toegang tot netwerken en websites met twee-factor authenticatie met eenmalige wachtwoord (OTP) tokens. Als een gebruiker een website bezoekt die Intel IPT gebruikt met een voor Intel IPT geschikt device, kan de website met goedkeuring van de gebruiker de geïntegreerde OTP token aan de account van de gebruiker koppelen. De OTP token creëert een wachtwoord voor eenmalig gebruik die na 30 seconden vervalt. Zakelijke online bronnen kunnen deze OTP token aanvullen met een gebruikersnaam en wachtwoord voor sterke twee-factor authenticatie. Omdat de token in de hardware van het device is geïntegreerd is het gemak voor gebruikers veel hoger, en zijn de kosten van toepassing en beheer voor het bedrijf veel lager. Er zijn bovendien geen transactiekosten aan verbonden zoals bij SMS, waarbij de kosten bij veel gebruik flink kunnen oplopen. Intel IPT met OTP is beschikbaar op alle pc's met een Intel® Core™ processor vanaf de derde generatie en op bepaalde Intel® Atom™ processor tablets en telefoons.

Meer informatie over Intel IPT met OTP >

Intel IPT met openbare sleutel-infrastructuur (PKI)

Intel IPT beschikt daarnaast over ondersteuning voor PKI die in de hardware van het device is geïntegreerd, wat inhoudt dat RSA sleutelparen en certificaten worden gegenereerd in de geïntegreerde beveiligingsprocessor. Dit ondersteunt de authenticatie van transacties, documenten of internetverkeer dat van een device afkomt, en ondersteunt daarnaast tweezijdige authenticatie tussen een computersysteem en een website. Bedrijven die al gebruik maken van PKI kunnen Intel IPT met PKI devices beheren met Microsoft CryptoAPI*. Intel IPT met PKI biedt bedrijven op hardware gebaseerde beveiliging, en bespaart tegelijkertijd kosten van traditionele smart cards en kaartlezers over speciaal samengestelde pc's. Deze technologie is geïntegreerd in alle Intel® vPro™ platforms vanaf de tweede generatie.

Lees hoe IPT met PKI beveiliging tegen malware bevordert >

Intel IPT met Beschermde transactie-weergave (PTD)

Intel IPT met PTD kan informatie weergeven aan de gebruiker en input van de gebruiker ontvangen met de geïntegreerde beveiligingsprocessor. Weergegeven informatie (bijvoorbeeld een PIN pad of CAPTCHA) met PTD is ontworpen om alleen zichtbaar te zijn voor een gebruiker die zich fysiek voor het device bevindt. Gebruikers kunnen input leveren door op de knoppen van zo'n PIN pad, toetsenbord of andere widget te drukken. Naast het beveiligen van de input van gebruikers bevestigt deze interactie ook de daadwerkelijke aanwezigheid van de gebruiker. Intel IPT met PTD is beschikbaar op alle pc's met een Intel® Core™ processor vanaf de derde generatie en op bepaalde Intel® Atom™ processor tablets en telefoons.

Ontdek Intel IPT met PTD >

Intel IPT met near field communicatie (NFC)

Intel IPT met NFC technologie beschikt over een contactloze lezer die in het device is geïntegreerd. Een gebruiker kan een contactloze kaart, telefoon of ander bewijsmiddel gebruiken om bijvoorbeeld op een website in te loggen of om een online aankoop te doen. Als de gebruiker zijn bewijsmiddel tegen de lezer houdt, voorkomt Intel IPT met NFC dat de informatie leesbaar wordt voor het besturingssysteem en potentiele malware op het device. Dit verzekert veilig gebruik van NFC technologie op open devices zoals pc's of tablets, waardoor vele innovatieve mogelijkheden voor gebruik ontstaan. Dit is beschikbaar op bepaalde door Intel geïnspireerde Ultrabook™ devices, maar binnenkort naar verwachting ook op andere devices.

Bekijk hoe NFC werkt >

Intel® Identity Protection Technologie (Intel® IPT)